Corki játékstílus, erősségei, gyengeségei

Írta NPC Yemi
2014-10-21 19:55

Sziasztok, ebben az írásban szeretném leírni, hogy az egyik kedvenc hősömmel, Corkival hogyan is érdemes játszani az adott ellenfelek ellen. Buildot is csatoltam, amit a cikk elején megtaláltok. :)

Corkit jelenleg az egyik legerősebb lövésznek tartom, jó a játék összes szakaszában. A játék elején kicsit manaigényes, ezért is szoktak neki pár mana-regenes rúnát vinni. Persze ez azoknak a játékosoknak ajánlott, akik sokszor szeretik használni a képességeket, illetve nem elég magabiztosak. Ezt úgy értem, hogy aki kevésszer talál, de mégsem akar alulmaradni, annak kell a manatöltés. :)
A buildelésről és hasonlókról most nem írok, ezeket az információkat az általam készített buildben tudjátok megnézni: http://summoners.eu/builds/view/719/corki-build-guide-es-maris-kesz-a-csodagep

Hogyan is játszunk a következő hősök ellen?
-Caitlyn: Kezdetben nagy hátránnyal indulunk ellene a hatalmas támadási hatótávolsága miatt, ez főleg a 6-os szint előtt nyilvánul meg. Próbáljunk ellene biztonságosan farmolgatni, ha kell, bukjunk el egy miniont, mint bekapjuk 2-3 autoattackot. Mert ha nem így teszünk, az egyre fogyó életünk miatt hamar haza kell menni, ami nagy hátrányt jelent, nem csak arany, de tapasztalati pontok szempontjából is. Próbáljunk ellene hosszabb harcokat kezdeményezni, mert ha az E be van kapcsolva, kb 3 autoattack után már az összesített kiosztott sebzés a mi oldalunkon lesz több, a páncél redukció miatt. Ha ezen felül még egy Q-val is találtunk, nyert ügyünk van. Ami után meg van a Trinity, már egyértelműen erősebbek vagyunk.

-Draven: A barátunk elég jól működik az olyan hősök ellen, mint Corki. Ha tartani akarjuk vele a sebzés kiosztását, ahhoz elég sok manát el kell használnunk, miközben ő csak elkapdossa a fejszéit. Ezen felül, a W képességével relatívan könnyedén ki tudja kerülni a fő sebzés forrásunkat, a Q képességünket. Ha ez még nem lenne elég, az ugrásunkat is beszakítja az E-jével.
Véleményem szerint, a Magic Resist rúnák fele helyett ajánlott a mana-regenes rúna, az előbb leírt okok miatt. A játék elején dobáljuk oda a Q-kat, ahova a fejszéje érkezni fog, plusz még egy autoattack is belefér. Ne próbáljunk meg ennél hosszabb harcokba bocsátkozni, mert neki a Q folyamatosan nagy sebzést biztosít. 1v1-ben ne harcoljunk vele, mivel semmivel sem tudjuk megakadályozni, hogy elkapja a fejszéit. Ezt a feladatot inkább bízzuk a Supportunkra. Egy jó lassítás, vagy akármilyen mozgáskorlátozó képesség után Draven nagyon sebezhető, mivel a fő sebzésforrása a Q képességéből adódik. Dravennel sajnos a játék minden szakaszában vigyázni kell, CC nélkül semmiképp ne harcoljunk ellene.

-Lucian: Lucian szintén nagyon erős 1v1 harcokban, a passzívja, és a közepes és rövid betöltési idejei miatt. Az ugrása lehetővé teszi számára, hogy könnyedén kikerülje a képességeinket. Ezen felül, még támadást is indít ellenünk, aminek nem lesz jó vége, ha CD-n van a Q képességünk.
Próbáljunk mindig a Lucian Q-jának hatótávolságán kívül farmolni. Ha túl sok sebzést szenvedünk el, könnyedén belehalhatunk, vagy elpazarolhatjuk a manánkat a W-re. Egy jó Support nélkül nagyjából esélytelen ellene lenni az ösvényen. Ajánlott ellene egy élettöltő támogató hős, mint Nami.Ezen felül Nami E buffjával lelassítjuk Luciant, majd könnyedén eltaláljuk a képességinkkel. Lucian is tipikusan az a hős, aki ellen nem szabad leállni harcolni 1v1-ben. Teamfightokban se keressétek azt a szituációt, hogy egymást lőjétek, mert könnyen halál lehet a vége.

-Tristana: A gyengítések miatt Trisana vesztett az erejéből, de még mindig nagyon erős tud lenni, csak nehezebb használni mint ezelőtt.
Tristana a játék kezdetén gyengének mondható, Corki sokkal több sebzést bír kiosztani a rövid párharcok alatt. Ami után megvan a Trinity Force, már a rakétás kislány sem jelenthet problémát 1v1-ben. Az ultink nagyobb hatótávolsággal bír, mint az ugrása, ezért miután elugrott egy kevéske élettel, még bőven le tudjuk lövöldözni. Tristana passzívjának hatékonysága majd csak a játék közepe felé jön ki észrevehetően, tehát érdemesebb vele a játék korai szakaszában harcolni.

Ennyit szerettem volna írni, kérdéseket, észrevételeket kommentben és privátban is fogadok. :)

Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Ayumu - 6 éve 1
sokat segítettél ezzel! ezer hála érte :)

NPC Yemi - 6 éve 2
nincs mit, nemsokára jön majd másik cikk is, remélem azt is szívesen olvasod majd :D
Belépés