SonaSona Build Guide: Gyilkos hangszer...

75%
Készítette Kanade Yuno, Frissítve: 2015-07-18

Varázslatok

Tárgyak

Start
Ez az alap Sona kezdés, szerintem ez a legjobb indulás vele. (A +40 kezdő arany miatt +1 Életerőital is belefér.)
Early Game
Elsőnek érdemes továbbfejleszteni a Bűbájtolvaj pengéjét és kiépíteni neki a Jégkirálynő érintését. Jelentős varázserőt, aranyat és sok hasznos dolgot kap vele, ami nagyon jól jön neki.

Sona nagyon lassú, ezért minél hamarabb meg kell venni neki az alapcipőt, de a továbbfejlesztésével sem érdemes sokat várni, ugyanis nagyon fontos, hogy tudd a csapattársaiddal és az ellenséggel is tartani a lépést. Early game során még elég ehhez a Fürgeség dala, de mid game-től már szükséged lesz a Varázslók cipőjére hozzá.

Gondolom nem kell kiemelnem, hogy fontos a Látókő beszerzése is.
Mid Game
Itt már az első dolgod az legyen, hogy kiépíted a Rubin látókövet! Ezzel nyersz életerőt is, így a következő tárgy nyugodtan lehet offensive, amit beszerzel neki.

Az egyik legfontosabb tárgy Sona számára a Félholt csapás, így ebben a szakaszban ezt már érdemes megvenni, de ha rosszul alakul a játék, akkor helyette inkább a következő pontban leírt defensive tárgyak közül válassz egyet! (Fontos: Ha valamiért ódzkodsz a Félholt csapás megvételétől, akkor a Luden visszhangját szerezd be neki!)

A cipőt ebben a szakaszban már mindenképp fejleszd tovább! Sok cipő jó Sona számára, de nekem a személyes kedvencem a Varázslók cipője nála.
Late Game - Védekező tárgyak
Mire idejutsz Sona már elég erős sebzéssel rendelkezik, ezért ideje olyan tárgyakat venni neki, ami a nagyobb csapatharcokban segíti a csapattársait és őt pedig védelmezik.

Ezek a legjobbak számára, ezért válassz kettőt ezek közül!

Elsőnek én a Szellemarcot szeretem megvenni neki, mert nagyon megerősíti, de a legjobb benne a passzívja, aminek hála sokkal többet gyógyul, ha a Kitartás dalát veti be.

A legvégére Mikael tégelyét szoktam választani, mert hasznosabbnak tartom az Iron solarik medáljánál egy kicsivel, ráadásul az egyedi aktívja nagyon hasznos a szövetségesek számára is.

Ha nem akarod a Mikael tégelyét megvenni neki, akkor nyugodtan lehet az Iron solarikot is vinni, de ha már van egy szövetségesednek ilyen, akkor inkább a Fagyos szívet válaszd helyette!

A Jégkesztyűt, akkor érdemes választanod, ha az utolsó ütközetben még szeretnéd továbberősíteni a sebzésedet a páncél mellett.

#1 Full Build
Próbáld ki! :)

Tipp:
Építsd ki a Látó lencséjét és ne feledkezz meg az elixírek használatáról sem!
#2 Full Build
Ritkán alkalmazom, de ez is jó összeállítás számára.

Fontos: Ha ezt a buildet tervezem kiépíteni, akkor az Ignite helyett a Kifárasztás idézői varázslatot viszem magammal, mert ez az összeállítás nem ad Sona számára slow-t, ami szerintem nagyon jól jön neki!

Képességek

[Q] A bátorság himnusza

[W] A kitartás áriája

[E] A fürgeség dala

[R] Crescendo

Leírás

Előnyei:
+ Sok CC
+ Könnyű poke-olás
+ Könnyű menteni vele
+ Hasznos buffok a szövetségesek számára
+ Kifejezetten alacsony töltési idők


Hátrányai:
- Eleinte papír
- Egyedül nem képes a lane-t tartani
- Lassú és nincs igazi menekülő képessége
- Könnyű vele öléseket lopni
- Sok manát fogyaszt

Ellenük jó választás Sona:
+ Janna
+ Soraka
+ Morgana
+ Trundle
+ Nunu
+ Taric
+ Lulu
+ Nami
+ Alistar
+ Vayne


Közepesen nehéz ellenfelek Sona számára:
~ Zyra
~ Karma
~ Blitzcrank
~ Annie
~ Aatrox
~ Caitlyn


Akiket jobb, ha kerül:
- Leona
- Thresh
- Miss Fortune
- Nautilus
- Bard
- Draven
- Lee Sin
- Nidalee
- Irelia
- Braum

Remélem, tudtam valakinek segíteni ezzel a builddel. :)

Megértem, ha nem mindenkinek jön be ez az összeállítás, nekem mindenesetre eddig nem okozott csalódást. Ha esetleg lehúzod a buildemet, akkor megköszönném, ha megírnád, hogy mi zavart benne.

Belépés