TOP 5 solo queue pick Top lane-re

Írta LoLNews
2015-03-19 22:27

Ezúttal egy kis anyagot hoztam nektek, hogy még sikeresebb legyen a solo/duo rankedek sorozata. Nem is szaporítva a szót, vágjunk bele!

5. Fizz – Let me at’ em!
Egy igen erős early és mid game bruiser/assasin. Legnagyobb erejét a „w” képességéből nyeri, hiszen minden auto attack után – egy bizonyos %-ban – sebzést szenved el az ellenfél, amelyet tovább erősíthet egy sikeresen célba ért ulti. Ezenfelül pedig iszonyatosan nehéz elmenekülni egy Fizz „all in” elől, amit többek között mobilitásának köszönhet (q, e, ulti slow, blade of the ruined king speed boost és slow). Ennek következtében egy erős „snowball” hősről beszélhetünk, ami ráadásul nehezen gankelhető. Ellene szól, hogy kevésbé olyan erős, mint az eddig megszokott AP Fizz, továbbá a late game ereje is visszaesik.

4. Rumble – Let’s get in the fight!
Alapsebzése igen nagy, emellett hatalmas területi sebzése van, ami leginkább teamfightban jön ki. Mit is értünk magas alapsebzés alatt? - - -> Leginkább a szintelésre kell törekedni, illetve magic penetration itemek megvételére kell fókuszálni (haunting guise). Az ultija kitűnően vághatja ketté az ellenfél csapatát. Különösen hatékony szűk ösvényeken bevetve. A „w” képességének, valamint a megvásárolt tárgyaknak köszönhetően egy tankos mágusról beszélhetünk, ami ráadásul hatalmas sebzést okoz. Fokozott figyelmet kell fordítani Rumble „túlfűtöttségére”, illetve az ulti használatának helyét, módját és idejét is figyelmesen kell megválasztani.

3. Hecarim – Behold the might of the Shadow Isles!
Különösen nagy előny a számára, hogy egyszerre tud ignite-ot és teleportot hozni, mivel az „e”, továbbá „r” képességével hatékony kiutat tud találni a szorult helyzetekből. Tipikus játékstílus vele – a jó roamolási képesség miatt – a homeguard+teleport+”e”+”r” kombó… hihetetlen távolságok megtételére képes vele a fénysebesség töredéke alatt!!! A magas alapsebzés, valamint a jó menekülési képességek miatt tökéletes split push-ra. Ugyan a közelharcos hősök ellen jól szuperál (köszönhető ez az öngyógyításnak –w- is), a távolsági bajnokok kisebb nehézséget okozhatnak számára, míg az ultin kívül nincs meghatározó crowd control varázslata. Ügyelni kell, hogy a hosszú töltési idő miatt feleslegesen semmiképp se legyen az elsöprő roham elhasználva.

2. Irelia – My blade is at your service!
Rég nem volt már nerfelve. Amint egyszer megszerzi az előnyt, iszonyatosan nehéz visszaállítani az egyensúlyt a felső ösvényen. A true damage-nek köszönhetően tankosra is építhető: rendszerint elég neki egy Trinity force, ami már kellő sebzést biztosít a számára, hogy kitörölje a papír bajnokokat. A „w” és „r” képességeknek köszönhetően képes healelni magát. Jelenleg az egyik legerősebb picknek számít a maga crowd control ellen kifogástalanul működő passzívjával. Gyengeségei közé sorolható a gyenge early game, valamint late game-ben visszaesik a true damage ereje.

1. Sion – Rest is for the living.
Igen erős base damage-dzsal rendelkezik, ami mellett nemcsak tankos, hanem jelentős cc készlet tulajdonosa is (ezek a tulajdonságai akkor is megmaradnak, ha esetleg az ösvényen való harc nem ment valami fényesen). A halála után tovább tudja piszkálni az ellenfelet, teamfightokban pedig különösen hatékony ez a passzív. Az ultijával egybekötött megtizedelő csapás hosszabb távon is képes lekötni az ellenfelet. Amellett, hogy talán ő a legerősebb tank az 5.5-ös patch-ben, sajnos meg kell említeni, hogy könnyű kikerülni a megtizedelő csapást (ez azonban nem feltétlenül probléma, hiszen gyakran nincs közvetlen büntetés a „hibáért”)

KÖSZÖNÖM, hogy végigolvastad! Ha bármi észrevételed, véleményed van, kérlek, tudasd velem! 
Amennyiben bármilyen kérdésetek van, amit nem szeretnétek megosztani a közösséggel, írjatok e-mailt az [email protected] címre!
Mivel már lassan három éve játszom, ezért úgy érzem, kellő tapasztalattal rendelkezem. (ettől függetlenül gyakran elég unskilled vagyok ;] )
Ha bármiben segítségre van szükséged (melyik skin éri meg jobban; nem tudod, melyik hőst vedd meg), írj, és ha tudok, válaszolok rá.
A közösséget átfogó projektem (főleg az egyéni segítségnyújtás, a főiskola, illetve számos más elfoglaltság mellett) elég sok időt emészt fel, ezért, amennyiben lehetőséged van + szeretnél támogatni, akkor azt a következő linken megteheted:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=E9WUAQHMXLSTG

Hozzászólások (11)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Slayner22 - 9 éve 1
Én ugyan csak silver vagyok de maokait is ezen listára tenném, régen még gnar is jó volt, de már nem egy jó pick, de Siont ki fogom próbálni, még nem játszottam az új sionnal topon csak a régivel apban, ami tépett is.

LoLNews - 9 éve 2
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=UJykGaWODHQ ~ Elnézést a hiányosságért, véletlenül lemaradt! :}

dani020110 - 9 éve 3
Nekem Sion a mainem és mindig nyerem a lane-t :3

Speddy16 - 9 éve 4
Rumble menyire nehéz champ? :D

KR3S - 9 éve 5
Én még hozzátenném Rengart is :3

Snoozzy - 9 éve 6
Szerintem Wukong, Cho'Gath, Renekton is ugyanúgy megállja a helyét a TOP lanen.

FancyMadafaka - 9 éve 7
Én Szerintem a mostani Patchben (5.11) Erősnek Tartom Rengart nem szerettem vele menni egyszer csak kibrobáltam és 18/6 stat jnugleben mentem még tovább a Rengart Mintha a Mainem lett volna és ilyen jó statokat alkottam Most tegnap a Topos Rengart is kiprobáltam, és valahogy azt hiszem 22/2 Statom volt úgyhogy most az is ki lehet próbálni Itemek:Hydra YoumGhostblade utána
Randuim és valami Tankosat Ez ennyi lett Volna Sziasztok

Zsiroskenyer98 - 9 éve 8
A stat nem jelenti azt hogy erős ebben a patchben, csak azt hogy jól játszol vele.

remaiNNN - 9 éve 9
Ebben a tank metában hogy lenne jó rengar? Még junglebe is alig-alig pickelik...low elon vihetsz bárkit, de komolyabb szinten egy rengar a jelenlegi metába nem illik. Szerintem most Maokai, Lulu, Ekko(!), Rumble, Hecarim és esetleg Irelia akivel lehet topon bűvészkedni.

NPC Yemi - 9 éve 10
Rengar bőven jó junglernek számít
Belépés