AsheAshe Build Guide: Ice take you!

100%
Készítette nonameFPS, Frissítve: 2014-10-17

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő itemek
Alap adc kezdés, dorans mindenképpen ajánlott.
Első back-nél (Ajánlatos)
B.F.Sword!!! ára 1550g.Ezzel lesz már elég szép dmg, last hitelni gyerekjáték lesz és ölni is tudunk akár. Ha tehetjük mindig törekedjünk arra, hogy ezt megtudjuk venni. + jöhet még poti esetleg még egy dorans blade ha netán sok pénzünk lenne.
Első back-nél rosszabb esetben
Van mikor előfordul, hogy vissza kell menni az előtt mielőtt meg lenne a B.F.Sword ára. Esetleg meghalunk.
Ekkor 2 lehetőség van.

1/ +droans blade és megvesszük az Infinity edge-ből a Pickaxe-t.+ poti

2/ Esetleg ha elég szívás a lane akkor vamperic scepter + poti esetleg cipő ha futja rá.
Mid game
Legfontosabb item az Infinity Edge! Ajánlatos elsőnek befejezni.

Azért egy alap cipőnk legalább legyen. De ilyenkor akár már a Berserker-t is be lehet fejezni.

Én amit az Infinity után ajánlok az a Statikk Shiv/ vagy a Phantom Dancer. Staticot jobban preferálom mert Ashe passivjával 100% kritel és a statikkal így területre sebez.

És igen a life steal jól jön szóval legalább egy Vampiric Scepter-t vegyünk.
Late game
Ilyenkor 2 opció jöhet. Vagy buildelünk valamit a Vampiric Scepter-ből, vagy Last Whispert veszünk. LW KÖTELEZŐ!

Ha úgy döntünk, hogy LW kell hamarébb, akkor utána mindenképpen ki buildelünk a Vampiric Scepter-ből valamit. Mármint vagy BT-t vagy BOTRK-et.

Ha tankos az enemy (sok HP) akkor BOTRK, ha elég papírok akkor jöhet a BT. Én a BTRK-et jobbna preferálom, +as + aktivja. Nézőpont kérdése, de nem rossz a BT sem.
Defensiv item
Ránk fér egy defensiv item is azért. Ha dmg van életben is kel valahogy maradni.

Amit legjobban preferálok az a Banshee. Felfog 1 spell.t jó megic resistance + hp. Ha erős AP van az enemybe kötelező. pl: LeBlanc, Akali, Syndra. stb

Ami még jó lehet az a Mercurial. Kis megic resistance + dmg. És amiért kell ez nekünk az az aktívja. Ezzel kitudjuk szedni magunkat egy cc alól. pl Warwick ulti, morgana stun. vagy ilyen tartósabb stunoknál ajánlatos ezt venni.

Guardian Angel: Ez jó ad+ap ellen is, ugyan is ad megic resistet és armort is. Passivja ugyebár az, hogy ha megölnek feltámadunk 30% hp-val. Ha assasison vannak az enemybe akkor ez a legjobb választás. pl. Zed, Khazix, Akali, Fizz stb.
Full buildre példa
Cipőre vagy Homeguardot vagy Distorin (kék) buffot.

Nagyon elhúzódik a játék akkor a Statikk-ot le kell cserélni Phantom Dancer-re.

Ha feles pénz van jöhetnek az Elixirek.

Képességek

[Q] Összpontosított nyílzápor

[W] Sortűz

[E] Sasszem

[R] Elvarázsolt kristálynyíl
Szóval a maxolási sorrend a következő. W+Q+E. Ultira rakunk ha lehet.

[Q] Frost Shot: Nagyon jó képesség. Folyamatos Slow alatt tudjuk tartani az enemy-t. Vigyázni kell, hogy fölöslegesen ne használjuk mert elégé eszi a manánkat.

W] Volley: Egyik legjőbb spellünk, jó dmg + slow, több célpontot is tudunk akár slowolni vele. Üldözésnél menekülésnél egyaránt hatásos.

[E] Hawkshot: Ezzel betudunk nézni egyes helyekre, érdemes ahsználni mert jól tud jönni a vision. + bonusz gold minden last hit után, de ez nem nagy mértékű.

[R] Enchanted Crystal Arrow: Szerintem a játék egyik legjobb képessége. Elég sokoldalú, ha jól tudjuk lőni akár a map másik feléről is segíthetjük a csapatunkat vagy elkaphatjuk az enemy-t.

Leírás

Előnyök: Nagy range, Ultival jó kezdeményezés, Folyamatos slow, Vision az E képességnek hála, 100% crites passív.

Hátrányok: Nincs menekülő képesség, ezért elég könnyen kiszedhetnek, Mana igényes.

Próbáljunk mindig a legjobb CS-re(farm) törekedni. Felesleges harcokban ne vegyünk részt, nem érdemes, inkább farmoljunk pusholjuk a lanet. Az ultival próbáljunk segíteni akár másik lanre is. Ha már nincs bor-on tower és nagyon bevan pusholva a lane nem érdemes nagyon bemenni, mert legankelnek. Ilyenkor le lehet szedni pár jungle-s campe-t.

Team fightnál próbáljunk nem be rambozni mint egy őrült. Hanem távol maradni és szépen várni, hogy a társak bemenjenek, esetleg kezdeményezhetünk egy jó ultival. Nem a te feladatod a focusolás, maradj a team fight szélén és lődd azt akit biztonságosan elérsz, ha az egy tank akkor őt.Viszont ha 2 ellenséget is elérsz akkor dönteni kell, hogy melyik veszélyesebb és azt lőni. Ultival me gkell próbálni a veszélyesebb ellenfeleket stunolni.

Remélem beválik a Build, nekem Ashe az egyik kedvenc adc-m, remélem más is van így ezzel.
Belépés