KarmaKarma Build Guide: Support karma

75%
Készítette Kaerial, Frissítve: 2013-12-14

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Első visszamenetel
Próbálj úgy visszamenni, hogy a Spellthief's Edge első továbbfejlesztésével, plusz legalább 2 warddal térhess vissza a lane-re. Karma eléggé manaigényes és squshy earlyben, vigyél neki 1-2 potit is.
Rush
Szerezd be ezeket minél hamarabb.
Early game
Ideális early-mid itemek Karmának. Ezekkel nem leszel se CDR, se wardok híján, és lesz egy plusz shielded és egy lassításod.
Teljes build
Egy általános full build Karmának. Nagy hpreges, vagy healer ellenfelek ellen (Vladimir, Soraka, Mundo, etc.) az Athene-t érdemes Morellonomicon-ra cserélni, a Frost Queen's Claim pedig full build esetén cserélhető egy ellenfélfüggő defes vagy agressive itemre (offensive: Liandry, Abyssal; defensive: Frozen Heart, Zhonya)

Képességek

[Q] Belső láng

[W] Céltudatos elszántság

[E] Inspiráció

[R] Mantra

Leírás

[Passzív] Gathering Fire
Csökkenti a Mantra töltődési idejét minden alkalommal amikor Karma eltalál egy ellenséges hőst valamelyik képességével (Feleakkora mértékkel alaptámadások után).

Nem sok minden magyarázni való van, a képesség adja magát. Lehetőleg minél többet autoattackolj, és próbáld meg nem spamolni az ultid, megfelő CDR nélkül gondban lehetsz vele.

[Q] Inner Flame
Karma előre küld egy Szellemi energiából álló gömböt, ami felrobban és sebzést okoz az eltalált bajnoknak, és lassítja.
Mantra bónusz (Soulflare): A Mantra növeli az 'Inner Flame' romboló hatását.

Nem egyszerű skillshot, elég kicsi a becsapódási range, viszont a mantra bonus jelentősen hozzásegít a hatásához. Nagyobb sebzést oszt vele, kétszer akkora lassítást okoz, és a spell becsapódása után egy kör marad utána, ami 1.5 másodperc után felrobban, további sebzést osztva.

[W] Focused Resolve
Karma létrehoz egy kötelet maga és egy megcélzott ellenfél között, sebzést okozva. Ha a kötél nem szakad el, az ellenfél mozgásképtelen lesz.
Mantra bónusz (Renewal): Karma megerősíti a kapcsolatot, sebzést okozva és gyógyítva önmagát.

Hasznos a root és a lassítás, de véleményem szerint nem éri meg egynél több pontot rakni rá lvl 14 előtt, a többi képességedet sokkal hasznosabb fejleszteni. Ha él a Mantra bonus, további healt kapsz akkor, mikor rootolódik az ellenfeled.

[E] Inspire
Karma megidéz egy védő pajzsot, ami elnyeli a bejövő sebzéseket és növeli a mozgási sebességet a védett szövetségesen.
Mantra Bónusz (Defiance): A pajzs létrehozásán felül energia sugárzik a pajzsból, mely sebzi az ellenségeket és további pajzsot ad a szövetséges bajnokoknak.

Karma leghasznosabb spellje. A képesség magában is elég jó, de a Mantra bonussal egyszerűen kegyetlen. Olyan ez, mintha összemosták volna a Locketet és a Shurelyát. Némi AP-val és CDR-al csodákat tud művelni. Úgy érdemes használni, hogy a többiekkel szorosan együtt mozogsz, így mindenki megkapja a shieldet és a movespeedet, jó esetben pedig még sebzést is oszthatsz vele.

[R] Mantra
Karma megerősíti a következő képességét további hatásokkal. A Mantra elérhető már egyes szinten, eléréséhez nincs szükség képességpont elosztásra.

Szintén nincs sok magyarázni való rajta, csakúgy, mint a többi ultimate spell, szintenként erősebb lesz, tovább javítva a képességeid.


Ennyi lett volna a support Karma buildem, sok szerencsét hozzá:)
Belépés