AlistarAlistar Build Guide: Alistar - Agresszív bika 5v5! (SUPPORT/TANK)

45%
Készítette Lance, Frissítve: 2013-12-16

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő Itemek!
A healre gyúrok rá earlyben azért kell inkább 2 mana poti meg a Faerie Charm... A trinket attól függ mit vesz az adc, mindig az ellenkezőét veszem h legyen mindkettőből.
Közép játék!
Talisman of Ascension-t nagyon fontosnak tartom mivel szerintem Alistar egy teamfight kezdeményező karakter! Cipő az ellenesétől függ...
Teljes Build!
Minél több olyan itemet rakok össze amivel a csapatársaimat tudom segíteni az ölésben és a védekezésben egyaránt.

Képességek

[Q] Porrá zúzás

[W] Felöklelés

[E] Eltaposás

[R] Törhetetlen akarat
Ahogy már mondtam is a healel kezdek sokkal jobb ha a pokeokat ezzel tudom "semlegesíteni". Ezzel is a csapatársamnak teszek egy szívességet mert ugye ez a vérbeli support dolga.

Leírás

KEZDÉS:
Q-val kezdek neki általában, ha valakik bokorból próbálnának meglepni minket akkor könnyebb legyen a menekülés és az ellenség visszatartása, na meg a jungelesnek az elején segítség kell és ha feldobom a kéket/pirosat akkor az a kevés idő alatt megakadályozom azt, hogy sebzést kapjon. Második képességem a heal ha nagyon piszkálgatnának és próbálnának kiszorítani a farmból akkor az elvesztet életet könnyedén vissza tudom tölteni és nincs mitől tartani. Harmadik értelemszerűen a lökés, a feldobás (Q) és a lökés (W) kombóját nagyon szeretem mert többféleképpen is nagyon használható, ugye sokan azt használják, hogy lökés után egyből feldobás ez hasznos is ha kezdeményezni akarunk mert az ellenség nem teszi, de én személy szerint jobban szeretem ha az ellenség kezdeményez főleg ha nem messze a toronytól. Akkor általában olyan lehetőségünk van ha nem lő a torony miniont de az ellenség elég közel merészkedik akkor beflashelekés feldobás és lökés kombóval belököm a torony alá és hagyom az adcmet hogy szétszedje...

VÉDEKEZÉS:
Alistár az egyik legjobb védő játékos. Gankek semlegesítése a lökéssel és a feldobással nagyon egyszerű a heal meg csak hab a tortán. Próbálj összpontosítani arra hogy a csapattársad élje túl de figyelj magadra is mivel érted is ugyan úgy megkapják a goldot, nem egyszerű de belelehet szokni és idővel ha sikerül elsajátítani nagyon hasznos lehet.

VÉGZÉS:
Általában egy teamfightot úgy kezdek el hogy használom a Talisman of Ascension-t megpróbálok berohanni a tömegbe (ha ez nem megy akkor flasht is használom) majd megpróbálok úgy helyezkedni, hogy a feldobás elérje a lehető legtöbb ellenséget (Fontos, hogy a társaid közel legyenek hozzád mert ha egyedül bemész és a társaid még messze járnak akkor téged megölnek és lőttek az egésznek) majd elnyomom az oment és az ultim megpróbálom kilökni a társaimhoz az adct vagy az apct. Ha a mi damagedealerünk kap egy cct és megpróbálják szétszedni akkor rányomom a Mikaelst, hogy kapjon egy kis életet és a fontosabb, hogy kijöjjön a ccből vele. Ha esetleg valami aoe érkezik vagy csak szimplán kapják a sebzést a csapatársaim akkor elnyomom a Locket of the iron solarit ezzel is csökentve a beérkező sebzéseket. Jobb ha minionok között történik a teamfight mert az aoékba úgy is meghal pár minion ami Alistárnak csökkenti a heal cd idejét ezért tudom spammelni a healt ezzel is sokat segítek a csapatnak a teamfightban.

Köszönöm, hogy megnéztétek a véleményem a kedvenc karakteremről :)
Belépés