AhriAhri Build Guide: Halálos csábítás

50%
Készítette Kanade Yuno, Frissítve: 2015-07-15

Varázslatok

Tárgyak

#1 Kezdés
Early game során Ahri nagyon gyenge, ezért ha egyedül van a lane-en, akkor a Doran gyűrűje a legjobb választás számára, ami életerőt és varázserőt is ad neki, és a mana se jön rosszul, amit passzívan tölt vissza.
#2 Kezdés
Ha elejétől fogva van mellette egy support, akkor lehet bátrabban kezdeni. Ahri számára kifejezetten szeretek aranyhozó tárgyakat venni, így az Ősi érme vagy a Bűbájtolvaj pengéje is tökéletes választás számára az életerőital mellé.

Ha ezt a fajta kezdést választjuk, akkor kezdéskor belefér még egy Láthatatlan őrszem is, persze ha support van melletted, akkor nem létszükséglet, de azért jó, ha nálad is van egy.
Early Game
Az alapcipőt már itt meg szoktam venni neki, jól jön egy kis gyorsítás neki.

Ha a második kezdést választottad, akkor egész olcsón ki tudod építeni a Nomádok medálját (jól jön a + mana) vagy a Jégagyart, de ez nem annyira fontos. Döntsd el, hogy szükséged van-e abban a helyzetben rá, de a full build-ben biztos nem fog szerepelni már ez a tárgy.

Mivel Ahrinak defensive tárgyat is szoktam venni (szerintem legalább egyre szüksége van), ezért igyekszem minél nagyobb varázserejű tárgyakat venni neki amellé. A sebesség löket és a +100 varázserő miatt én a Luden visszhangját szoktam megvenni neki elsőre, de a Morellonomikon vagy a Korok pálcája is jó választás tud lenni helyette. Ha aranyhozó tárgyat vásároltál elsőnek Ahrinak, akkor időben ki tudod építeni neki a Ludent, de ha hamarabb vissza kell térned, akkor legalább a Feleslegesen nagy pálcát próbáld meg beszerezni.

Van, amikor én is a Morelloval kezdek, mert a manája és a passzívja is sokat segíthet, de a játék végére bitos lecserélem egy Ludenre, szerintem az a tárgy nem kihagyható Ahrinál.
Mid Game
A Naptűz köpeny, amelett hogy nagyon nagy páncélt és életerőt ad neki, passzívan folyamatos varázssebzést okoz az ellenfeleknek. Szóval nem csak védelmet ad neki, hanem jelentős károkat okoz az ellenségnek. Ezt akkor érdemes választani, ha elkerülhetetlen, hogy néha közelharcba bonyolódj. Mikor az ultijával odaugrasz az ellenséghez, akkor jól kiegészíti a további támadásaidat, különben inkább csak a minionok ellen hatásos.

Én nem bánom, ha Ahrinak van egy tankosabb iteme, de ezen a ponton helyette a Zhonya homokráját is érdemes beszerezni.

A Rabadon halálsüvege pedig egy alaptárgy számára, ami rengeteg varázserővel ruházza fel.

Ha minden jól megy, akkor itt már a cipőt is tudod fejleszteni és egy elixírre is benevezhetsz.
Late Game
Late game során már különösen fontos, hogy figyelembe vegyük az ellenség build-jét, és az alapján válasszunk. Én általában a felsoroltak közül egy defensive és offensive itemet szerzek be, de ez változó lehet.

Következőnek az Üresség botját vagy a Mélységi jogart ajánlom megvenni. Utóbbit akkor érdemes megvásárolni, ha nagy AP-val rendelkező ellenféllel harcolsz, ilyenkor jól jön a + varázsellenállása. Emellé jó választás a Bansheek fátyla és a Vezérzászló is, helyzet függő melyiket érdemes beszerezni.

A végére én mindig az Őrangyalt szeretem beszerezni, mert a végső ütközetnél nagyon hasznos a passzívja, de ha úgy érzed, hogy inkább tovább erősítenéd a varázserejét, akkor a Rylai kristálybotját, a Liandry gyötrelmét vagy a Vezérzászlót vedd meg, amik a plusz varázserő mellett védelmet is nyújtanak a számára. Az utóbbi tárgy ráadásul segít a csapattársaidnak, ami late game során, akár sorsdöntő is lehet.
#1 Full Build
Ezt a verziót szoktam leggyakrabban használni, de az előző pontból kikísérletezheted, hogy neked melyik párosítás válik be a legjobban.

Tipp:
Érdemes időben kiépíteni a Nagy láthatatlan totemet és az elixírről se feledkezz meg!
#2 Full Build
Ha a Morelloval kezdesz inkább, az nem helyettesíti a Ludent, így arra mindenképp cseréld le vagy ha megtartod, akkor a Mélységi jogar helyére kerüljön.

Ha agresszívabban játszol, akkor ez a build is beválhat.
#3 Full Build
Ha ezeket a defensive itemeket választod, akkor az utolsó tárgy mindenképp az Őrangyal legyen, amit megveszel!

Képességek

[Q] A megtévesztés gömbje

[W] Rókatűz

[E] Csábítás

[R] Lélekroham
A Q-t érdemes először húzni és maxolni is.
Early Game során az E segítségével próbáld a tornyod alá csábítani az ellenfeledet.

Egy jó kombó:
Q -> R -> (E ->) W -> R -> R

Leírás

Ahri egy kifejezetten agresszív mides, de szüksége van defensive tárgyakra is. Lvl 6 előtt nem igazán tudsz megölni vele egy ellenséges hőst, ezért csak farmolgass. Jó, ha eleinte be tud neki segíteni egy support, de ha ez nem lehetséges, akkor minél jobban ki kell használni a passzív képessége erejét.


Előnyei:
+ Sustain (a passzívjával képes meggyógyítani magát)
+ Sok mides ellen jó
+ Mindegyik képességével sebez
+ Erős CC (A csábítással magához vonzza az ellenfeleket)
+ Könnyű a menekülés vele az ultijának köszönhetően
+ Nagy burst-tel rendelkezik


Hátrányai:
- Skillshotok, ha nem találod el pontosan az ellenfelet, akkor nagy bajba kerülsz
- Eléggé papír, de a passzívja sokat tud segíteni neki
- Szinte csak az ultijával együtt képes gyilkolni
Ellenük jó választás Ahri:
+ Lux
+ Karthus
+ Amumu
+ Orianna
+ Twisted Fate
+ Leona
+ Xerath
+ Teemo


Akiket jobb, ha kerül:
- LeBlanc
- Kassadin
- Annie
- Diana
- Malzahar
- Ekko
- Fizz
- Morgana

Remélem, tudtam valakinek segíteni ezzel a builddel. :)

Megértem, ha nem mindenkinek jön be ez az összeállítás, nekem mindenesetre eddig nem okozott csalódást. Ha esetleg lehúzod a buildemet, akkor megköszönném, ha megírnád, hogy mi zavart benne.


Belépés