VeigarVeigar Build Guide: One shot, One kill (Patch 5.24) (Build ver. 1.2)

72%
Készítette Drit, Frissítve: 2015-12-30

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Csak a szokásos, mást nagyon nem tudok ehhez hozzáfűzni.
Esetleg ha Rambónak érzed magad és azt hiszed, hogy az elején meg tudsz ölni bárkit akkor szóba jöhet a fekete pecsét is, akkor elkezdheted a Mejai kiékítését.
First back
Az első backet addig húzzuk, amíg meg tudjuk venni a Feleslegesen nagy pálcát, esetleg ha előbb hazakényszerítenek akkor Istennő könycseppje, mert ezek az itemek szükségesek a Szeráf ölelése elkészítéséhez. Potikat tetszés szerint vehetjük, és ne felejtsük el a Pink wardot sem, néha életet mentenek ezek!
1-2. Item
Az arkangyal pálcája egy tökéletes item veigarnak mert ad rengeteg manát, ezáltal könnyebb stackelni +lehet spamelni a képességeinket, valamint a passzívja remekül jön, így csak ez az item ad kb 200 AP-t, ami elég jó Veigarnak.
A 2. Item az ellenféltől függ. Ha kapsz egy Zedet pl. akkor érdemes egy Zhonyát vagy egy Rlyai kristálybotját venni (inkább a Zhonyát javaslom ellene). Alap esetben viszont Rabadont szoktam venni, mert így a stackekből származó AP-t is növeli, így ilyenkorra már elég sok AP-nk van. Ami még szóba jöhet 2. itemnek az a cipő, amiből én a Varázslók cipőjét ajánlom tetszőleges fejlesztéssel, bár a cipőt 3-4. Itemnek javaslom.
3. Item
3. Itemnek az Üresség botját szoktam megvenni.
Alapból ha csak azt nézzük, hogy 80 AP-t ad nem biztos, hogy érdemes lenne megvenni de a passzívja azért elég jól jön, főleg ha az enemy team-nek sok a tankja, és szorgalmasan veszik a varázsellenállást. Amit még tudok ajánlani az a Mejai léleklopója, de ezt csakis akkor ha Siv HD-nak vagy Fakernek érzed magad és nem vesztesz stackeket. A cipőt mint mondtam 3. Itemnek is megvehető.
Lassan a trinketet váltsuk át a kékre!!
4-5. Item
Ilyenkorra már eléggé közeledik a lategame, ilyenkor szoktam megvenni a Luden-t ami egész jó kis statokat ad, és a passzívja is jól jön. Természetesen ha eddig nem vettük meg most már eljött a cipőnek is az ideje.
Ekkorra eljött már az ideje, hogy megvegyük a kék talizmánt, ez nagyon jól jön, hogy távolról wardoljuk a draket, baront, vagy egy fontos bokrot.
6. Item
Ezek az itemek mind enemy függő:
-Ha focusolnak: Zhonya
-Ha döntő többségben AP-sok vannak enemyben: Mélységi jogar
-Ha papírnak érzed magad: Rylai kristálybotja
-Ha úgy érzed, hogy Faker, Siv HD vagy és még több AP-t akarsz: Mejai léleklopója
-Ha úgy érzed mindenkinek jár még egy esély: Őrangyal
Full Build vs AP
Ha az enemy teamben döntő többségben vannak az AP-s hősök akkor érdemes ezt a buildet venni.
Annyit azonban hozzátennék, hogy a Luden helyett vehetünk bármit, amit 6. Itemnek írtam. Ugyanis a Luden habár nagyon jól jön a +100 AP (na meg a passzívja), 1200 AP fölött szinte teljesen mindegy mit veszünk, úgyis mindenkit one shotolsz (ajánlom helyette a Rylait, Zhonyát)

Képességek

[Q] Baljós gömb

[W] Sötét anyag

[E] Eseményhorizont

[R] Ősrobbanás
A lényeg, hogy a 2 sebző képességeinket (Q,W) húzzuk, először a Q-t majd a W-t.
3-as szinten a Q-t tudom ajánlani, ezzel könnyebben stackelünk 3-as szinten, habár tradelni nem tudunk jól. Ezt rátok bízom, én a Q-t húzom 3-as szinten.

