MaokaiMaokai Build Guide: TOP | SEASON 6 | 6.9 Patch

100%
Készítette Kexzon, Frissítve: 2016-05-30

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Doran gyűrűje +2 HP poti:
Ha úgy érzed, a játék korai szakaszán dominálni tudod az ösvényedet és nem kell haza rohangálnod potiért. Rizikósabb kezdés, de nagyobb sebzést biztosít mint a romlás itala. (Ezt jobban preferálom)

A romlás itala:
Tovább bírod vele ösvényen. Jobb választás, ha nem vagy biztos abban, hogy dominálni tudod az ösvényedet. Kevesebb életed lesz, de többet tudsz visszatölteni. Sebzésed is kevesebb lesz.
Első - második vásárlás.
Doran gyűrűs kezdős eseten, 2 opció közül tudsz választani:
1: Még 1 dorans gyűrűje
2: A romlás itala
Én a két doran gyűrűt nagyon szeretem. Nincs többé mana problémám. Amíg el nem adom őket mindig lesz elég manám az ösvényen. (Utána meg a többi tárgy adja) Ha úgy érzed nyered az ösvényedet, és ezt az előnyt képes vagy megtartani a két dorans gyűrűje a legjobb választás.
Ha úgy érzed az ellenfeled erősebb mint te és nincs pénzed a Bami parazsa vagy a Kisértetkámzsára, akkor a romlás itala jó választás.

Bami parazsa:
AD-s ellenfelek ellen.

Kisértetkámzsa:
AP-s ellenfelek ellen.

Vadászmellény:
Támadási sebességre/ Alap támadásokra alapuló hősök ellen. (Irelia, Jax, Tryndamere stb..) (Ritkán veszem. Bami parazsa ugyan úgy jó ezek a hősök ellen és az életerő nagyobb védelmet ad mint a páncél a játék korai szakaszában)
Alap tárgyak.
Naptűz köpeny:
AD ellenfelek ellen.

Szellemarc:
AP ellenfelek ellen.

Cipők
Tolvajsurranó:
AD ellenfelek ellen. (Általában akkor veszem ha az ellenfél csapatában csak AD-s hősök vannak)

Higanyléptek:
AP ellenfelek ellen. (Általában ezt veszem. Ha az ellenfél nagyon sok CC-vel rendelkezik ez a legjobb cipő neki. (Ha kevés AP sebzése van az ellenfélnek A higanyléptek és a szellemarc általában elég varázsellenállás Maokainak)

A fürgeség cipője:
Ha nincsen sok CC az ellenfél csapatában.
Standard full build.
Amikor az ellenfélnek vegyes sebzése van. Őrangyal helyett a Tüskevért esetleg Randuin ómenje.
Full AD ellenfelek ellen.
Ha nincs sok kritikus csapás az ellenfélnek a Randium ómen helyett a holtak vértje is jó választás.
Full AP ellenfelek ellen.
Jégkesztyű a mana és a sebzés miatt kell.
Amik még jók ide: Őrangyal, Vezérzászló, Zz'Rot-kapu.

Képességek

[Q] Földbecsapás

[W] Természetfeletti ugrás

[E] Facsemete

[R] A természet ölelése
[P] Elszívó varázs
Amikor elsütnek egy képességet a közelében, Maokai energiát nyer egy töltetnyi Varázselszívás formájában. Ha Maokai összegyűjt 5 töltetet, a következő alaptámadása a maximális életerejének egy adott százalékával gyógyítja őt.

Nagyon sok játékos megfeledkezik Maokai passzívjáról. Mindig figyeljed, hogy hány tölteten van éppen. Ha elérte az 5 töltetet akkor a következő alaptámadásod életerőt tölt vissza amit ha ügyes vagy összetudsz hangolni a halhatatlanok szorításával és egy alaptámadással mind a kettőt használod. Ez egy esetleges 1v1 harc során nagyon sok életet tölt vissza ami döntő fontosságú lehet. SOSE FELEJTSED EL HASZNÁLNI!!

[Q] Misztikus földbecsapás
Elsőnek kell maxolni. Lassít, kevés manába kerül és ennek a képességednek van a legnagyobb sebzése.

[W] Természetfeletti ugrás
Általában másodjára maxolom. Mozdulatlanná teszi az ellenfelet, és az ellenfél maximális életerejének 9/10/11/12/13 (+3% varázserő) %-al megegyező varázssebzést okoz neki (minionoknak és szörnyeknek legfeljebb 300 sebzést okoz). Viszont ami a legfontosabb ennél a képességnél, hogy miközben repül, nem lehet megsebezni, se CC-zni. Nagyon sok képességet ki lehet vele kerülni.
Példa: (Morgana a Q képességével rád céloz, és te közben Maokai-al rá ugrasz Morgana-ra a W képességeddel, Morgana nem tud eltalálni téged.)

[E] Facsemete
Általában ezt a képességet maxolom utoljára. Néha másodjára. Példa: (Mikor az ellenfelet az ösvényemen képes vagyok a saját tornya alá szorítani és nincs lehetőségem W-vel ráugrani akkor az E képességgel poke-olom amíg torony alatt van.)

[R] Bosszúszomjas örvény
10 másodpercig tart. De ne felejtsed el, hogy ezt te is megtudod szakítani. 10 másodperc a MAXIMÁLIS ideje (Persze, ha nem fogysz ki a manából időközben)!
Minél több sebzést kapsz amíg az ultid aktív annál többet fogsz te is sebezni vele. Ne felejtsed el, hogy ameddig aktív az ultid, te és a CSAPATTÁRSAID 20%-al kevesebb sebzést kapnak. (Persze csak azok akik a körben tartózkodnak)

Leírás

Előnyei:

-Ultiján kevés a töltési idő és jó vele megvédeni a csapatot.
-Tankos Mid és Late game.
-Jól előkészítő gank esetén a junglernek a sok CC-je miatt.
-Az egyik ha nem a legjobb teleport gank-er hős a játékban. (Könnyedén az ellenfél mögé tud teleportálni és a W-vel lefogni az ellenfél lövészét vagy mágusát ezzel előkészítve a csapatharcot a csapatának)
-Az E képessége ideiglenes ward-nak is használható.

Hátrányai:

-Az ultija másodpercenként csökkenti a manáját.
-Elég lassú hős.
-A játék korai szakaszában nagyon gyenge távoli alaptámadásra alapuló hősök ellen. (Pl: Teemo)


Képességek kombinálása:

Legjobb: W + Q + R + E + R
Jó(Rajtaütéseknél váratlanul) :R + E + W + Q + R
Gyors minion farmolás: R + E + Q + R



URF JÁTÉKMÓDBAN MAXOLJ E KÉPESSÉGET ÉS CSAK DOBÁLD MEGÁLLÁS NÉLKÜL A CSEMETÉKET!


Pro játékosok Maokai-al (Videok)
Dyrus - Kayle ellen
SoloRenektonCarry - Rengar ellen
AmazingJ - Darius ellen
Koro1 - Fiora ellen


További általam elkészített buildek:
Caitlyn | ADC | Season 6 | 6.10 Patch


Köszönöm, hogy végig olvastad. Ez volt az első build-em. Ha tetszett és szeretnél még build-eket tőlem akkor kérlek jelezd ezt egy like és/vagy komment formájában.

Ha van kérdésed nyugodtan kommentelj én segíteni fogok! Esetleges elírási hibákért elnézést kérek, észrevétel esetén kérlek jelezd!
Belépés