NasusNasus Build Guide: S4 Nasus for only stack. (S5 jungle)

89%
Készítette Slayner22, Frissítve: 2014-12-15

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Nos hát... igen tudom hogy top lanen vagyunk de a hunter's machete +15 damaget jelent a minionokra ami miatt könnyebben tudunk stackelni már kis szineken is.

Előnye:

-Sokkal több early stack.

-Sustaine a potionok által.

-Trinket a visionért.
Első hazamenetel
Na hát hazakerülünk és el jön a vásárlás ideje.
Itt tovább húzzuk a hunter's machetet spirit stone-vá elkezdjük a warmogot ls 5 hp 2 mana potit veszünk mellesleg a ward is jól jön.

Előnyök:

-A spirit stone miatt már nem +15 pontnyi sebzést okozunk hanem a sebzésünk 20%-át megkapjuk plusszba az alap sebzésünkhoz minionok ellen.

-A giant's belt és a ruby crystal miatt a hp-nk egy eléggé nagy emelkedésen megy át.

-Potionok a sustaine biztosításáért.

-A két sima és egy vision ward a vision biztosításáért fog felelni.
Erősödünk
Hát elérkeztünk a tankosságunk felépítésének idejéhez. Erre kiváló a warmog és a Randuin's omen.

Előnyök:

- +1000 hp és felgyorsult hpregen a warmogból.

- +500 hp és +70 armor a Randuin's omenből amely emellett egy erős passiveval és aktiveval van felszerelve.
Semmi gond Nasus carry!
Már olyan 400-500 jobb esetekben 700-800 stack terén járhatunk a 35-40. percben úgyhogy máris el lehet adni a spirit stonet amellyel goldot szerzünk mivel már úgyis egy ütés egy minion, kell a gold. A bejövő pénzt egy Spirit visagere és egy Guardian angelre fordítjuk.

Előny:

-Még jobban felturbózott hp regen, 10% cd redu, magic resistance és emellett a passiveunkal eggyüttműködű passive ami miatt a Q-nk 20%-kal több life steallel lesz felszerelve a spirit visage miatt.

-Armor, magic resistance és 5 percenként egy újabb élet a guardian angelből.
Csipőőőőőőőőő
Itt az ideje hogy a movemet speedünkön dolgozzünk valamint az ellenfél visionjét szabotáljuk. Erre a célra eladjuk a trinketünket és megvesszük a sweeping lens nevezetű "vörös trinketet" mellesleg a cipőnek egy Mercury's treads szokásosan fehér buff ha ti álltok rosszul, zöld buff ha ti álltok jól.

Előny:

-A cipő miatt a cc-k nem hatnak ránk annyira és ez kifejezetten hasznos lehet mondjuk egy morgana Q ellen, emellet movement speedet kapunk.

-A 2. féle cipő miatt nagyobb armorunk van valamint sokkal nagyobb movement speedet ad.

-Ellenséges vision kiiktatásának képessége.
Utolsónak egy választás
Ha nagyon sok az ad sebzés akkor egy sunfire cape-t érdemes venni de ha túl nagy a damage amit auto attackokból érnek el (Jax, Master Yi, Fiora, Tristana...) akkor egy thorn mailt érdemesebb vásárolni mivel így gyakorlatilag önmaguk halálát gyorsítják fel. Ha sok az ap alapú sebzés akkor egy Banshee's veil vagy egy mercurial scimitar-t ajánlok (Banshee akkor ha mondjuk egy nidalee az ellenfél legerősebb championje (csak ha ap!!!) mivel a Q betalál de a Banshee levédi)

Előnye:

AD:

-Sunfire cape: armor, hp és egy kicsi de mégis elég sokat számító sebzés.

-Thornmail: rengeteg armor, egy auto attackerek ellen jó passive.

AP:

-Banshee's veil: magic resistance, hp, egy képességet le képes blockolni a passiveja miatt, hatalmas hp regen növekedés 10 másodpercig ha le tudják rólunk szedni a pajzsot.

-Mercurial Scimitar: egészen sok ad ami a Q képességünket is erősíti, magic resistance, egy jó kis active ami miatt minden cc-t kiiktat és +50% movement speedet ad egy másodpercig.

Képességek

[Q] Szipolycsapás

[W] Sorvasztás

[E] Lélektűz

[R] A sivatag bosszúja
Nyilván a Q maxolás mellett döntünk vannak ap Nasusok akik E-t maxolnak és emiatt a W-t húzzák másodiknak mivel úgy több időt töltenek az E-ben az ellenfeleik de ez inkább olyan dolog hogy aki nem tud stackelni annak ez ajánlott mivel ehhez nem kell stackelni semennyit.

Na akkor a TANK Nasus skilltreeje:

-Q maxolás a nagyobb sebzés miatt

-Másodiknak a W éri el az öt pontot mivel így a Q-t több eséllyel tudjuk a kiszemelt célpontra elnyomni mellesleg auto attackereknek tökéletes counter mivel attack speedet is redukál.

-Az E csak lvl 18 on kapja meg az ő ötödik pontját mivel nem nagyon van rá szükségünk hiszen csak fogyasztja a manát és valljuk be Nasus eléggé könnyen ki tud fogyni a manából ha az E képességetis használjuk.

Az R szokásosan 6/11/16-on kapja a pontokat.

Leírás

Nasus egy erős offtank ha az ember tudja használni a Q stackinget.

Pro:

-Könnyű stackelés.

-Nagyon erős front laner aki mellesleg képes az adc-t a midest és a supportot is eliminálni párharcban (1v1-ben) de akár team fight közben is hatalmas sebzést tudunk kiosztani egyetlen egy Q-val így ha hyper carry-t támadunk akkor nagyon erősen elősegítjük a csapatot.

-Jó CC.


Con:

-Nem rendelkezik escape spellel és nincs tárgya sem amely képes lenne megvédeni őt egy team fight-ban (maximum a guardian angel de ha az kiment akkor általában meghal a Nasus az escape spell hiánya miatt így újra csak 5 perc múlva lesz esélye túlélni egy burst teamet)

-Nem maximum sebzés.

-Kevés mana.


Nasus volt az első karakter akit kimaineltem de amióta supportolok azóta ritkábban játszom vele de attól még tudom hogy, akkora erőt képvisel amire bátran tudom mondani hogy nem kell hozzá tipp simán nyomkodd a Q-t de ne feletkezz meg az alapszabályról: a hp nemvégtelen.

GL HF!
Belépés