Leírás

Tippek:
-Veigar az AP-sok ellen jó igazán, mert az ultija többet sebez ellenük. (Ez nem jelenti azt, hogy nem vihető AD-s mides ellen.
-Az ultidra rá jön a célpont AP-jának 80%-a. Pl: ha van 1000 AP-d, a célpontnak pedig 600 AP-ja akkor az ultid sebez 500+1000+480-at (gyakorlatban nem, mert magic resist, stb.)
-A Q-ddal akár 2 miniont is meg tudsz ölni.
-A teamfightokban mindig úgy helyezkedj, hogy az enemy APC-t,ADC-t ki tudd kapni, de mégse legyél sebezhető.
-Általában lategameben ha valaki belefut az E-dbe azt meg tudjátok ölni közösen ezért figyelj az E-dre, hogy a lehető legjobbkor süsd el.
-Az ultidat általában kivégzésre érdemes használni earlyben, mert ha valakibe belenyomsz 1 ultit (Kb. 700 Dmg) akkor megijednek és flashelnek, vagy elfutnak és mivel nem nagyon vagy egy jó üldöző karakter ezért nem biztos a kill.
-4. szinten elkezdhetsz tradelni az olyan champekkel, akiknek lvl 6 alatt nincs komoly sebzésük.
-Fontos a stack neked, de attól még neked is kell menni a teamfightokba!
-Ha benyomnak turret alá kérjük a jungle segítségét, mert earlyben lehetetlen normálisan stackelni Veigarral.

Pros:
-rengeteg AP = rengeteg dmg
-nincs olyan, hogy használhatatlan mindig van sebzése
-ha nem is tudsz jól stackelni, late gamere lesz 1000+ AP-d
-néha 1 skillből (R) meg tudsz ölni valakit
-late gameben egy tankot is szétszedsz 4-5 mp alatt
-100%-os szorzó a W-n,R-n, ezáltal nagyon nagy dmg ezeken a képességeken
-ha nagyon hosszú a meccs (50< perc) akkor akár 1500 AP is összejöhet.

Cons:
-squishy (törékeny, hamar meghal)
-nem jó menekülni vele, kivéve ha belefutnak az E-dbe
-nehéz stackelés a játék elején
-cc érzékeny
-általában mindig Veigart fókuszálják, mert senki se szeret 1000-1500 sebzést elszendvedni 2 mp alattLehetséges summoner spellek:
-Pajzs: Mivel Veigar eléggé squishy, így jól jöhet neki olyan ellenfelek ellen akiknek elég nagy burstjük van, pl: Zed, LeBlanc, Talon, Annie stb. Valamint ha azt nézzük, hogy az ultiján lvl 6-on 6-700 dmg van akkor elhanyagolható az ignite.


-Teleport: A teleportos mid nem nagyon ajánlatos azóta, amióta kivették a toronyra teleportos passzívot, de Veigarnak kell a stack és ezért nagyon fontos a gyors visszaérés a lanere, de szerintem annyira nem jó a teleport jelenleg. Ha már mást akarunk vinni midre mint ignite akkor a barriert (Pajzs) ajánlom. Ettől függetlenül ha valaki szereti a teleportot az ő döntése mit visz én nem ajánlom a teleportos midet.
Veigar képességei:

[Passzív] Egyensúly
Veigar mana-regenerálódása a hiányzó manaértékének minden 1%-a után 1,5%-kal nő.

[Q] Baljós gömb
Veigar egy sötét energiából formált lövedéket lő ki, amely varázssebzést okoz az első két eltalált ellenfélnek. A lövedék által megölt célpontok maradandóan növelik Veigar varázserejét.

[W] Sötét anyag
Veigar rengeteg sötét anyagot idéz meg, amely az égből a célhelyre zuhan, és landoláskor varázssebzést okoz.

[E] Eseményhorizont
Veigar rövid késleltetést követően 3 másodpercre meghajlítja a teret a kijelölt terület körül, a határon átlépő egységeket pedig elkábítja.

[R] Ősrobbanás
Felrobbantja a célba vett ellenséges hőst, ezzel nagymértékű alapvarázssebzést, illetve a célpont varázserejének 80%-át kitevő sebzést okoz


Történet:

A legtöbben nem a félelmetes jelzőre asszociálnak, ha a yordle népről van szó. A könnyelmű, apró termetű, ám heves fajra általában bizonyos mértékű kedélyességgel tekintenek. Magas hangjuk és aranyos kinézetük egyfajta védelmező ösztönt hoz elő a nagyobb méretű teremtményekből, vagy legalábbis felnőtteket játszó gyerekeket juttat az eszükbe. Ám hébe-hóba akad olyan rossz útra tért yordle, aki apró termete ellenére is félelmet kelt másokban. Veigar is egy ilyen elfajzott yordle. Ő a fekete mágia művészetének mestere és a kozmikus energia megrontója, ezáltal Valoran egyik legerősebb varázslója.

Gyermekként Veigar teljesen átlagos yordle volt, egy dolgot leszámítva: borzasztóan kíváncsi volt a Bandlevároson kívüli világra. A fiatal yordle ideje nagy részét Valoran más régióinak tanulmányozásával töltötte, és amikor lehetősége nyílt csatlakozni egy vállalkozáshoz, amely más nagy városállamokkal kereskedett, kapva kapott az alkalmon. Azonban Veigar és a világ pechére egy noxusi kereskedővel folytatott kétes üzlet rosszra fordult. Veigart és társait átverték, és a végén ők vitték el a balhét. Ezután a hatóságok letartóztatták, és éveket töltött börtönben Noxus falai között. Az ilyen mértékű elszigeteltség rendkívül veszélyes a yordlék számára (ezt kegyetlen börtönőrei is tudták, nem vitás), és Veigar szép lassan megőrült.

