AnnieAnnie Build Guide: Annie - Support S5

34%
Készítette Slayner22, Frissítve: 2015-07-26

Varázslatok

Tárgyak

Kezdésnek.
3 féle módon is lehet kezdeni.

#1 Ap support item.

-Nagyobb early damage, növekedett manaregen több gold, emellett ha valakit támadsz akkor kapsz még plusszba goldot.


#2 Self sustanin support item.

-Az ősi érme support item lehetővé teszi hogy a lehető legtöbb ideig tartsd kint magad a lanen. Ez annak köszönhető, hogy passive képessége az érmének hp-t ad vissza ha meghal egy minion. A mana sem kerül veszélybe hiszen a manaregent ezen item növeli.


#3 Lane sustanin support item.

-Az ereklyepajzs azon item amit érdemes venni Annienek amikor az adc könnyen eltüntethető. Emellett mi is kapunk tankosságot.


-Ha ki van választva a support item akkor 1-1 potion és 1 wardot is vehetünk, emellé én a sárga trinketet támogatom és az első backelésnél megveszem a sweepert.


-Mindent összegezve, én az ereklyepajzs vagy az ősi érme közül szoktam választani.
Első hazamenetel.
Az első backeléssel megpróbálom egyben megszerezni a catalystot és emellé egy cipőt, valamint kettő sima és egy vision wardot is megvehetünk. Valamint a support item lecserélése is megtörténik.

-A catalyst miatt könnyedén tudunk lanelni hiszen sustain-t ad a passive képessége az itemnek minden szintlépésnél. A wardok elhejezése természetesen helyzetfüggő így mindig magunknak kell tudnunk hová tesszük le őket.
Core build.
-Az egyik legfontosabb dolog Annien a cipő. A legjobb ha minél hamarabb megvan egy teljes cipő KÉK kiegészítéssel. Emiatt a Summoner spellek hamarabb töltenek vissza így sokkal többször tudunk kezdeményezni egy flash + ulti stun-nal.

-Alapvetően a supportoknak kötelező sightstone is fontos, de csak és kizárólag is az alap itemet szoktam megvenni. Ez azért van mert elegendő a 4 ward nekem, így vehetek rod of agest vagy a cipő enchantot abból a pénzből amit ráköltök.

-Ezek mellett a rod of ages-t is be szoktan fejezni ha van arra is pénzem, tehát prioritási sorrend: Cipő > sightstone > rod of ages.

-A rod of ages fontos item mivel minél hamarabb megvan annál hamarabb fejeződik be a stackelés. Viszont nem a legfontosabb item. Ezek mellé a sebzés növekedése sem hátrány amit kapunk az itemtől.

-Ha pénzünk engedi akkor fejleszthetjük a sweepert.

- Amennyiben hatalmas gazdagságban méssz haza akkor még a support itemet is fejlesztheted.
A harcok kezdete.
Eljött annak az ideje hogy a harcokban is részt vegyünk, de erre kell egy jó itemset.

-Itt az ideje a support itemet teljesen fejleszteni. Ez Nagyon hasznos tud lenni ugyanis vagy tudod slowolni az ellenfeleket, növelni a csapattársak movement speedjét vagy shieldelhetsz egy embert.


-A sightstone fejlesztett változatát is érdemes megvenni. Így lényegesen növekedik a wardok alkalmazkodó "képessége" hiszen egyel több van nálad így tudod cserélni még egy wardnak a helyét.

-Már akár vehetsz egy elixirt is hiszen nagyon hasznos tud lenni.
Full build #1 - vs. AP team.
Ha az ellenséges csapat nagy ap alapú sebzéssel rendelkezik akkor érdemes ezt a féle itemsetet használni.

-Mivel a team főbb sebzése AP alapú ott van kettő magic resistancevel felruházó item is, a maradék "kiegészítő" sebzés ami ADból érkezik arra ott van a hp amit az itemekből kapsz. A burst dmg ellen egy kisebb shield a locket of the iron solariból és a face of the mountainból.
Full build #2 - vs AD team.
Amennyibe az AP alapú sebzés csak kiegészítő jelleggel van jelen, akkor arra elég a bónusz hp számunkra.

-A sunfire miatt egy minimális sebzés növekedésünk van, de csak ha közel ál az ellenfelünk. A randuin és a sunfire is ad armort és életet így a beérkező sebzés eléggé tompulni tud.

-Fontos hogy amennyiben egy Vayne szerű auto attacker karakter van ellenünk a randuin fontos, viszont vagy thornmailre vagy frozen hearthra cseréljük le.
Full build #3 - balance team.
Sajnos nem fért volna ki a "vs balanced team". Tehát mit is értünk a balanced team alatt? Simán annyit hogy mind AD mind AP sebzésből hasonló mennyiség érkezik be.

-Ezen nem tudok túl sokat ecsetelni. Az itemek előnyét nem ismétlem mint az látszódott eddig. Viszont lényegében a mérsékelt sebzésen mérsékelt ellenállással próbálunk ellent állni. Erre ismételten jön a shield hogy egy kicsi idővel tovább életben tudjuk tartani a szövetségeseinket, vagy esetleg megmentsük őket.

Képességek

[Q] Szétporlasztás

[W] Hamvasztás

[E] Olvadt pajzs

[R] Segíts, Tibbers!
-Kezédsnek a W spellt érzem az egyik legjobbnak, mivel területi sebzése van, a Q meg akkor jó ha elviheted a minionokat, E meg egyértelműen nem enged agresszivitást lvl 1-en.

-Másodjára döntenünk kell: E-t maxolunk vagy Q-t.

-E max akkor esedékes ha a beérkező sebzés amit kapunk az képes minket könnyedén megölni. Példának okáért egy Draven ellen okosabb ez a spell, főleg ha olyan karakter van a support szerepben aki tovább növeli a sebzését.

-Q max jó, ha tudsz agresszív lanelést produkálni anélkül, hogy túl nagy életerőt veszítettél. Pl.: Tristana aki egy lategame damage dealer nem oszt akkora sebzést earlyben így ellene lehet a Q is opció.

Leírás

Annienek lehetséges választás még az ignite mint a summoner spellnek.


[A leírás még szerkesztés alatt]
Belépés