5 PRO tipp, hogyan mássz fel a ranglétrán Yi-vel

Írta LoLNews
2018-12-18 17:21

Solo queue-ban nagyon sok múlhat a csapatodon, de ha te vagy a dzsungeles, könnyedén kompenzálhatsz bármelyik ösvényen, kiváltképp Master Yivel. Danijrm, one trick Yi buildjét és taktikáját mutatom be nektek a következőkben:

Mielőtt jobban elmerülnétek, nézzetek rá a Twitch csatornájára az alábbi linken - - - > Itt számos videót találhattok a játékstílusáról.

1; Rúnák
A Conqueror rúna sokkal kifizetődőbb hosszabb harcok során, hiszen ha közelharci hőssel - így Yivel - sebzel egy másik hőst, a rúna hatása frissül.
RwBIIhL.png

Másik opció pedig a Lethal Tempo. Ez már egy sokkal rizíkósabb választás az előbbihez képest, de esetenként jobban teljesít, különösképp a játék korai szakaszától mid game-ig. Mivel a 6-os szint elérése előtt nincs R képesség, de a Lethal Tempo a támadási sebesség hiányát pótolja, így több helyzetből jöhetsz ki győztesen.

KJhGYWT.png

A másodlagos rúna mindig a Domination, hiszen ezekből extra ad-t és sustaint is nyer Yi. (esetleg még a sudden impact jöhet szóba csereként)

2; Gankelés a játék korai szakaszában
Sok Yi játékos arra épít, hogy rengeteg farmolás után 1v5-ben lehozza a játékot. Nagyjából ez is égett be a köztudatba, ami lényegében igaz is lehet, de nem egészen ez a megfelelő taktika, hiszen odáig el is kéne jutni. Lee Sint például úgy egy korai játékszakaszban nagy nyomást gyakorló dzsungelesként ismeri mindenki. Lényegében Lee-nek és Yinek is van egy gap close képessége, de utóbbinak van egy extra alternatívája a magasabb sebzés elérésére, így kvázi ugyanakkora nyomást tud gyakorolni, mint Lee. (akár magasabb sebzéssel) Elég kevesen ismerik ezt a mechanikát, leginkább csak gyémánt divíziótól felfelé, amit a hármas pont részletez:

3; Alaptámadás reset a W képességgel
Nem szükséges a Q képességed elpazarolni, ha az alaptámadásod azonnal és újra be akarod vinni, egyszerűen csak nyomd meg a W-t, majd azonnal szakítsd meg. Ezzel megspórolsz magadnak egy Alpha Strike-ot, amivel tömegirányító képességet is el tudsz kerülni. Persze minden szituáció más, de jó, ha a fejedben ott van ez a lehetőség is.

4; Hogyan haladj, mire kell játszanod?
Dani szerint az első és harmadik szint között érdemes az ellenfél felső ösvényes dzsungelét megpiszkálni, hogy ezzel az alsó ösvényt elkerüld. Fontos, hogy az ellenfél felső és középső ösvényese ne tudjon hatékonyan reagálni. Gyémánt alatt nem igazán szokták a dzsungelt védeni, úgyhogy akár kezdhetsz rögtön az ellenfél területén is! (de így mindenképp kérd a felső/középső ösvényes segítségét)
Lvl 3-6-ig: Ha az ellenfél dzsungelese piros buffal kezdett, aztán ment a raptorokhoz, akkor utóbbi 4 perc 30 másodperc körül fog beteremni, így el tudod lopni őket, esetleg gyilkosságot is hozhatsz el egy rajtaütéssel. Minden ösvényt, ahol esélyesnek látsz valamit összehozni, próbáld meg. Ha rizikós, feküdj rá a sárkányokra és a rift heraldra. Az új frissítésnek köszönhetően pedig különösen kifizetődő, ha a toronypajzsokból kapható aranyra koncentrálsz.
A rift scuttlereket nagyrészt a csapatodtól függően fogod tudni leütni. Ha Veigar mided van, az ellenfélnek pedig Talonja, valószínűleg sokkal könnyebben fog a Talon az ösvények között szaladgálni, mint egy Veigar.

5; Miért nem népszerű a profi játékosok között Yi?
A legapróbb hibát elkövetve is bukhat az egész mutatvány, hiszen könnyű megölni egy rosszul időzített Q képességgel. Fő ereje a split push-ban rejlik, de ha az ellenfélnek is van egy erősebb karaktere erre a pozícióra, kénytelen vagy felkeresni a csapatod segítségét. Magas szinten pedig közel sem annyira egyszerű egy Master Yivel ledarálni a fél csapatot.

78mmzNT.png

6. Bónusz - Mi ellen erős Yi, mi ellen nem?
Jól működik a következők ellen:
  1. Nunu: a lassításra épít, a képességei jelentős részét ki tudod kerülni (az ultit is, ha jól időzítesz)
  2. Shyvana: az első körös dzsungel kitakarításánál sok életet ott hagy, és ugyan fel tudja venni Yivel a versenyt, de tulajdonképpen a gyengített változatát éri el Masternek
  3. Amumu: magasabb dps, csapatharcokban erős Amumu, de 1v1-ben nem sok esélye van
Gyenge választás ellenük:
  1. Udyr: több sebzést tol a játék korai szakaszában, kábít
  2. Pantheon: többet gankel, erősebb 1v1-ben Yinél, tömegirányító képessége is van, a játék minden szakaszában erősebb lesz nálad, ha jól van játszva
  3. Jax: az E kpesség miatt az alapsebzéseket elkerüli, ha a stunt ki is kerülöd, még akkor is több sebzést oszt ki

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés