SonaSona Build Guide: [SUPPORT] Sona build (4.21)

100%
Készítette KBjunior, Frissítve: 2015-01-03

Varázslatok

Tárgyak

Start
Szokványos support kezdés.
Első hazamenetel
Ha lehet akkor minden képen tartsatok ki 800 Arany összegyűléséig, de a legjobb ha 900 Arany gyűlik össze. Ekkor amint a helyzet úgy alakul irány haza.
További tárgyak
Egy item hiányzik az oldal adatbázisából. A leírásban említést teszek róla.

Képességek

[Q] A bátorság himnusza

[W] A kitartás áriája

[E] A fürgeség dala

[R] Crescendo

Leírás

Sona:
Mióta a LoL-al játszom és felfedeztem Sona-t mindig is egy erős Championnek tartottam. Igazi support karakter akár kezdők számára is. Még Season 2-ben nagyon sokat lehetett látni valahogy Season 3-ban és 4-ben eltűnt - Legalább is én nem nagyon találkoztam vele, sőt még én sem nagyon játszottam vele (SuperLulu, téged választalak! :D) - és aztán egyszer csak kapott egy rework-t. Hát ha már átdolgozták gondoltam megnézem és ismét beleszerettem. Kísérletezgettem vele jobbra balra míg végül sikerült egy jó support buildet össze rakni.

Képességek:
Mielőtt elkezdenék bármit is tisztázzuk Sona passzív képességét [Erőakkord]. Minden 3. spellezésünk után kapunk egy "buffot" ami a következő lövésünkre ad valamilyen bónuszt attól függően, hogy milyen képességet használtunk utoljára.
[Q]A bátorság himnusza: Plusz sebzés
[W] A kitartás áriája: Csökkenti az eltalált ellenség sebzését.
[E] A fürgeség dala: Csökkenti az eltalált ellenség mozgási sebességét.
Pontelosztások:
Mint látható a pont elosztáson erősen a poke-ra megyek rá, de persze mint mindent ezt is csak ésszel, mert ha mana elfogy akkor csak dísznek leszünk ott. Sokáig úgy játszottam, hogy 5. szinten nem a mozgás sebesség növelésre raktam hanem a healre, de ez nem jó. Nagyon hasznos tud lenni, ha az ellenfelet lassítjuk, még ha kismértékben is. Bár ez lehet csak nekem volt újdonság. ^^'

Kezdés:
Ha esetleg valakivel ismerősöddel együtt játszol az alsó ösvényen és jól össze tudtok játszani akkor a [Láthatatlan Őrszem] helyett hozhatsz +1 [Életerőital] és +1 [Manaital]. Azért hangsúlyoztam ki, a jó össz játékot, mert nagyon sok ADC nem használja az [Őrszem totem]-t.

Első hazamenetel:
Az [Észlelő Őrszem]-t, ha lent vagyok akkor a piroshoz rakom

ha pedig fent akkor a kékhez rakom.


A sima wardok elhelyezése ahogy én szoktam:
Az utolsó kép helyzet függő, melyikre kell jobban a rálátás.

További tárgyakhoz:
Az egyik item nincs benne az adatbázisban sajnos, pedig nagyon fontosnak tartom. A [Hívők Tömjénje]
Szerintem ez egy nagyon fontos tárgy Sonának, mivel teamfightban az egész csapat számára tud plusz attackspeed bónuszt adni. Úgy gondolom a többi itemet nem kell magyarázzam, de ha valakinek van kérdése az nyugodtan írjon.
Belépés