CassiopeiaCassiopeia Build Guide: Cassiopeia Build by Archavon

92%
Készítette Archavon, Frissítve: 2015-03-12

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Mindig ezt veszem.
Alapvető tárgyak
Ezek a legfontosabbak. Előszőr Arkangyal pálcája majd Rylai kristálybotja. Fontos hogy az Arkanygal pálcáját hamar felstackeljük, hogy minél hamarabb megkapjuk a pajzsot belőle.
Támadóeszközök
Rabadon halálsüveg: Érdemes akkor venni amikor már van 1-2 cucc, mivel 30%-os varázserő növekedést ad és az ugye nem olyan sok ha pl 100 ap-d van.

Az Üresség botja: Akkor ajánlom, hogyha az ellenséges csapatban van minimum 2 ember aki 100+ varázsellenállással rendelkezik.
Védelmi eszközök
Zhonya homokórája: Akkor érdemes venni, hogyha az ellenség csapatába sok az ad-s hős vagy ha van ellened valamiféle orgyilkos pl. Zed, LeBlanc, Talon stb.

Mélységi jogar: Egész jó kis cucc hogyha az enemybe több ap-s hős is van és mellette varázsellenállást is építettek.
Helyzetfüggő tárgyak
Mejai léleklopója: Akkor vedd hogyha jól állsz, a csapatod meg tud védeni és ritkán halsz. Halál esetén felére csökkenti a jelzőket szóval csak akkor vedd hogyha biztos vagy magadban.

Korok pálcája: Rylai helyett lehet venni hogyha valamivel tankosabb szeretnél lenni. Én személyszerint Rylait passzívja miatt jobban szeretem szóval ritkán veszem ezt.

Az ősök akarata: Zhonya homokórája helyett érdemes ezt venni hogyha nincs nagy burst-el rendelkező ellenség és ha nem full ad team.
Fogyóeszközök
1 Észlelő őrszemet érdemes a játék elején venni és valamelyik oldalon a folyóban lévő bokorba elhelyezni, mivel elég sokan nem veszik észre hogy az ott van és így elég sokáig lesz visionod arról a területről.

Az elixírt nem csak late gameben érdemes megvenni amikor már megvan minden cuccod, hanem amikor már van 1-2 cuccod van potionod és még így is van 400 aranyad akkor nyugodtan vegyél 1 elixírt hisz megéri. Kiválló ösvény tolásra, toronydöntésre és a csapatharcokban is megdobja a sebzésed.

A trinket fejlesztéséről annyit, hogy 9-es szinten megéri rááldozni 250 aranyat hiszen 2db teljesértékű őrszemet tud tárolni magában, ami elég nagy védelmet nyújt a közeledben portyázó ellenségektől.

Képességek

[Q] Méregbomba

[W] Gyilkos pára

[E] Méregfog

[R] Kővé dermesztés

Leírás

Az Idézői képességek: Alap felállás a Flash+Ignite, viszont ha olyan hős ellen mész aminek nagy a burst sebzése viszont nem tud bénítani (pl. Zed, Talon) akkor Flash+Exhaust. Viszont ha olyan ellen vagy akinek szintjén nagy a burstje és emellett bénítása is van (pl. Syndra, Annie) ebben az esetben Flash+Barrier.

Lanelési fázis: Törekedj arra hogy ha tudod méreggel minnél többször eltaláld az ellenfeled, így gyorsabban tudsz jelzőket gyűjteni. Cassiopeia 2-es szinten nagyon erős. Érdemes akkor kicsit aggresszívabban rámenni ellenfeledre és megbüntetni pár méregfoggal. A farmolási mechanizmus pedig a következő: Úgy célszerű (főleg miután megvan az Istennő könnycseppje) hogy lemérgezed a minionokat és méregfoggal le last hiteled őket mivel ha méregfoggal ütöd le őket az visszatölti az ahoz szükséges manát, szóval olyan mintha egy alaptámadást nyomtál volna csak ez nagyobb sebzés.
A wardozás miden nagyon fontos, kifejezetten Cassiopeiával mivel nincs nagyon menekülő képessége, 6-os szint előtt még komolyabb cc je sincs.

Egy két általános tipp: Figyeld a minimapet, a pingeket, ha valaki el flashelt írd be hogy mikor lesz neki legközelebb(flash cd=5perc)

Cassiopeia előnyök és hátrányok.
Előnyök:
-Az egyik legnagyobb sebzést tudja kiosztani a játékba.
-lv2 powerspike.
-Magas ap rátiók.
-Hard carry mage.

Hátrányok:
-Nehéz vele játszani.
-Nincs menekülő képessége.
Belépés