AsheAshe Build Guide: Egy törzs, egy nép, egy Freljord.

70%
Készítette Wolffs, Frissítve: 2015-04-29

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Teljesen alap ADC kezdés.
1. Visszatérés
Kezdjük el építeni a Határtalan pengét (Infinity Edge) egy K. N. karddal (B. F. Sword, 1550G). Ezzel már meglesz a kellő sebzésünk a játék első szakaszára.

Ha van elég pénzzünk akkor vegyük még meg A sebesség cipőjét (Boots of Speed, 325G).

Ha úgy kell visszatérnünk, hogy nincs elég aranyunk akkor egy Csákányt (Pickaxe, 875G) szerezzünk be.

Cseréljük le a Őrszemet egy Kristálygömbre, mivel ekkor már a Support megtudja venni a Látókövet, így a rálátás a pályára megvan. A Kristálygömbre azért van szükség mivel ha egyedül megyünk akkor így betudunk nézni a bokrokba anélkül, hogy közel kellene mennünk hozzá. Így elkerülhetjük a rácsapásokat amikkel Ashet könnyedén meglehet állítani.

Early Game
Ekkor már jó ha megtudjuk venni a Határtalan pengét (Infinity Edge, 3800G). Illetve a A sebesség cipője (Boots of Speed, 325G) is már egy kötelező tárgy.

Kezdjük el építeni a Statikk töltőpengéjét (Statikk Shiv) egy Serénnyel (Zeal, 1100G) vagy egy A kapzsiság acéljával (Avarica Blade, 800G).
Mid Game
A játék középső szakaszára már építsük ki a Statikk töltőpengéjét (Statikk Shiv, 2500G) és a Dühöngők csizmáját (Berserker's Greaves, 1000G). Ez meggyorsítja a farmolást az ösvényes és így már komolyat tudunk tépni az ellenfélből ha eltaláljuk.
Late Game
A játék végső szakaszára szerezzük be A Vérszomjast (The Bloodrhirster, 3500G) és a Fantomtáncost (Phantom Dancer, 2800G). A Vérszomjassal gyorsan visszatölthetjük hiányzó életerőnket. Illetve győztesként jöhetünk ki olyan csatákból ahol kevesebb életerővel rendelkezünk mint ellenfelünknek, így a megfelelő támadási sebességgel gyorsabban tölthetjük vissza életerőnket mint ahogy ő sebezne minket. A Fantomtáncos a menekülésben és a üldözésben segít minket.
Választható utolsó item
Én utolsó itemnek az Utolsó leheletet (Last Whisper, 2300G) szoktam megvenni, mivel így lövéseink figyelmen kívül hagyják a ellenfél páncéljának 35%-át.

Ha úgy érezzük, hogy csapatunk nem tud megvédeni minket vagy nagyon kifókuszolnak akkor jobban javaslom az Őrangyalt (Guardian Angel, 2800G).
Full Build
Én ezzel a full builddel szoktam a játékot befejezni. Ekkora a Ashe sebzése, támadási sebesség, életlopása már elengendő. Ellenfeleinket pár alaptámadással már könnyedén megölhetjük vagy legalábbis menekülni kezd. Így Ashet megállítani már nagyon nehéz, legalábbis emberveszteség nélkül lehetetlen.

Képességek

[Q] Összpontosított nyílzápor

[W] Sortűz

[E] Sasszem

[R] Elvarázsolt kristálynyíl
Sorrend W+Q+E, R-t mindig fejleszted ha tudod.

Passzív: Öszpontosítás - Ashe Összpontosítás-jelzőket kap, amíg nem támad. Ha 100 jelző összegyűlik, Ashe következő támadása kritikus csapás lesz.

[Q] Jeges nyílvesszők - Amíg a képesség aktív, Ashe alaptámadásai folyamatosan lassítják a célpontokat. Ilyenkor Ashe minden egyes támadása manát használ fel.

[W] Sortűz - Ashe 7 nyilat lő ki tölcsér alakban. A Sortűzre Ashe Jeges nyílvesszők lassítás képességének aktuális szintje is érvényes.

[E] Sasszem - Felfedi a terepet, miközben a célpont felé repül. 5 másodpercig biztosít rálátást.

[R] Elvarázsolt kristálynyíl - Ashe egy jéglövedéket lő ki egyenes vonalban. Az eltalált ellenséges hős sebződik, és a nyíl által megtett úttól függően legfeljebb 3,5 másodpercre elkábul. Emellett a nyíl megsebzi a közelben tartózkodó ellenfeleket, és le is lassítja őket.

Leírás

Kezdő ADC-sek számára javaslom ezt a karaktert, mivel könnyű megtanulni mi is a szerepe az ADC-nek a csapatban és olcsó (450 IP, 260 RP). Nem mondom, hogy ez a legerősebb ADC, de jól használva igen erős lehet. Még Supportként szoktak vele játszani, de szerintem ott nem annyira hatékony.Tippek:


-Farmoláskor mindig tied legyen az utolsó sebzés a minionba. Csak így kapod meg az aranyat.

-Ha úgy érzed nem tudsz magabiztosan farmolni az ellenfél ADC-je ellen, akkor inkább cseréljétek ösvényt a Topossal, vagy a torony alatt farmoljátok le a minionokat. Ha úgy áll a helyzet bemehettek a jungelbe is kicsit farmolni a szörnyeket.

-Próbáld az Elvarázsolt kristálynyilat az ellenség mozgásának irányába kilőni, így valószínűbb a találat.

-A csapatkűzdelmeket érdemes a Elvarázsolt kristálynyillal kezdeni. Mivel megsebzi és lelassítja a célpont közelében tartózkodó ellenfeleket is.

-A Sasszem a bokorban tartózkodó ellenfeleket is felfedi, így a rácsapásokat könnyen elkerülhetjük, az eltünt ellenfeleket megtalálhatjuk.

-Ashe-nak nagyon kevés lehetősége van a védekezésre, menekülésre. Próbálj meg csapatban mozogni, ne maradj egyedül.


"Egy törzs, egy nép, egy Freljord." - Ashe
Belépés