Végül megszökött, ám már csak torz árnya volt régi önmagának. Ahelyett, hogy visszatért volna a népéhez Bandle városába, sötét varázslók tanítását hallgatta úton-útfélen. Tébolyult elméjét ennek az egyetlen feladatnak szentelte, így a saját jogán gyorsan veszélyes és erős varázsló vált belőle. Most arra törekszik, hogy Valoran minden konfliktusát megszüntesse azáltal, hogy térdre kényszeríti a városállamokat, hovatartozástól függetlenül. A Legendák Ligája a tökéletes eszköz tervei megvalósításához – egyelőre.

Ki mondta, hogy a gonosz mindig félelmetes külsőbe van bújtatva?

Counterek:

Akiket kerülj el Veigarral:
-Morgana: Nagyobb szinteken a Q-ja ha betalál nagy valószínűséggel meghal a célpont mert a Q+W+R kombója eléggé nagy sebzést tud kiosztani. Ráadásul az E-d nem hat rá, earlyben jóval erősebb nálad.

Tipp: próbálj a minionok mögött maradni, ha nincs ott egy minion se akkor próbáljunk úgy mozogni, hogy ne tudjon becélozni minket. Pl: hirtelen lépj ki balra/jobbra majd vissza, és így nehezen tud becélozni.

Ajánlott Item ellene: Zhonya


-Vel'koz: Ő egy olyan champ, akitől félni kell, mindig van damage és kevés hp-val is meg tud szivatni, vigyázz vele.

Tipp: Ellene annyit tudok javasolni, hogy valami/valaki mindig legyen előtted és kérd a jungles segítségét, kerüld el a képességeit.

Ajánlott Item: Zhonya, Mélységi jogar


-Talon: Ő egy olyan champion akinek nagyon alacsony töltési idők vannak a képességein, de a játék elején (Veigarhoz hasonlóan) nem sokat ér, de később annál többet. Tartsd távol magad tőle, mert ha a W-je eltalál, és rád ugrik, E+Q+W+R kombóból simán megöl.

Tipp: Kerüld a W képességét, ha rád ugrik azonnal rakd le az E-d és távolodj el tőle azonnal.

Ajánlott Item ellene: Zhonya, Armor


-Zed: Azt hiszem, nagyon nem kell bemutatni őt, aki játszott már jó Zed ellen az tudja milyen bármelyik champel játszani ellen (countereket hagyjuk) Lassít, brutál sebzést oszt ki és ugrál összevissza.. Ha lerakod az E-d az árnyékával kijön belőle, stb.

Tipp: Kerüld a szűk helyeket (igazából mindegy, de szűk helyeken szinte biztos halál), valamint próbáld meg pokeolni valahogyan, ha benyomott turret alá kombózz rá ha nem sikerül akkor sincs baj, majd legközelebb.

Ajánlott Item ellene: Zhonya (!), Armor


-Fizz: Nála nem az a legnagyobb baj, hogy nagy dmg-e van (ez is igaz), hanem az hogy ha rányomod a Q/W/R közül bármelyiket, csak nyom egy E-t és el is intézett mindent..

Tipp: Ne az ultiddal kezd a kombózást, mert akkor a legnagyobb sebzéssel rendelkező képességedet védi le, inkább nyomd bele a Q-d először, aztán W és csak úgy az ultit. Próbáld meg ki használni az E töltési idejét, pokeold őt folyamatosan.

Ajánlott Item ellene: Mélységi jogar, talán a Zhonya is.


-LeBlanc: Ha valahogy sikerül levinned low HP-ra ott a passzívja, így előfordulhat az ami már velem is: leultizod a mását..

Tipp: Állj a minionok mögé, várd a ganket a jungletől, és maradj a W rangetől távol.

Ajánlott Item ellene: Mélységi jogar (!), Rylai


-Orianna: Pokeold folyamatosan, de vigyázz hogy ne tudjon megsebezni a labdájával.

Tipp: Maradj távol a labdáitól, maradj távol tőle, az ultijával, Q-jával nagy sebzést tud kiosztani, csak akkor tradelj vele ha biztos vagy a killben.

Ajánlott Item ellene: Mélységi jogar, MR


Akik ellen pickelhetsz Veigart:
-Ryze
-Azir
-Cassiopeia
-Lulu
-Karthus
-Nidalee
-Twisted Fate
-Brand
-Ziggs


Köszönöm, hogy megnézted a guidemet, a dislikeolókat kérem írják meg, hogy mi a bajuk a guide-al.U.I: Fejlesztés alatt.


Belépés