Kellő hozzállás

Fórum Leírások & stratégiák Kellő hozzállás
Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Slayner22 - 7 éve 1
Sziasztok!

Ebben a témában arra szeretnék kitérni hogy mennyire fontos tud lenni a nugyalom, a hozzáállás és még sok más dolog a mérkőzéseinkben.

1. Hozzáállás

1/a, Sokan mondják hogy "úgyis veszteni fogok a sok troll miatt". Nos hát ez alapvető matematika tudással kiszámolható hogy hülyeség ugyanis ez egy 5v5 ahol ha te nem vagy troll akkor maximum 4 troll-t kaphatsz míg az ellenséges csapatban 5 troll is lehet egyszóval több troll kerülhet hozzájuk mint hozzád.

1/b, Ha valaki két marksman-t (ez mostanában adc névem ismeretes de az adc attack damage carry ami közé minden ad alapú hős tartozik pl.: Renekton) lát akkor "report" "idiot" "polak" vagy esetleg leavel. Ezt nem érdemes ugyanis ha jól játszanak akkor a te csapatodnak sokkal nagyobb sebzése is lehet amely néha hasznosabb mint egy magasabb tieres support (Thresh, Nami) habár egy blitzcrank ki tud olyankor cseszni a két adcvel de ha ki tudják zonázni akkor nincs baj. tegyük fel hogy egy baron fight van és nekik van egy Maokai top, Lee sin jungel, Orianna mid, Caitlyn marksman, Thresh supp amígy nektek van egy Shen top, Vi jungle, Talon mid, Lucian és Corki marksman. Ebben az esetben ha jól pozicionál a két marksman akkor a team fight kimenetele már az elején eldőlt és emellett a Baron is megszerezhető utána. Egyszóval a tanulság: ha csapatként tudok játszani akkor két marksman, két jungler, két mides jól tud jönni. Persze nem mindig lesznek jó csapatjátékosok a soloqban melléd beállított emberek.

1/c Ez az egyik legfontosabb szabály amelyet ha betartassz akkor több meccset is nyerhetsz. Ez a szabály pedig az hogy: semmi áron ne flamelj. Ha a csapatodban bárki szid téged akkor csak muteold le. hogy miért? Azért mivel ha te is leállsz flamelni akkor nem a játékra figyelsz hanem hogy mit írt a másik játékos valamint milvel vágj vissza neki ami miatt nem a játékra figyelsz hanem csak a káromkodásra amely miatt a mérkőzésed halálra van ítélve. Egyszóval: Soha nem flmaelj inkább muteolj.


2. Segítőkészség

2/a Ha valaki buildbeli tanácsokat kér akkor gyakran az "omg" "noob" és a szokásos oltások jönnek de ha ezeket mondod akkor nem tudja hogy mit vegyen ez ahoz fog vezetni hogy úgynevezett "troll build"-je lesz ami miatt késöbb reportolod pedig egyszerűen ha megmondtad volna neki hogy szerinted mit kéne vennie akkor ezt elkerülhettü volna. Egyszóval: Mindig segítsd a csapattársad buildjét ha kéri

2/b Ha a blueban segíteni kell a junglernak és sokan ezzel úgy vannak hogy a midesnek nem kell. Ez nem is teljesen hülyeség de a midesnek nem az a dolga hogy segítsen a blue-ban hanem az hogy az esetleges invade-től védelmezze a saját junglerét (időben tud figyelmeztetni de ha ez nem elég akkor bónusz sebzést tudtok kiosztani az ellenfélre ha ott van a mides is). Egyszóval: Midesnek is kötelessége segíteni a blue-ban (redben nem kötelességed mivel ott ott van az adc, supp is de oda is érdemes lemenni ugyan emiatt)

2/c A segítőkészségbe beletartozik a csapatmunka is szóvalegy esetleges baron/dragon callnál ne legyél önfejű (hacsak nincs teleportod mert akkor okosabb splitpusholni és ha baj van akkor teleportolni). Nem érdemes mondjuk a midesnek egyedül harcolnia a tank és egy hyper carry ellen mivel ha meghal akkor nagy sebzést bukuk a csapat de ha a tankkal vagy a teljes csapattal mozogsz együtt akkor sokkal több esélyed van megnyerni a harcot. Egyszóval: A csapat tartson össze és mozogjon együtt.


3. Kifogások

Nyilván sokszor láttuk már a chatben hogy "noob support" "report jungle 0 gank" "this team is toxic" stb... ilyenkor ugyan úgy egy mute kell és: 1. Ha érzed hogy igaza van akkor ne muteold csak ha káromkodik ugyanis építő jelleggel is fel lehet ezeket fogni(kivéve a this team is toxicot) szóval ha érzed azt hogy igaza van akkor próbálj meg jobban odafigyelni a játékra. 2. Ha nincs igaza akkor muteold le mert valahányszor meg fog halni mindig kitalálja hogy ő a saját csapata miatt halt meg ( vagy esetleg a lag miatt ami szerintem szánalmas hogy erre fogják)

Ennek van egy második része mégpedig amikor te írod hogy supp a hibás mert nem akart meghalni 5v2-ben szóval mindig gondolkodj nyugodtan és inkább játsz passzívan mint hogy elveszíts egy meccset amiatt mert nem tudsz várni.

A harmadik része ennek az amikor te vagy a support és minden kill miattad történik (a csapatodban csak miattad van kill mert jó volt a hook, a stun stb...) de amikor éppen hogy elveszítitek a meccset egyből report support/top/mid/jungle/adc (attól függ kire fogja) olyankor ne érdekeljen a reportot megkapod de nem tiltanak ki amiatt ami nem történt meg.

Tanács: Más hibáit cskis építő jellegű kritikaként mond el neki ne a megszégyenítés legyen a célod. Valamint ne mások hibái után hajkurássz inkábbnézd meg a sajátjaidat. Ha meccs közben nem veszed észre akkor tudom ajánlani az lolreplay nevű programot ami felveszi a mérkőzéseidet ha beállítod rajta: mkjogo (http://www.mkjogo.com/en/). Tarts hetente egy napot amikor visszanézel pár meccset és felírod a hibáidat egy laptra azután a meccseidben pedig próbáld kijavítani őket hogy többet ne kövesd el ezeket. Ne felejtsed el azt hogy soha nem fogod az összes meccsedet megnyerni mivel lolban nincs olyan hogy tökéletes játékos.


4. Jutalmazz!

Amennyiben volt a lejátszott mérkőzésben olyan játékos aki megérdemli a honor-t annak add is meg de ez nem elég! Ha még fentvan akkor írd meg neki hogy honoráltad így a következő mérkőzésbe nagyobb morállal indul. De akit reportolni kell annak is írd meg ha még ott van hogy reportoltad és legyen szíves változtasson a magatartásán/hozzáállásán mert nem szeretnéd hogy kitiltsák örökre.

Nos hát én ennyit szerettem volna megosztani veletek. Amennyiben igényt tartotok még pár ilyenre nyugodtan írjatok kommentbe témát/tippet és kifejtem róla a véleményemet.

Üdvözlettel Tasi Dávid István. (Good Luck Have Fun!)

zomgzje - 7 éve 2
Szia,


Ezzel nagyon betaláltál, nagyon jó leírás! Ha van időd akkor nyugodtan írogass a LoL-ról - al kapcsolatban!
1 olvasód már biztosan lesz!

Üdv,
zomgzje (Mizser Mátyás)

Slayner22 - 7 éve 3
Köszönöm szépen a pozitív értékelést.
Belépés