CaitlynCaitlyn Build Guide: Piltover büntet. Nagyon...

89%
Készítette Nudlika, Frissítve: 2014-03-20

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő Itemek.
A leggyakoribb kezdés a mostani metában. Nincs sok hozzáfűzni való, a Doran's megadja mind azt, amire az elején egy Caitlynnek szüksége lehet.
Első visszaút.
Az eddigi teljesítményünk alapján van választási lehetőség bőven. Ha nem úgy alakul a lane, ahogy azt szeretnénk, még egy Doran's elfér a másik mellett. Ha a dolgok jobban klappolnak, egy Vampiric Scepter plusz csuka kombóra essen a választásunk. Ha azonban még jobban teljesítünk, nyugodtan választhatunk egy B.F. Swordot. A maradék goldból pedig arra amire futja, cipő vagy Vampiric. Potit ne felejtsünk el vinni magunkkal, 2-3 az ideális.
Második visszaút
Mire ide érkezünk, remélhetőleg rendelkezünk azzal a bizonyos gold mennyiséggel, ami egy BT megvételéhez szükséges. Ha igen, akkor magunkénak tudhatjuk Caitlyn első Core Itemét. Ha még sem tartunk itt, akkor választhatunk. Felfejlesztjük a csukát kettes szintre, vagy Caitnek hasznos holmikat veszünk.(A BT-hez szükséges BF, vagy egy Pick Axe, ami beépülhet az Infinitybe, vagy egy Last Whisperbe.)
Szemrevételezés
Ha sikerült a BT-t megépíteni, vegyük szemügyre az ellenfél buildjeit. Amennyiben jól állunk, és nem tapasztalunk brutális armor stackelést a másik oldalon, kezdjünk el építeni egy Attack Speed-es itemet. Mivel Caitlyn elég jó wave clear-el rendelkezik, Phantom a megszokott. Viszont, ha az enemy még nálunk is gyorsabban pushol, válasszuk a Statikot. Ha azonban olyan mennyiségű armort látunk, hogy nem éri meg az AS, vegyünk egy Last Whispert.
Alakul a molekula
Nos, ha már rendelkezünk egy BT+AS/Armor Pen-es itemmel, mi kellhet még. Ha az első opciót választottuk, és az ellenfelünk rájött, hogy bizony ez a Caitlyn sokat sebez, és elkezd armort stackelni, jöhet a LW. Ha nem, akkor jöjjön minden ADC kedvenc iteme, az Infinity Edge.
És a végére
Ha sikerült az első három main itemet megvenni, és halhatatlanok vagyunk, vegyük meg az utolsó damage itemet, ami vagy LW, vagy IE. Ha azonban rendszerint mi vagyunk az ellenfeleink célpontja, célozzuk meg a Defensive Itemeket a boltban. A szituációhoz igazítva döntsük el, hogy mi éri meg nekünk a legjobban.
Full Buil
Valahogy így kéne kinéznie a teljes buildnek a végére.

Képességek

[Q] Piltoveri rendteremtő

[W] Yordlecsapda

[E] 90 kaliberes háló

[R] Halálpontos lövés
Sokan itt fognak felhördülni, miért a Q van elsőnek kirakva. Nos, ezt egyén válogatja. Van aki a Q-val kezd, van aki W-vel. Ez is függ az enemytől. Ha invade-re számíthatunk, és el akarunk helyezni egy csapdát a sűrűn járt ösvényekre W, ha nem, akkor Q. A spellek kimaxolása eléggé egyértelmű. A Q egyre többet sebez, kisebb cooldownal, míg az E kisebb cooldownja megadja nekünk a lehetőséget a jobb pozícionálásra fightokban, illetve üldözésnél és menekülésnél is hasznosabb, mint ha a W-t maxolnánk ki.

Leírás

Sziasztok. Nem szeretnék sokat beszélni magamról, Nudlika vagyok, valamivel több mint két éve játszok ezzel a csodával. Miért Caitlyn? Mert szeretem. Sokat játszottam vele, és úgy gondolom, az én tapasztalatom hasznos lehet azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a gyönyörűséggel.

Mik az alap célok egy Caitlynnel. Nos, mivel Caitlyn nagy rangel rendelkezik, a spelljei is, ezért nyugodtan állíthatjuk róla, hogy ő bizony egy vérbeli mesterlövész. Alapvető célkitűzésünk az, hogy minél messzebbről, biztonságos távolságból irtsuk az ellent. Nyilván ez a célunk az összes ADC-vel, de az AA-ok nagy range, és a Q és az ulti nagy távolsága miatt, itt pláne ez a célünk. Ezt a részt ki fogom egészíteni amint lesz egy kis időm két zh között.:)

Matchups:
Soon...

Bot Lane Synergy:

Kivel, és miért a legjobb Caitlyn?

Thresh:
Threshben minden megvan ami egy Caitlyn mellé kell. Ha betalál a hook, nyert ügy, biztos Q találat, pár auto attack. Ha az ellenfelek el tudnak ugrani, akkor is ott a doboz, ami biztosítja azt, hogy ne fussanak el.

Zyra:
Ez is egy erős potenciálokkal rendelkező lane. Hasonlóan Threshez, ha sikerül lefogni, le lehet burstolni az ellenfeleket. Ezen felül jól ki lehet szorítani az ellent.

Sona:
Szintén egy nagyon erős poke lane, amivel ha sikerül elérni a kellő hatást, egy ulti comboval könnyen killé lehet váltani.

Janna:
Erős lane, erős AA-okkal. Janna tornádói könnyű Q-kat jelentenek. Az egyik legjobb farm+poke lane.

Leona:
Ő az, akit nem szívesen hozunk egy Caitlyn mellé. Egyszerűen nem fér össze az, hogy az egyik távolról poke-ol és pushol, addig a másiknak ott kell lennie teljesen a közepén.

Blitzcrank:
Megint csak egy nem túlságosan előnyös kompozíció. Míg mondjuk egy Vayne mellett egy behúzás+Condemn kombó egy szinte biztos kill-t jelent, itt ha nem egy csapdába történik mind ez, akkor bizony, mi jöhetünk ki rosszabbul.

Lulu:
Lulu is erős poke-al rendelkezik, ezért jó kombót alkot Caitlynnel. Itt is szépen fokozatosan kell kikergetni az ellenfeleket a lane-ről.:)

Nami:
Nami buboréka biztosítja a biztos Q találatokat, és a sustain sem utolsó, amit biztosítani tud. Ha gebasz van, vagy mi initiatelünk, akkor ott az ulti, ami ha elkap egy egész csapatot, elég időt biztosít nekünk hogy végezzünk velük/elmeneküljünk.

Belépés