Néhány alapvető dolog, ha League of Legends-el játszol

Írta Reez
2014-10-21 21:18

Néhány fontos dolog ami sokak számára egyértelmű de mégis sokszor elfeledkeznek róla. Kezdőknek kifejezetten ajánlom az elolvasását.

1. SOHA ne rage-elj! (dühöngj)

Majdnem a legrosszabb amit tehetsz. Ha elkezdesz dühöngeni megfeledkezel sok dologról amik a vesztedet okozzák majd és csak egyre mérgesebb leszel vérszemet kapsz és onnantól nincs visszaút. A higgadtság nagyon fontos, hogy tiszta fejjel tudjunk a játékra koncentrálni.

2. SOHA ne szidd/okold a csapattársaidat!

Ez a legrosszabb. Azért csak a második mert általában az 1. következménye ez, ha valaki nyugodt és tiszta a feje, nem fogja egyből a másikat szidni. Azért ez a legrosszabb, mert így rontjuk a csapatmorált, az egyéni morált, beletiporhatunk mások lelki világába és sokszor átragasztjuk a többiekre is ezt a negatív viselkedést és a játék átalakul egy adok kapok szócsatává minek következtében a játékkal már nem is foglalkozunk. Vegyük figyelembe, hogy mindenkinek lehet rossz napja vagy előfordulhat, hogy nem ő tehet róla hogy valamit elrontott.

3. Biztasd a csapattársaid

Ha valamit jól csináltak, ügyesek voltak, téged is lenyűgöztek, add tudomásukra, hogy szép volt. Jó érzés elismerést kapni növeli a játékkedvet és nem fog egyből a torkodnak ugrani ha valami neked nem jön össze.

4. A chat kommunikációra van

Nem pedig egymás oltására, vagy éppen linkek bemásolására, spammelésre vagy a tegnap esti buli élménybeszámolójára. Írd be az ötleteidet, hogy szerinted mit kéne csinálni kire érdemes odafigyelni vagy focusolni. Ha nehezen boldogulsz a lane-eden kérj udvariasan segítséget. Sokkal többet fog érni és jobban fognak rád figyelni ha nem így írod: " help me f*ckin' noobs " .

5. Használd a pingeket

Nagyon hasznosak! Ha gyorsan kell figyelmeztetni a csapattagokat és nincs időd írni a pingekkel megteheted, még a veszély típusát is meg tudod nevezni velük.

6. Hős választás

Sokszor már itt tönkremegy a csapat összhang. Ha többen is ugyanazt a lane-t hívják az esetek nagy részében veszekedés lesz belőle, trollokat szül és máris hátrányból kezdjük a játékot. Ha valaki gyorsabb volt és előbb hívta azt a pozíciót amit mi szerettünk volna, kérjük meg udvariasan, hogy hadd mehessünk mi oda. Ha nem válik be akkor menjünk olyan helyre ami még szabad. Elkerülhetjük sok esetben, ha beírjuk milyen pozíciókat részesítünk előnyben például így: " pref. top/mid/jungle " általában ilyenkor valamelyik szabadon marad és játszhatunk ott ahol szeretnénk.

7. Ranked játékok

Ha valaki erre szánja magát, az vegye komolyan. Ez csak egy játék oké én értem, de ha csak egy játékot akarsz játszani akkor arra ott a normal játékmód. Aki Ranked-en játszik az valamit el akar érni vegyük ezt figyelembe. Ha Ranked-ezünk, ne válasszunk olyan hőst, akivel bizonytalanok vagyunk, keveset vagy egyáltalán nem játszottunk mert nem leszünk olyan jók mint egy számunkra ismerős hőssel. Ne Ranked módban akarjunk megtanulni valamelyik hőssel játszani! Ha nem sikerül neked is csalódás lesz a csapatnak is, tehát mindenki veszít. Azért mert egy hősnek van x számú counter-je(olyan hősök amik kifejezetten jók ellene) de te egyikkel sem vagy jó, csak azért ne válasszuk, mert ha az ellenfél rutinos a karakterével, semmit nem fog számítani hogy mi az ő "ellenszerét" választottuk.

8. Ingyenes hősök

Nagyon tetszetős dolog. Minden héten változnak az elérhető ingyenes hősök és lehetőségünk nyílik rá, hogy egy héten keresztül próbálgassuk. Használjuk ki a rendelkezésre álló időt és próbáljuk ki mindet, vagy azt amelyik felkeltette az érdeklődésünket, így azelőtt hogy költenénk rá Ip-t vagy Rp-t el tudjuk dönteni, hogy tetszik vagy nem és megéri-e áldozni rá. Megkímélhetjük magunkat felesleges költekezéstől, amit fordíthatunk rúnákra vagy más hasznos dolgokra.

9. Mastery-k

Csináljunk sokat! Elég sok lapot enged a játék csinálni, ezért sok karakterhez, pozícióhoz, helyzethez tudunk kreálni, szinte mindegyikhez egyet-egyet. Használjuk ki!

10. Rúnák

Rengeteg van! Az elején próbáljunk olyan rúna oldalt kialakítani ami több hőshöz, több pozícióra jó lehet mivel a rúnák drágák, a rúna oldalak még annál is drágábbak így nem biztos hogy az a legjobb megoldás ha csak egy karakterhez csinálunk specifikus rúna oldalt.

Sok sikert Idézők!

Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
A 3. az nagyon de nagyon hatásos. Support szerezte a first bloodot egyből dicsérgettük. És még a többi killt is külön-külön. Valamint még a haláloknál/shut downoknál/kseknél nem ugrottunk a nyakára hanem csak simán bíztattuk.
Első játékom volt Tristanával és S-al és sok-sok killel és nyereséggel zártuk le a meccset.

adamika - 3 éve 2
Teljesen egyet értek mindennel. Volt nemrég egy gamem amikor elmentem supp nak mert kényszer helyzet volt és senki nem akarta pickelni (alapból nem vagyok jó supp al)
akit supportoltam flamelt és zavarta a gamet én próbáltam legjobb tudásom szerint játszani elküldött másik lanere hogy idézem " ne itt rontsam már a levegőt,, átmentem másik lanere hogy akkor legalább halgassak a társaimra ugyan azt csináltam mint vele de akit supportoltam a másik lanen mondta mit csináljak ha valamit elrontottam mondta hogy ez nem jó legközelebb úgy és akkor jó lesz, tehát jó szóval bíztatott is és segített is hogy supportal lehessek jobb ha úgy adódik a helyzet.
Belépés