Mid lane-ről általánosságban

Írta Reez
2014-10-21 22:05

Mint main Mid laner megosztom veletek mindazt amit érdemes tudni ha arra szánjátok magatokat hogy Mid-en teszitek próbára magatokat.

Úgy érzem bátran kijelenthetem, hogy a legnehezebb lane a játékban!

Miért?

1. A legnyitottabb lane: szinte bárhonnan jöhet ellenfél kivéve a tornyunk felől, de sok jungler esetében ez sem akadály tehát nagyon sokfelé kell figyelnünk. Wardokkal bővíthetjük látóterünket viszont ez 3 percenként 150 aranyba fog kerülni, ha mindig látni akarjuk mi a helyzet és ez elég sok arany, amit költhetnénk másra is ám szükséges, ha nem akarjuk eltápolni az ellenfél midesét/junglerjét és nem akarunk haszontalanok lenni a későbbiekben.

2. A Mid-en játszott karakterek nagy része squishy. Mit is jelent ez? Azt hogy kevés életük, armorjuk, magic resist-jük van ezért könnyen meghalnak. Relatíve könnyű célpontok. ( Ha elkapnak nagy eséllyel meghalsz ) De ha nem figyelünk a minionok és elég durva sebzést tudnak belénk ütni, ezért semmiképp se tradeljünk az ellenféllel a saját minionjai között, hacsak nem vagyunk 100%-ig biztosak benne hogy mi győzünk.

3. Farmolni nagyon nehéz! Bizonyos hősöknek kevés az alap sebzésük így nagyon oda kell figyelni, mikor last hitelünk. Amellett, hogy a farmra figyelünk, figyelni kell a térképet, csapattársaink figyelmeztetéseit és fejben követnünk kell az ellenfél junglerjének mozgását, hogy lecsökkentsük a veszélyeket. Tehát eléggé megoszlik a figyelem de a farmot sem szabad eltéveszteni különben nem lesz miből tárgyakat venni... ezért nehéz. Ha nehezen megy a farmolás akkor piros rúnákhoz ahol általában magic penetration vagy AP van oda tegyünk be AD-s rúnákat és ezzel megkönnyítjük a last hitelést.

4. Sokszor kérnek tőlünk segítséget. Mivel a pálya közepén vagyunk ezért top-ra és bot-ra is tudunk menni segíteni. Ez jól hangzik...DE! Nem olyan egyszerű ez. Ha elmegyünk segíteni farmot vesztünk és esélyt adunk az ellenfélnek hogy ledöntse a tornyunkat és az hogy sikeresen segítünk egyáltalán nem garantált, lehet hogy észrevesznek és visszavonulnak, így buktunk, míg az ellenfél fejlődött tovább. Tehát nagyon körültekintőnek kell lennünk ha elhagyjuk a posztunkat. Ha mégis elszánjuk magunkat hogy segítünk valahol, először pusholjuk be a laneünket, hogy minél kevesebb farmot veszítsünk, és lefoglaljuk egy időre az ellenfél midesét, próbáljuk úgy megközelíteni a lane-t ahol segítünk hogy a lehető legkésőbb vegyen észre az ellenfél ezzel is növelve a siker esélyét. Amint végeztünk térjünk vissza a pozíciónkra amilyen gyorsan csak lehet.

5. Általában az ellenfél első célpontjai között leszünk. Mindig! Ezért folyamatosan figyelnünk kell a pozíciónkra, hogy ne mi legyünk a faltörő kos feje. Lehetőleg háttérből, csapattársaink védelmében a megfelelő alkalomra várva álljunk készenlétben és a rendelkezésünkre álló képességekkel ártsunk az ellenfélnek amikor ezt biztonságosan meg tudjuk tenni. ( Persze sok esetben nem kivitelezhető( a választott hősünktől is függ ) de ez lenne az általános elv. )

Milyen előnyökkel jár a Mid pozíció?

1. Ha jól végezzük dolgunkat, nagyon erősek leszünk.
2. Nagy a befolyásunk a játék kimenetelére. Ez lehet előny is, hátrány is.( lásd előző 4.pont,ha mindent elbaltázunk )
3. A magunk urai vagyunk. Egyéni skilleken nagyon sok minden múlik. Szintén kétélű penge.
4. Közel vagyunk az objectivekhez (sárkány,baron,buffok), könnyen odamehetünk segíteni és vissza a lane-re rövid időn belül.
5. Általában nekünk jár a kék buff. Király! :D

Sok sikert Idézők!

Hozzászólások (6)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Suskala - 9 éve 1
Kifejezetten tetszik, köszi! :)

Reez - 9 éve 2
Szívesen, örülök hogy tetszett! :)

Zombi94 - 9 éve 3
Nagyon tetszett és hasznosnak találtam, remélem még olvashatok tőled. :)

Royal - 9 éve 4
Végre egy tipp hogy hogy midezzek mert eddig csak pikk-pakk ahogy jött :D

Kestoom - 8 éve 5
Számomra sok új dolgot mutatott a leírás. Pacsi,pipa,plussz :)

Köszönöm a segítségedet! :)
Amúgy várható a közeljövőben még ilyen sok hasznos és részletes PRO tipp?
A válaszodat előre is köszi!

"A Baron legyen veled. Rito"
Belépés