AsheAshe Build Guide: Blue-Support Ashe

80%
Készítette Imaginefighter, Frissítve: 2015-03-10

Varázslatok

Tárgyak

Start
Kezdésnek általában ezt érdemes vinni ,ha úgy gondoljuk vehetünk akár Relic Shieldet is ,de erre nincs feltétlen szükség.
Alap
Ezek azok a dolgok amikre leginkább szükséged lesz ,ezeket szerezd be mihamarabb.
Full
A teljes build így nézne ki. Minthogy support vagy dmg-re nem igazán lesz szükséged ,viszont jól jön ,ezt megadja neked a Manamún (későnn muramana) és a Last Whisper. A muramana passzívja ,mint tudjuk az ,hogy a mana szerint bónusz sebzést biztosít. Ennél fogva érdemes megvenni a Iceborn Gauntletet ,ami a mana és armor mellett még a passzívjából eredő AOE lassítással is ellát ,amellyel elég jól kiegészíti az így is cc-ben bővelkedő repertoárunkat. Végső itemnek a Frozen Malletet javaslom ami a tankosság ,és a minimális sebzés mellett egy ismét az autoattackokra támaszkodó passzívot ad ,ami rendesen megerősíti a Q-ból adódó CC-t.

A Mid game során már elveszti értelmét a supp itemből szerzett gold ,nyugodtan lecserélheted (nem is lesz szükséged a kimaxolására).
Megjegyzés
Abban az esetben ,ha nem látod szükségesnek (pl.: Valaki más is vásárolt) nyugodtan eladhatod a SightStone-t és vehetsz helyette egy Essence Reavert amivel eléggé megdobod az erődet.

Mindemellett fontos kiemelni ,hogy a cipők között nyugodtan variálhatsz ,ha úgy érzed jónak akár megveheted a Sorcerer's-t is ,de nem ajánlom ,sőt ,ha akarod eldobhatod a Blue buildet és vehetsz más színű cipőt :D

Mindenesetre cipőre való Upgrade-nek Homeguard-ot és a Distortion-t javaslom ,mindkettő elég hasznos.

Képességek

[Q] Összpontosított nyílzápor

[W] Sortűz

[E] Sasszem

[R] Elvarázsolt kristálynyíl

Leírás

Ezt az ashe support picket akkor érdemes bevetni ,amikor a csapatod nagyon cc hiányban szenved. Kiteolással remekül távol tudod tartani az ellenfeleket ,emelett menekülni se nagyon tudnak a blue ashe elől. Tulajdonképpen neki 5 cc-je van ezzel a buildel. A Q-ja és a Frozen Mallet együtt nagyon erősen halmozódnak és hatalmas cc-t osztanak ki ,a W-je elsütése után aktiválódik az Iceborn passzívja ami kettő elég erős AoE cc ,főleg egymás után ,egy célpontra ,az ultija pedig elég jól kihasználható minden helyzetben ,hiszen alig 1 perc cd van rajta. A blue Ashe a dmg-ben sem hiányos ,ha jól csinálod a játék végére rengeteg manája lesz ,így a Muramana lazán 50 bónusz dmg-et rátol ,readásul a passzívodnak köszönhetően Crit-ed is lesz ,így hatalmas sebzést tudsz kiosztani akár (játék végére nagyjából 300 AD és 30 AP). Köszönöm a figyelmet :)
Belépés