EzrealEzreal Build Guide: Ezreal-Hogyan juss feljebb a rang létrán?(Season6)

79%
Készítette Anacond, Frissítve: 2016-03-30

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Alap adc kezdés.Fontos a süti,mert többet tölt vissza mint a sima poti.
Ha egy passzív támogatód van(pl.:Janna),akkor Doran pengéje helyett az aratás nevű tárgyat is lehet választani,de nem ajánlom.
Első hazatérés(minél előbb)
Az Istennő könnycseppjére minél hamarabb kezd el gyűjteni a pontokat,ez nagyon fontos,hogy a midgamere(20-25perc) ki legyen stackelve,ugyanis ezreal ilyenkor a legerősebb(erre még a leírásban kitérek)
A cipő az egyértelmű.Ha többet tudtál farmolni és esetleg elhoztál 1-2 gyilkosságot is,akkor vedd meg a csákányt is.
Midgame
A Manamúnt minél előbb ki kell fejleszteni Muramanává.A Jégkesztyű most újra a (egyik)legjobb item ezrealon,ez a 2 item létfontosságú amire 5v5 csapatharcokat kezdtek el.
A csökkentett töltési idő nagyon fontos a Q szempontjából,ugyanis ha ügyesen kiteolsz,akkor senki sem fog utolérni és még közben nagyot sebzel is.
Szituációfüggő[Válassz egyet]
Ezeket nem kötelező építeni,de az új szezonban szinte elkerülhetetlen ezek egyike a buildben.
Eleven szablya:Ha nagyon sok cc van az ellenfélnél és még AP sebzés is van,akkor ez az egyik legjobb item,nálam már szinte alap,mert nagyon sok cc-s hős jött vissza a metába(pl.:Velkoz,Amumu,Vi...)és ő ellenük kiváló választás,ha jó időben eltudod nyomni.
A letaszított király kardja[BOTRK]:Ezt a tárgyat akkor ajánlom,ha valami olyan tank van az ellenfélnél,aki csak téged akar és átfut minden csapattársadon,hogy megöljön téged.(pl.:Mundo,Trundle,Garen...).Ezt a tárgyat akkor érdemes elnyomni,amikor az a bizonyos tank fut feléd,így ő veszít a mozgási sebességéből és te gond nélkül eltudsz ugrani,majd 2-3 másodpercenként még lassíthatod is őt.
Átoknyelő:Ezt akkor ajánlom,ha az ellenfélnél olyan burst van,hogy téged 2-3 skillből kiszed(Leblanc,Ahri,Viktor...).Én nem szoktam továbbfejleszteni,csak a játék vége fele,ha már megvan minden szükséges tárgyam.
Midgame vége.
Nos,a midgame végére,amikor már 5v5 harcokat tudtok nyerni,esetleg egy baront elhozni és még tornyokat dönteni,akkor valahogy így nézzen ki a builded.
Az esszencia martalóc helyett lehet egy Vérszomjas-t venni,ha túl nagy dmg-t kapsz és sokáig harcoltok.
A Lord Dominik üdvözlete az egyik legjobb item ezrealon,ugyanis az ellenfélből szinte mindenkinek több élete lesz mint neked.
A Muramanával pedig okosan az alaptámadásokkal,mert nagyon sok manára lesz szükséged.
A düh elixírjét mindig érdemes megvenni,ha nincs másra pénzed,ugyanis 3 percig biztosít életlopást,na meg ugye sebzést is.

Képességek

[Q] Misztikus lövés

[W] Energialöket

[E] Térugrás

[R] Végzetes hullám
Q maxolás először,ez a legjobb az ADC ezrealnak,másodiknak E(ugrás),és utánna pedig a W.

