VeigarVeigar Build Guide: Shadow of Deth Builds

50%
Készítette MetalshadowC, Frissítve: 2014-12-09

Varázslatok

Tárgyak

Kezdet
Kezdés "Doran gyűrűje" és némi "poti" (szokásos).
Középső játékmenet
Első haza térésnél már jó ha van "Istennő könnycseppje". A legfontosabb mindenképp az, hogy a lehető leghamarabb meg legyen a "Rabadon halálsüvege", mert ez biztosítja, hogy a lehető legnagyobb sebzést lehessen leosztani. Ha az ellenség nem annyira mobilis, akkor még a cipőt is lehet későbbre hagyni (például a "Feleslegesen nagy pálca" után megvenni).
Teljes item lista
Egy átlagos mágiát használó hősnek általában ezek szükségesek. A "Spell Vamp" (életvarázs) szükségességével sokan vitatkoznak, de nekem van egy alapelvem: több "Ability Power" = még több "Spell Vamp" = könnyebb "élet-visszatöltés". A "Zhonya homokórája" egy fontos tárgy, ha nagy sebzést képes leosztani az ellenség. De ettől függetlenül csak negyedik tárgy lehet a listán.
A cipőről: nagy mennyiségű "csökkentett töltési időt" biztosít, illetve a "Masterybe" is be van építve 5%, ez kívül a "Az ősök akarata" biztosít további 20%, amit ha összeszámolunk meg is lesz a maximális 40%. S ez segít abban, hogy a lehető leghamarabb használatra készek legyenek a képességek. Általában a "Pusztítótűz" pálca megvétele előtt elérem a szükséges mennyiségű "Abilityt", így a helyett már a "Végzet item listáról" építem a tárgyakat.
Végzet item lista
Nos azért raktam hat tárgyat, mert sokszor vacillálok, hogy a "Zhonya homokórája" mennyire fontos. A tényleges valósága ennek a felépítési módnak az, hogy az alap támadások ("basic attack") is sebezzenek, és mivel "Veigar" a sebzés növeléséből él, illetve "Nashor foga" azt átalakítja alap támadássá, így nagy mértékű lehet az. A "Végzet item listát" viszont csak akkor szabad alkalmazni, ha az 1000 "Ability Power" -t elérte "Veigar". S ekkor is csak folyamatos, lassú átalakítással:
1. "Pusztítótűz" varázspálca eladása és "Nashor fogának" megvétele
2. "Arkangyal pálcájának" eladása és "Korok pálcájának" megvétele
A többi már ránk van bízva, hogy milyen sorrendben alakítjuk át, de ez szigorúan csak "Teljes item lista" kialakítása után és 1000 "Ability Power" elérése után:
+100 "Ability Power"/Tárgy szinten !
Megjegyzés a megjegyzésben: a "Korok pálcája" és a Rylai Kristálybotja" némi tankosségot adnak, ezért választottam ezeket, ráadásul úgy, hogy "Ability Power" -ral is rendelkeznek. Ha mégis a "Zhonya homokórája" mellett döntenétek, akkor a "Rylai kristálybotja" helyére javaslom, mert az kevesebb élet pontot.

Képességek

[Q] Baljós gömb

[W] Sötét anyag

[E] Eseményhorizont

[R] Ősrobbanás
Q>E>R>W sorrendben érdemes növelni az értékeket. Csatában pedig: Q > E > W > R > Q
Ebben a sorrendben ha az ellenség "Bansheek fátyla" tárgyat vesz, akkor az első Q leveszi azt az ellenségről, így a "ketrec" egy jó elhelyezéssel tutira elkapja, a többi, pedig bevégzi.

Leírás

Egy szokásos, de mégis más fajta felépítési mód ez. Itt arra szeretnék kitérni, hogy "Veigar" az egyik olyan hős, aki a végtelenségig építhető. 1000 "Ability Power" (mágikus sebzés) eléréséig a megszokott módon kell építeni, mint más mágikus sebzést használó hősnél, de ez után már szinte akármire építhető, persze csak óvatosan. Úgy gondolom érdemes úgy folytatni az építését, még akkor is, ha eléri ezt a szép számot, hogy maradjon "Ability Power" tárgyból is, de azok olyan bónuszokat adjanak, hogy az egy új előnyhöz juttassa a hőst. Jelenesetben én az élet mennyiségére gondolok, illetve ezen kívül a "Veigarnak" hála végtelenségig növelhető mágikus sebzést vittem bele "basic attack" -jába. A "Hextech Lőpenge" pedig biztosítja azt, hogy a megnövelt élet mennyiség bázisra való visszatérés nélkül feltölthető legyen.

Igazi ellensége csak egy van Zed(!). Az Ultija ... miden ... hát, ha nem szar az a Zed, akkor esély sincs a lane nyerésre, egyébként egy szerencsés "ketreccel" biztosan eltörölhető tizenegyes szint után. S mint mindig a "stackkelés" megoldhat mindent idővel. Na meg persze egy jó "Zhonya" használat. Egyéb ellenfele igazán nincs, mert ami mágikus sebzést használ, az segít az Ulti felerősítésében, egyéb "midesek", mint "Talon" igazán nagy veszélyt csak "elfeedelt" állapotban jelenthet. A "tankosabbak" ellen pedig egyértelműen a zaklatás jelenti a megoldást.

Sok szerencsét az általam felépített segédlethez és ne feledjétek: csak óvatosan szabad átalakítani a biztonságos "Teljes item listát"!
MetalshadowColin
Belépés