FioraFiora Build Guide: GG Fiora

50%
Készítette fade98, Frissítve: 2016-08-09

Varázslatok

Tárgyak

kezdő
Ez az alap mindig ezt szoktam venni kezdő itemnek.
1. visszamenetel
fontos earlybe a lifesteal hogy sokáig lanen tudj maradni
korai
a cipő ellenfél függő, olyan 18-22.perc körül kellenek ezek az itemek hogyha a burstre akarunk rámenni akkor a fekete hasítóbárd helyett jobb lehet a háromság hatalma. Viszont a A fekete haítóbárd nak a -20%cd-je jól jön a combódhoz ugyanis sokkal többször körbe tudod ugrálni a possivodhoz ami az egyik legfontosabb tradelésnél.
általában alap itemek
ezek azok az itemek amiket általában minden gamen megszoktam venni
defensiv itemek
itt ellenfél függő hogy melyik kell
offensiv itemek
ez attól függ hogy van e tank a csapatba. A Malmortius bendőjét érdemes lehet earlybe összerakni ha lanen ap champ ellen vagy pl. Ryze,Lissandra. Viszont ha sokkal erősebb vagy mint az ap-s ellenfeled lanen akkor menj rá inkább a sebzésre. Mostanába inkább a háromság hatalmát szoktam vásárolni a "haláltánc" helyett mert sokkal jobban bejön ugyanis ad attack speedet is és a shen item passivja is elég op, manát is ad, kritet is,egyszóval mindenből ad ami kellhet fiorának és eléggé bevált.

Képességek

[Q] Kitörés

[W] Visszavágás

[E] Kardforgatás

[R] Nagy kihívás
Hogyha lvl2-n erősebb vagy az ellenfelednél és nincs stun spellje akkor jobban megéri az e-re rakni másodjára w helyett.

Leírás


Előnyök:
-Nagy alapsebzés
-Mobilis
-A passzívja true damaget oszt ki ezért late gamebe elég jó tankok ellen is
-A w-je blokkol minden bénítást és visszaküldi abba az irányban álló ellenségnek amerre tartod
-Jól lehet vele pusholni
-Auto attack spelljei vannak.Hátrányok:
-ha nem tankosítasz nagyon könnyen megölnek
-lvl6 előtt nem túl erős
-earlybe elég magasak a cd-k


Early Game: comboja: q+aa+e+aa+w a w-t legelőször is elsütheted ha stunolós ellenfél ellen vagy később ez az ellenféltől függ.
könnyen gankelhető mert earlyba magasak a cd-k a spelljein ezért mindig figyelj oda a wardra, az ultijával is lehet menekülni mert ha rárakod az ellenfélre bónusz mozgási sebességet kapsz egy bizonyos körön belűl ezzel nagyon sok gank elől meglehet lépni.

Mid game: ha fölényesen nyerted a laned akkor split psuholhatsz mert arra nagyon jó Fiora, de azt nagyon óvatosan kell sok wardot rakj meg figyeld mindig a minimapot mert könnyen körülvehetnek. Ha nem nyerted meg a laned akkor tarsd a turreted és próbálj meg roomolni másik lanekre.


Teamfightokba próbálj meg az adcre vagy midesre egyből rárakni ultit és letámadni. Ha nagyon védik őket akkor tankosabra is rárakhatod, (de csak akkor ha nagyon védik) ugyanis tankokra is sokat sebez Fiora a passivjának köszönhetően, ha 4 oldalról gyorsan körbevágod akár a tankot is és az egész csapatod kap healt ami egy janna ultival felér.
ellen: A q-jának a 3. fázisát amikor feldob azt kell levédeni w-vel. Riven ellen nagyon vigyázni kell mert 1x hibázol és elég szépen le tud tradelni .

ellen: Az e-jével amikor rádugrik mikor még a levegőben van akkor egyből w-vel hárísd hogy ő stunnolódjon le és onnantól könnyen letradelheted vagy akár meg is ölheted.

ellen: Ekko ellen koreában is szoktak Fiorát hozni mert nagyon kiszámítható stunja van és könnyen vissza lehet rá küldeni. Stunja nélkül meg elég könnyen le tradelheted.

ellen: Lvl6ig nagyon nehéz tradeket nyerni vele ezért én nem is igazán szoktam próbálni lvl6 után meg ölheted hogyha 0-0ra álsz ellene lanen ugyanis a w-vel gyorsan ha hárítod az ultiját könnyen megölheted de ahhoz gyorsan körbe kell vágdosnod az ultiddal.

ellen: A bokroktól próbálj meg kicsit távol maradni elég könnyen letradelheted őt is mert a "kegyetlenségpontja" ha maxon van és támad rád akkor azt kell levédened w-vel mert vagy stunt küldesz vissza rá vagy egy erősebb q-t védesz ki.

ellen: Ő nagyon gyenge Fiora ellen lvl6ig esetleg a q-ját kell levédeni w-vel és könnyen meg lehet ölni lvl6 után viszont vigyázni kell vele mert könnyen megölhet és menekülni is elég nehéz ellene.

ellen: earlybe majdnem biztos hogy loose a lane egy jó pantheon ellen nem lehet letradelni a passivja miatt és a q-jával is folyamatosan dobálni fog és még a stunját is nehéz visszaküldeni rá mert eléggé kiszámíthatatlan. Pantheon ellen ezért nem is szoktam Fiorát pickelni.

ellen: Ha a minionok mögött maradsz nem tud basic attackal eltalálni ami nagy előny ugyanis simán le tudod kombozni aztán vissza bírsz menni a minionok közé. A q-ját jobb ha kikerülöd de legkinkább visszapattanva sebez sokat és van időd arrébmenni ha nem fal mellet álsz.

ellen: Nagyon figyelj arra hogy a csápjait kikerüld mert ha betalál mondjuk 2x akkor az eléggé nagy hp veszteség lesz. Ha a kombóját gyorsan nyomja ellened akkor w-vel levéded és könnyen le lehet tradelni. Ha elultizik azonnal menj onnan mert undorító sebzése van az ultijának, csak akkor maradj ott ha gyorsan meg bírod ölni.


Köszönöm hogy végig olvastad az első guidemat igyekeztem mindent leírni amit tudtok Fioráról, ha még valami eszembe jut azt is le fogom írni.Sok sikert rankeden.
Belépés