Leírás

Sziasztok!
Anacond vagyok és már szezon 4 vége óta szívemhez nőtt az adczés.
Nagyon sokak szájából hallom,hogy:"már megint noob a team","már rég diamondba lennék,ha nem kapnák lengyeleket",és ehhez hasonlókat.
Én Season4 végén rang nélkül végeztem,mert még nem voltam 30as szintű.Előszezonban azonban elkezdtem rankedezni,de csak Silver4ig jutottam,majd Season5 elején ugyanide kerültem.Eléggé lehangolt,hogy csak silver4ben szerencsétlenkedek és minden barátom már goldban van.Ilyenkor kezdtem el lövészkedni.Nagyon megtetszett a játékstílus,hogy egy jó support mellett már tudom hozni a meccset és nem arra kell várnom,hogy egy olyan csapatot kapjak,amibe mindenki a ligája feletti tehetséggel játszik és ők majd lehozzák helyettem.Season5 végén gold2ben végeztem és előszezonban Plat4-ig jutottam.Meg vagyok elégedve magammal,hogy egy szezon alatt ennyit fejlődtem,de még feljebb szeretnék jutni,persze ehhez még sok gyakorlás szükséges.Egy szezon alatt 650+rangsorolt meccset játszottam,ami nem kevés,de nem is sok,de nekem ennyi kellett,hogy kitapasztaljam,hogy hogyan lehet feljebb jutni és rájöjjek mik a hibáim.
Én olyanfajta játékos vagyok,hogy amikor elkezdek egy játékot játszani akkor eldöntöm:Csak hülyeségből játszom és csak funolok VAGY komolyan gondolom és szeretnék jó játékos lenni az adott játékban.Döntsétek el ti is,mert csak így juthattok feljebb!
Na de ennyit magamról,nézzük a buildet.
Ezreal most a top tier adc-k között helyezkedik el.Megvan benne minden ami szükséges: Mobilitás,Sebzés,CC,AoE Ulti.
~Early game~
Ezreal-el nagyon könnyű farmolni,legalábbis számomra.Amit nem tudok elvinni alaptámadással,azt a Q képességgel elviszem és még sok manát se vesztek vele.
Support függő a lane.Ha melletted Thresh vagy Blitz akár Sona vagy Nautilus esetleg Morgana van,akkor egyértelműen mehettek agresszivitásra,minél előbb meglegyenek a fontos Itemek.
Ha Lulu vagy Janna van melletted,akkor csak farmolj nyugodtan,ha hibázik az ellenfeled,vagy jön a jungelesed a folyóból,akkor menjetek és büntessétek az ellenfelet(kill).
~Midgame~
Na Ezreal itt a legerősebb,itt tud igazán kibontakozni,ha megvannak a kellő Itemek,akkor minél előbb rendeződjetek össze és próbáljatok meg 5v5 harcokat kialakítani majd tornyokat,Sárkányt/Baront elhozni.
Itt már egy jó callból meg is nyerhetitek a játékot,ezért szeretem én ezt a karaktert.
2-3 Item után már simán lehet vele hozni az 1v2 harcokat is!
~Lategame~
Itt Ezreal ereje nagyon lecsökken, már sokan erősebbek lesznek nála,itt már mindenképpen a csapattal kell tartanod!40.perc után a halálod már lehet meg is pecsételte a meccset.És ha egyedül meghalsz akkor CSAKIS SAJÁT MAGAD OKOLHATOD,főleg ha emiatt vesztitek el a mérkőzést.Távolról kell sebezni az ellenfelet a frontvonal mögött kell lenned,és kommunikálni a csapatoddal,hogy védjenek be!
~Teamfight~
Midgame-ben még mehetsz előre közvetlenül a tank mögött,mert ha jön valami,akkor könnyen megölöd.
Na ez viszont lategameben nem így lesz!Amit sokat kell gyakorolni ha egy jó ADC akarsz lenni,az a helyezkedés.Neked kell a leghátsó embernek lenni!Nem szabad meghalnod elsőnek,akkor ugyanis vége van,kampec a csapatodnak.Nagyon sok múlik rajtad,ha jól játszol,hidd csak el!
Persze azért a killekért beugorhatsz egy E-vel.
Remélem tudtam segíteni nektek ezzel a buildel és tanácsokkal.Ha Tetszettek a tippjeim,akkor értékeld buildet, ha valamit nem értesz,kérdésed van,vagy esetleg hiányolsz valamit,akkor írj kommentet,vagy keress meg a játékban:hi im Anacond.Mindenre megpróbálok válaszolni.
Jó játékot idézők és sok sikert a rankedokon!
//Anacond//
Belépés