EzrealEzreal Build Guide: Blue Ezreal

50%
Készítette Redhgar, Frissítve: 2015-07-11

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Átlagos adc kezdés. A trinketet idővel érdemes le cserélni a kék trinketre.
Első back
Ezt az itemet mindenképpen az elején szerezzük be, hogy a stackjei minél hamarabb meglegyenek.
A cipőt csak akkor ha van rá pénzünk.
Early game
Manamún: Alapvető item, hiszen manára nagy szüksége van a blue Ez-nek csak mint a dmg-re.

Essszenciamartalóc: Én úgy gondolom, hogy a manamune még nem biztosít elég dmg-et így ezt szoktam utána (vagy a cípő után attól függ, hogy jön ki a lépés) megvenni. Nem mellesleg nem csak dmg-et biztosít és életlopást biztosít hanem a passzívja nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a manád minél tovább kitartson.

Ionia fénycipő: A blue Ez főként a spelljei kombinációájaval osztja ki a dmg-et így érdemesebb ezt a cipőt megvenni. Később pedig a piros erősítést ajánlom rá.
Mid game
A hármoság hatalma: Tökéletes item Ez-ünknek hiszen minden amit ad szükség van rá. Főként a plusz attackspeed és a mozgási sebesség miatt veszem neki. Természetes a passzívjai is tökéletesek, hiszen blue Ez sok spellt kasztol és ha közben ejtünk egy egy basic attackot akkor igencsak nagy dmg-et fogunk kiosztani.

Utolsó lehellet: Valószínűleg a játék ezen szakaszában már megjelennek a tankosabb ellenfelek akik ellen nagy szükségünk lesz a passivjára és természetesen a plusz dmg az jó dolog.
Late game válogatás
Őrangyal: A feltámadás jó dolog főleg ha sokszor akarnak megölni és elég könnyen is teszik meg ezt. Egy szó mint száz: túlélés. Akkor vedd meg ha úgy érzed, hogy hiába vagy mobilis akkor is megölnek.

Jégkesztyű:Főként a töltési idő csökkentés és a +mana miatt veszem neki. Az armor és a varázserő csak ráadás + ugyebár a passzívja sem rossz. Ezt az itemet akkor érdemes megvenni ha egész jól álltok és nem halsz bele minden tf-be.

Jégkalapács: Előre megjegyzem, hogy ezt az itemet még az előző seasonban vettem neki így még nem volt alkalmam kipróbálni, De ez az item nagy mennyiségű hp-t ad tehát ez főkén egy védekező item lenne ha nem adna +sebzést és a passzívja is tökéletes tf-be. Ez az item akkor ajánlott ha valakinek szüksége van több dmg-re de ugyanakkor félti az életét és ezért kell a + életerő.
Teljes build
Ez lenne teljes fényében a build.

Képességek

[Q] Misztikus lövés

[W] Energialöket

[E] Térugrás

[R] Végzetes hullám

Leírás

Sziasztok! Magamról nem sokat írnék csak annyit, hogy anno S3-ban kezdtem játszani és akkor is nagy kedvencem volt a felfedező ficsúr.

Korai szakasz: Ezeal ebben az időben alapvetően viszonylag gyenge de ezt kompenzálni tudja a jól célzott Q képességgel. Igyekezzünk jól farmolni néha ott is érdemes használni a Q képességünket. Az E képességünk 2. szinten már támogatni fog minket mind a támadásban mind a menekülésben. Bölcsen használjük ezt a képességet, mert az elején még egészen nagy a töltési ideje. Itt jön be ismét a Q képesség használata a passzívunk végett. Ugyanis ha a Q képességgel eltalálunk egy ellenfelet akkor csökken a képpeségeink töltési ideje. Ehhez hozzá tenném hogy bármely képességgel találjuk el az ellenfelet (w esetében a saját csapattársaink is érintettek) akkor mint említettem csökkennek a képességeink töltési ideje és ezt okosan ki kell használni. Lvl 6-ig általában érdemes várni a 2v2-el ugyanis akkor meglesz a végső képességünk amivel bődületes sebzést tudunk kiosztani.

Mid és late game: Ezreal egy igencsak mobilis karater tehát igyekezzünk segíteni a többieknek. Persze közben figyeljünk az objectívekre amik ellopására több képesség is a rendelkezésünkre áll mint például az R vagy a Q képesség. Fontos dolog, hogy 1v1-ezni szerintem elég nehéz vele így azt igyekezzünk kerülni amennyire lehet vagy ha mégis belekényszeritenek minket akkor E-vel minél több képességet dodge-olni kell. Egy jó taktika lehet, hogy megpróbálunk berohanni egy bokorba és amíg az ellenfelönk nem lát addig elsütjük az R képességünk persze úgy, hogy el is találjuk vele.

Csapatharcokban: Ezreal szerintem egy úgymond támogató lövész. Nem olyan mint Vayne, hogy berongyolunk és szétkapunk mindenkit. Ez-zel főként elég messziről a Q képességünkkel sebezzünk miközben elsütjük a W képességünket méghozzá úgy, hogy a saját csapattársainkat érje el a bónusz támadási sebesség miatt. Az E képesség elsütése pedig elég kritikus, mert vele nagyon ügyesen kell ki és be lépkednünka harc közben. Végül pedig az R képesség melyet általában a harc elején szoktak elsütni, de persze mikor, hogy adódik. Ez a képességgel kell tudnunk a legeslegjobban céloznunk, mert vele egész meccseket is megfordíthatunk.

Köszönöm, hogy elolvastad remélem valammenyire azért hasznosnak bizonyult számodra.
Belépés