CorkiCorki Build Guide: És máris kész a csodagép!

94%
Készítette NPC Yemi, Frissítve: 2014-10-20

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Ehhez nem nagyon van mit hozzáfűzni, jelenleg S4-ben ez az egyetlen versenyképes kezdés egy lövész számára.
Első visszamenetel
Ha a játék elején meghalunk, akkor még egy Doran, lifesteal, vagy cipő ajánlott szituációtól függően, de ha jól alakulnak a dolgok, akkor legalább egy Phagere, Sheenre, vagy Zealre futja.
Természetesen, ha több pénzünk van, mint ami a fent látható tárgyak legalább egyikéhez szükséges, beruházhatunk egy cipőre is.
Ha csak az egyiket tudjuk megvenni a fenti tárgyak közül, akkor a sorrendet tekinthetitek fontossági sorrendnek is.
Trinity Force
A Trinity Force Corki legfontosabb tárgya. Ha ezt meg tudtad venni 13-15 perc körül, bátran kezdeményezhetsz 1v1 harcokat az ellenfél ADC-vel, ha az Caitlyn, Ashe.
Jól játszó Support esetén a keményebb falatok sem jelenthetnek gondot, mint Draven vagy Lucian.
Miért is olyan jó ez a tárgy?
-mert minden statra szükség van, amit ad
-a Phage passzívja miatt nehezen tudnak előlünk elmenekülni az ellenfelek
-a Spellblade passzív miatt Corki gyakran tud nagyot sebezni alap ütéssel, mert az ultit lehet nyomkodni ezerrel
-ha ez még be is kritel, akkor lehet temetni az ellenfelet
Az átlagos lövészekkel ellentétben Corkinak a Magic Penetrationos cipő kell, amit általában a mágusoknak szoktunk venni, hogy miért? Mert a Q, a W és az ulti is varázssebzést okoz. Egy sebezhetőbb célpontnak a játék közepe felé csak 50 körüli MR-je van, amiből ha 15-öt levonunk, az nem elhanyagolható százalékos sebzésnövekedést jelent.
A Last Whisper kombinálva Corki E képességének páncélredukciójával jelentősen megerősíti az alap támadást, ezen felül a Trinity Spellblade passzívja is fizikai sebzést okoz.
Véleményem szerint mindenképp kell egy Lifesteal item.
Ha van olyan ellenfél, akitől jobb távol maradni, mert könnyel halál lehet a vége, akkor a Ruined Kinget ajánlom. Itt olyan ellenfelekre gondolok, mint Volibear, Singed, Irelia, Trundle és hasonlók.
Ha az ellenfél csapatban nagy bursttel rendeldelkező ellenfél van, mint Zed, Syndra, Talon, stb, akkor a pajzs miatt a Bloodthrister a megfelelő választás.
A Mercurial Scimitart akkor válasszuk, ha az ellenfélben van egy olyan hosszú idejű CC, ami a biztos halált jelenti, pl: Syndra, Veigar stun, Fiddle fear, Rammus taunt.
Az Infinity majdnem a kötelező tárgyak közé sorolható, csak akkor ne vegyük meg, ha két védekező tárgyra is szükségünk van.
A Guardian Angel és a Banshee's Veil közül választani inkább ízlés kérdése, persze szituáció függő is. Ha van az ellenfélnek nagy sebzésű, nagy hatótávú képessége, akkor a Banshee a célszerűbb, ha nagyon ráf focusolnak, akkor a Guardian.

Képességek

[Q] Foszforlövedék

[W] Valkűr

[E] Golyószóró

[R] Rakétatűz

Leírás

Szerintem mindent leírtam a fenti blokkokban, ha mégse, akkor kommentben lehet kérdezni. :)
Belépés