CorkiCorki Build Guide: Corki a Mesterlövész

100%
Készítette Whide, Frissítve: 2015-08-09

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Semmi különös, csak az alap kezdés mint ADC a megfelelő sustain miatt.
Első hazatérés (1. variáció)
Ha az ellenfeledet megfelelően hátrányba tudtad juttatni, az-az szintben, illetve farmban is hátrányba került ellenfeled. Minden egyes alap támadásod után bónusz mozgási sebességet kapsz, mivel nagyon könnyedén követheted ellenfeledet, ezzel még jobban kiszorítva a játékból, illetve +életerőre is szert fogsz tenni, ami soha sem árt leginkább egy ADC-nek, akinek nem lesz sok belőle.
Első hazatérés (2. variáció)
Ha egy kicsit hátrányban vagytok, illetve az ellenfél játékosával nagyából egyenlő erősek vagytok, akkor érdemes megvenni, a hatalmas Burst sebzés(65DMG+ képesség után) miatt, amit kitud nyomni vele. Ennek az a hátránya a Kalapáccsal(Phage-el) szemben, hogy életerő hátrányba fogsz kerülni, szóval csak óvatosan az engagekkel, illetve az ellenfeled túl közel engedésével.
Az Első Felszerelésed
Teljesen egyértelmű, hogy az A háromság hatalma a leghasznosabb felszerelés, amit csak el tudunk képzelni. Mivel képesség orientált hösről van szó, ezért a minden képesség után kapott bónusz sebzés az egyik legerősebb fegyverünk lesz az egész mérkőzés során. Ezek mellett, hogy tudjuk kergetni az ellenfelünket bónusz mozgási sebességet is nyújt nekünk, ha ellenfelünket egy alap támadással megsebezzük. Így a
Teljes build (1. variáció)
A teljes buildeket a leírásban fogom részletezni lejjebb.
Teljes build (2. variáció)
A teljes buildeket a leírásban fogom részletezni lejjebb.
Teljes build (3. variáció)
A teljes buildeket a leírásban fogom részletezni lejjebb.

Képességek

[Q] Foszforlövedék

[W] Valkűr

[E] Golyószóró

[R] Rakétatűz
Mint egy a sok Corki játékos közül én is preferálom a Foszforlövedékek képesség maximalizálását, mivel ezzel, ha eltaláljuk ellenfelünket(ami ezzel a képességgel a legkönnyebb) azzal egy debuffot is adunk rá, amitől láthatóvá válik egy kisebb időtartamra. A játék elején meg természetesen a távolság tartásra tökéletes, esetleg ha nem tudnánk last hitelni egy-két miniont arra is tökéletes fegyverünkként használhatjuk.

W-E Melyiket is kéne fulloznom? Alapvetően az E mellett döntene minden játékos mivel mindenki tudja, hogy a sebzésünket erőteljesen megnöveli, illetve ellenfelünk Páncélját is redukálhatjuk, és nem is kis mennyiségben.

Akkor minek is fullozzam az W képességemet? Szimplán abból az indokból, hogy a menekülésnél, illetve ha azzal engagelsz Amit rengeteg Corki megtesz, mivel ha közel vagy az ellenfeledhez, csak akkor kezdődik a buli, mert akkor a sebzésed halálos lesz. Na ja meg nem sokat használjuk farmolásra, de láttatok már kifullozott Valkűrrel farmolni Corki? Eszméletlen, milyen gyorsan letudja szedni a minionokat, illetve ha követ az ellenfeled, és menekülsz vele akkor is meglepheted sebzésével.

Leírás

Corki vs Vayne (Egyik leggyakoribb ellenfelem, illetve legerősebb):

Először is ahogy tudjuk Vayne az egyik legmobilisabb ellenfelünk az alsó ösvényen. Ezért is figyelnünk kell vele, hogy hogyan is használjuk ellene a képességeinket. Nem mehetsz hozzá közel, hogy a combod biztosan betaláljon! Ha túl közel merészkednél hozzá a Q képességével nagyon gyorsan magadon fogod találni a 3 stacked a W képességéből, innentől kezdve a trade bukott, és már is hátrányban vagy vele szemben. Próbáld meg megfelelő távolságban eltalálni képességeiddel, amikor látod, hogy egy adott minionodat(creepet) akar last hitelni, mert akkor sokszor bevállalják a Q képességed sebzését, de az utána lévő Auto Attackról se feledkezz meg, mert csak akkor fogsz igazán jó helyzetből indítani.

Corki vs Lucian: (Közepes)

Ne feledd, hogy ahogy Corki Lucian is a képességeiből él pontosabban a Passzív képessége használatából. Ide szükséged lesz a megfelelő kite-ra, hogy ne tudja rendesen használni ellened. Miután meglépted a hatos szintet nyugodtan menj oda és tradelj rá egy szép adagok, ha megvan a Sheen-ed, esetleg a Trinity Force-od, mivel ilyenkor nem tud mit csinálni veled, ha csak nincs a közelben egy csapattársa.

Corki vs Caitlyn: (Könnyű)

Soha ne feledd el, hogy Caitlynnek az Auto Attack range-e hatalmas! Ha nem tud gyilkosságot szerezni veled szemben, illetve sehonnan, akkor hatalmas hátrányban lesz, amit Late game-ig nem fog tudni vissza szerezni (kivéve lehetetlen számú gyilkosság). Ha meglépted a Lv6-ot, akkor próbálj vele tradelni, meg miután a Sheened megvan.

Belépés