AnnieAnnie Build Guide: Queen of Midlane

50%
Készítette Lumenae, Frissítve: 2015-03-27

Varázslatok

Tárgyak

Start
A lehető legjobb kezdés. Annienak nincs szüksége manaitalra, mivel a q spelljét farmolásra találták fel, így csak a harassból veszthetsz manát.
Core
A Rod of Ages(korok pálcája) legyen az első item, hogy hamar meglegyenek rá a stackok. Érdemes a sorrendet betartani, így lehet a legeffektívebben killeket szerezni. A RoA hatalmas lane potenciált biztosít, valamint a hp és mp amit ad, nagy sustainre ad lehetőséget, valamint az early games Annie számára biztosítja, hogy kellő snowbalt kapjon. Következő a Sorcerer's (varázslók cipője), ami szintén a játék korai szakaszaiban szükséges, nem csak a Magic Penetration, hanem a Movement Speed miatt is. Szintén fontos, A megfelelő Snowballhoz. Rabadon's Deathcap (Rabadon halálsüvege) azon kívül hogy rengeteg ap-t biztosít, az AP-d 30%al növeli. Mikor ez megvan, fusson ki merre lát, hatalmas power spikeot ad Annienak.
Defensive Examples
A Zhonya magáért beszél. 120 AP és 50 armor, főleg akkor érdemes megvenni, ha az enemy midlane ad (yasuo/zed stb...) vagy tudod, hogy focust kapsz, és kell 2.5 sec sebezhetetlenség. Egy jó zhonya a teamfight megfordítója lehet, viszont veszélyei is vannak, érezni kell hogy mikor szabad, és mikor nem, mivel a sérthetetlenség alatt nem tudsz mozogni, viszont az enemy team igen... Rylai akkor, ha nem csak védelemre vágysz, de egy kicsit offenzívan is fel akarsz lépni. 400 HP-t biztosít, és 100 AP-t, valamint 35% slowot a Q, és 15% slowot a W és R spelljeidre. Fontos, ha úgy érzed, hogy vajból vagy, vagy szeretsz kiteolósat játszani.
Offensive Examples
A Liandry egy hasznos tárgy amit megvehetsz, de mivel kevés AP-t ad, ezért inkább később, late gamebe érdemes megvenni. 50 AP és 300 HP valamint 15 Magic Penetrationnal leszünk erősebbek, és a célpontjaid JELENLEGI életerejének 2%, cc alatt lévő ellenfelek 4% HP ját szedi le 3 másodperc alatt. Erős, ha Rylaival használják, mivel így egyből 4% HP-t éget. Tankok ellen, lategameben a leghasznosabb. A Void Staff (Üresség botja) Szintén a tankok ellenfele, mivel a célpontod 35% Magic Resistjét figyelmen kívül hagyja. Ezután természetesen a Magic Penetration is levonja, amit kell, Tehát ha egy elfeedelt Nasus rohan feléd három Bansheeval és két Spirit Visagevel, jusson eszedbe, hogy Void Staff.
Example Final Build
Flask
Flasket akkor érdemes venni, ha tudsz. Mielőtt teamfightra készülődtök, és van rá kereted, érdemes egyet venni.

Képességek

[Q] Szétporlasztás

[W] Hamvasztás

[E] Olvadt pajzs

[R] Segíts, Tibbers!
Passive - Pirománia - Minden spell használatért egy stackot kapsz. ha eléred a négy stackot, a következő, tehát ötödik spelled stunnolni fog 1.25/1.5/1.75 másodpercig, szintedtől függően. Ne félj ezt elhasználni! Hamar megvan az öt stack, szóval a Q-d még mindig a farmé marad + ha nem használod el, az enemy nem fogja tudni, hogy mikor használod rajta, és mikor csak farmolásra a passiveos Q-d. minden spelled tölti, leghasznosabb Tibbersel stunnolni.

Q - Szétporlasztás - Ez a te mindened. Ezzel farmolsz, ezzel harassolsz. Ha a célpont meghal a Szétporlasztástól, vissza kapod a manát amit ráköltöttél. Erős spell, mindenképpen ezt kell maxolnod.

W - Hamvasztás - Egy aoe sebzés, ami az előtted álló ellenfeleket sebzi. Érdemes közelről használni, egy kis gyakorlásba telik, hogy smartcasttal megszokd a Ranget. Erős Spell, viszont vigyázz! Ha a passive stun stack rajtad van, és elnyomod a Q-d és mielőtt az becsapódna elnyomod a W-d, a W fog stunnolni!!! Ha van passiveod, mindenkit stunnol, akit ér.

E - Olvadt pajzs - Egy no cost spell, ami armort és magic resisted ad, és minden téged ért basic attack sebzi az ellenfelet, de ami mégfontosabb, Stackot ad a Passiveodra. Hasznos survival spell, és mivel no cost, ne félj nyomogatni ha stunra van szükséged.

R - Segíts, Tibbers - Tibbers leidézésével a célpont területen AoE sebzést csinálsz, valamint aktiválja a stunnodat. Ezután Tibbers veled marad 45 másodpercig, AoE sebzést osztva maga körül 200 range távolságban. Irányíthatod, így a veszélyes helyzetekben, ha skillshotoktól félsz, csak rakd be magad elé, és ő megvéd. Ha torony alá küldöd, a torony egyből őt fogja focusolni, hasznos ha egy nyert teamfight után gyors pushra van szükségetek. Tibbers visiont is ad, így ha esetleg veled van és félsz, küld előre.

A spellkombód R-W-Q-Ignite. Tibbersel stun, aztán közel mész és w, így biztos, hogy éri a sebzés az ellenfeled. miután a Q és az Ignite célpontot ér, szinte biztos hogy az ellenfelednek reszeltek. Tibbers AoE sebzését is használd, mivel irányíthatod, kövesd az ellenfeled, hogy még az is sebezze.

Leírás

Sziasztok! Lumenäe vagyok, Eunén játszok. Rengeteg játékom van Annievel, (200+) és ő az egyik main champem. Mid Lanen nagyon erős, viszont érdemes figyelni, hogy mire pickeled. Assassin type ellenfelek ellen tökéletes (pl Katarina, Talon, Zed) viszont high range caster magek ellen (pl Brand, Lux) már annyira nem hasznos. Nem nyerhetetlen, de jóval több tapasztalat és skill kell hozzá, hogy megnyerd a Lanet. Remélem segített nektek ez a Build, és sok sikert az idézők szurdokában!
Belépés