GragasGragas Build Guide: BeerBear 1.0

90%
Készítette pt33rod, Frissítve: 2015-03-18

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés(1!)
Ha úgy gondolod hogy lanelés közben teljesen ki leszel szorítva, erősebb az ellenfeled, akkor játssz passzívan, és farmolj amennyit tudsz! A flaska és a hp poti segíteni fog az első pár percet túlélni.
Kezdés(2!)
Gyengébb matchupok ellen érdemes alapjáraton Doran's ringet hozni, a szokásos hp poti felhozatallal. A passzívból manát kapsz, ám én úgy gondolom ez egy agresszívabb kezdés.
Első backelés(!)
Optimális több mint 1525 gold környékén backelned, és feltölteni a készleted a következő pár percig. Az oltalmazó kell a RoA-hoz, és szép sustaint ad. A cipő segíthet roamolni, kontrollt tartani a lane fölött, és jukeolni ahogy kell. A többi beszerzése optimális, a sustain növelése érdekében, de WARDOT mindenképp vegyél, ha kitelik! (Pink vagy zöld, ez teljesen helyzetfüggő, de nem árt ha van mind a kettőből.)
Cipő(!)
Topos Gragasnál kétféle cipő választható. Az CDR-es boot esetén a Q-val való kiteolásra építed a damaged, a varázslócipő esetében pedig a nagyobb burstöt segíted elő. Megvásárlásuk ismét ízlés, és szituációfüggő.
Mid game(!)
Nagyjából Gragasnak így kell kinéznie a huszas perceiben, építése a RoA és a cipők után teljes mértékben függ attól hogy a meccsnek milyen épp az állása, mik az optimálisabbak adott szituációkban.
Trinketet érdemes upgradelni a passzívja miatt. Több vision, nagyobb kontroll.
Sebzés növelő itemek(!)
Építésük és vételük itt is azon múlik hogy mire van épp szükséged Gragasra. Példának okáért Lich Bane a célzott burstot segíti elő, a Zhonya pedig abban segít, ha téged fókuszolnak a teamfightban, Abyssal (Mélységi jogar) heavy AP compok esetében..
Erős defenzív itemek(!)
..de a védelmi eszközöknél is hasonló az eljárás. Nem árt a tárgyak és a velük járó passzívok és statisztikák alapos ismerete. Hogy példát hozzak fel, egy Rylai tökéletes választás ahhoz hogy Peelelj a csapatodnak, vagy egy Randuin ahhoz, hogy gyengítsd az ellenfél erősebb AS függő karaktereit, például egy AD Carryt.
Egyéb(!)
A trinketek közül persze nem kizárt a lencsék használata, egy pink ward pedig mindig elfér a zsebben, legalábbis amíg van neki hely. A Tear Of Godess és az ebből kiépített Arch Staff (vagy ha úgy tetszik pálca) sem egy elvetendő választás, mert az aktívja szép shieldet ad az AP-n és a manán kívül. Liandryt lehet még érdemes buildelni Gragasra abban az esetben ha a Q-val tervezel pokeolni, peelelni, esetleg az ellenfeled HP-t stackel.
Elixírek közül a dühelixíren kívül szinte minden szépen elfut, nagyon jól illenek rá Gragasra late game környékén.

Képességek

[Q] Pezsgőshordó

[W] Szürkebarát

[E] Kicsi a rakás!

[R] Robbanékony hordó
Gragasnál az [E] képességgel kezdünk. Hogy miért? A magyarázat egyszerű. Első szinten pontosan ugyanannyi sebzést okoz, akár a [Q] képesség, ám alacsonyabb CD-vel rendelkezik, és ha el is találunk vele valakit, akkor lesz annyi a Cooldown-ja, mint a [Q] hordónak lvl 3-ra kihúzva, ráadásul egy találatnál AOE stunol, és 50 manába(!) kerül.
Első lépésben természetesen [Q]-t maxolunk a jobb sebzés növekedés miatt. Trade esetén klasszikus kombináció szokott lenni a [W]-[E]-Empowered AA-[Q] hatalmas sebzést tud kiosztani, a [Q]-[R]-féle eltörlésről ne is beszéljünk.
Gragasnak a passzívja ami még igazán hasznos, hiszen segíthet lanen tartani (százalékos gyógyulás minden spell után? Nem rossz.. kár hogy ezen is van egy kisebb CD..), és a [W]-vel használva szép sebzés redukciót kapunk ami közelítheti akár az ötven százalékos értéket is bizonyos esetekben.
2 CC képességével képes catchelni, ám disengagelni a két hordójával érdemes elsősorban.
[Q]-ból szép slowot kapunk, lehet vele peelelni és pokeolni rendesen, érdemes kihasználni.

Leírás

Köszönöm hogy elolvastátok a Toplane Gragas buildemet, kritikákat és visszajelzéseket szívesen látok bármilyen formában! Sok sikert és jó játékot kívánok! :)
Belépés