CaitlynCaitlyn Build Guide: Részletes Caitlyn build (platinum)

84%
Készítette Molezter Dx, Frissítve: 2014-06-20

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Alap kezdés 99%ban minden adc-nek, nuff said.
Route 1
Egy Dorans általában tökéletesen elég, de ha nehézségeid vannak a lanen akkor javasolt ez a folytatás. 2 Dorans + Vampiric tökéletes lane sustaint ad, biztosítva a gond nélküli farmolást ami a 650 rangel amúgy se lehet probléma.

Folytatásnak Bloodthrister, ami egy jóval olcsóbb item és mid gamebe amúgy is sokkal jobban megéri mint az Infinity a +100 dmg miatt.

CHANGELOG: Patch 4.10: BT ára megnőtt, kevesebbet sebez és a lifesteel se annyi mint amennyi volt. Infinity Edge mostanság már jobban megéri, a pajzs ellenére is, mivel a te dolgod a sebzés teamfightokban.
Route 2
Ezt a buildet akkor szoktam használni, ha sikereket érünk el early és az enemy adc szépen le van maradva.

Bár a Bloodthrister jobban megéri lane-re és a korai teamfightokra, az Infinity Edge sokkal jobb miután vettél hozzá még egy kis critet és attack speedet.
Mid game.
A nagyobb dmges itemem után mindig ki szoktam építeni egy Zeal-t, ez a kis attack speed, crit rate és movespeed szépen meg tudja dobni a sebzésed.

Phantom Dancer vs Last Whisper:

Szerintem egyértelmű: Mivel a játékban ~20 percnél kb mindenkinek van legalább 50 armorja (mivel a midestől kezdve a supportig mindenki armor Sealeket hoz) elgondolkoztató lehet egy Last Whisper. Főleg akkor ha az ellenségeg csapatban a jungleres vagy a topos jobban jött ki a laning phaseből mint a tieid. (= több armor, damage) Ez teamfightokba nagyon zavaró lehet mivel nem tudod a fontos célpontokat támadni (apc, adc) mivel ők folyamatosan rádugranak és kizoneolnak. Ilyenkor muszáj őket először megölni. Itt jön képbe a Last Whisper.

Ha viszont nem áll fennt ez az állapot akkor a Phantom Dancer tökéletes választás, több sebzést fog adni mint a Last Whisper.
Főleg Infinity után.

Nyilván miután megvan az egyik item, jöhet a másik.


Az utolsó két item
Last Whisper / Phantom Dancer után Infinity-t vagy Bloodthristert ajánlatos venni (amelyik eddig még nem volt)

Utolsó item nagyon játékfüggő.
Guardian: ha nagyon téged focusolnak és úgy érzed a bónusz armor és magic resi jól jön.

Ruined King: ha magabiztos vagy ez az item nagyon megnöveli a sebzésed. A passzívja is tökéletes tankok ellen akik szeretnek rád diveolni teamfightokba. (Active + Passive)

Mercurial: Ingyen Cleanse. Zed, Morgana, Nasus, Taric, Leona (setöbbi) Szerintem érthető mikor kell.
Full build példa

Képességek

[Q] Piltoveri rendteremtő

[W] Yordlecsapda

[E] 90 kaliberes háló

[R] Halálpontos lövés
Ezt nem részletezném. Q a fő sebző képessége = first, E tökéletes menekülés szintenként nagyobb slow =second, W kisebb cooldown szintenként = third. Ultit amikor csak tudsz.

Lv 1: Q > W. Rengeteg Caitlynt láttam W-vel kezdeni Q helyett. Hibásan. Lv 1en ha meglátja az ellfél hogy W-vel kezdtél ők rád fognak ugrani mert tudják nem tudsz mivel visszatradelni. Qval már más a helyzet.

Leírás

Ide már csak egy-két dolgot írnák le Caitlynről.

Caitlyn: Miért is játszák? Tökéletes toronypusholó (early-mid) és a 650es range hatalmas előnyt ad a lanen, és kicsit nagyobb biztonságot teamfightokra.

Mit is kell vele csinálni? Egy jó Catilyn mindig megbökködni egy kicsit (auto attackolja) az ellenséges adc-t mikor ő előrejön lasthitelni. Ez nagyon egyszerű a range miatt, és általában az ellenséges ADC-nek esélye sincs vissza támadni a range miatt.
Mindig vannak kivételek: meg kell válogatni mikor lehetséges ez. (support helyezkedése, minionok helyzete, adc képességei stb stb ezt most nem részletezem.

Teamfightokba célszerű leghátul maradni és folyamatosan auto attackolni azt akit tudsz. Ha előremész az ellenséges adc-re akkor szépen beteszed magad a teamfight közepére és bumm veszett a teamfight stb. No de ez most nem egy "how to adc" poszt:)

Akinek kérdése van kommentbe. Aki szeretne addoljon ingame: Molezter Dx Lolking: http://www.lolking.net/summoner/eune/30046542#ranked-stats

Belépés