Miért fontos a csapatkapitány?

Írta LoLNews
2014-11-13 00:49

Hiába a korrekt build, hiába az előny, hiába az egyéni skillbeli fölény, ha koordinálatlanul mozog a csapat, amit nem lehet csapatnak nevezni! Pár sorban összeszedem nektek, hogy miért fontos a kapitány egy öt fős premade teamnél.


Solo queue-ban nagyon gyakori, hogy előnyből veszít egy csapat. Ennek a legfőbb oka: ha a másik fél vesztésre áll, az egyenesen magával vonzza a jobb együttműködést a fordítás érdekében (nyilván vannak kivételes esetek, de ezekre nem térek ki, a mainstream a fontos). Alapvetően a jungler és a support az, akiknek a legjobban kell figyelniük mind a két team játékosait (teamfightban véd, zónáz, támad - egy LB mid leginkább csak a támadásra összpontosít és saját maga védelmére), de leginkább a supportot mondanám erre a posztra a legalkalmasabbnak, hiszen rendszerint nála lesz mindig a legtöbb ward és vision ellenőrzésre lehetőség + nem kis feladat támogatni mind a 2 carryt és átfordítani a helyzetet egy ellentámadásba. Az egyik legalapvetőbb lépés, hogy a csapat a supportba veti minden bizalmát, az pedig vica versa - ha valaki elkezdi a baront, akkor ne gondolkozzatok rajta, hogy segítsetek-e neki, vagy sem - - -> vagy azonnal hagyjátok ott, akkor aki elkezdte, az is ott fogja / azonnal segítsetek neki - - -> hesitation is the seed of defeat (Akali). Rengeteg idő kell, amíg kialakul egy olyan kommunikáció, ami zökkenőmentes lesz és teljesen egymásra hangolódnak a játékosok. Célszerű eleve baráti körből válogatni, vagy ha a komolyabb eredmény a cél, akkor minél jobban összeszokni a való életben is. Ha valaki hibázik, meg kell beszélni a dolgot, kielemezni, hogy mit lehetett volna jobban csinálni és előbb-utóbb összecsiszolódnak a mozdulatok. Bármennyire is úgy jön le a címből, valamint logikusan végiggondolva a dolgot, hogy a csk fontos, a cél egy olyan csapat megalkotása, ahol mindenki vezető pozícióban van, DE!!! ugyanazokkal az elképzelésekkel.

Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
ultra - 10 éve 1
Ez valóban igaz. A mi csapatunkban én mondjuk jobban preferálom a 2 shotcallert, nálunk speciel a jungler az early shotcaller, mert ő figyel a gankekre, objectivekre, míg akik lanen vannak maximálisan koncentrálhatnak a saját pozíciójukra. Később mikor már groupolunk, akkor már a mides veszi át az irányítást, és ő figyel a fightokra/fight kezdeményezésre, turret push-ra. Ez egy olyan verzió, amikor nem egy embernek kell figyelni, és mondani a dologkat egész game alatt, hanem fel van osztva 2 emberre, akiket lehet variálni tetszés szerint. De a csapatkapitányt énis mindenképpen pártolom :) (y)
Belépés