FioraFiora Build Guide: Vágás francia módra

75%
Készítette Kanade Yuno, Frissítve: 2015-09-03

Varázslatok

Tárgyak

Start
Ugyan Fiora alapkezdése a Doran pengéje lenne, de én jobban szeretem a Hosszúkardot magammal vinni. A játék legelején még nem számít annyit a Doran pengéjéből származó életlopás, a Hosszúkardnak nagyobb a sebzése és több életerőitalt tudunk magunkkal vinni mellé, plusz ha ez nem lenne elég, hamarabb ki tudjuk építeni az első tárgyat.
Early Game
Fioránál alap a Vérszomja hidra, én ezt szoktam elsőre venni neki, mert a nagy sebzés mellett ellát 12%-os életlopással és +100% alap életerő-regennel is. Erős kezdés, ezzel könnyebb lesz elkapni az ellenfelet, de védelmet is nyújt.

Fiora alapjáraton elég gyors, de a gyorsaságból sosem lehet elég. Mivel nem a teleport idéző varázslatot szoktam magammal vinni, ezért fontos megnövelni a sebességét, hogy minél hamarabb visszatérjen a játékba, a menekülésnél és az ellenség üldözésénél is jól jön (bár a Q képessége és a Flash idézői varázslat is elég lehet).
Mid Game
Na most jönnek a nagy fejlesztések.

Másodiknak a Vérszomjast szoktam beszerezni, mert ettől már igazán badass lesz Fiora, a lényeg azonban a 20% életlopásban van. Mid game elejére a nagy sebzés mellett rendelkezel már 32% életlopással (észre fogod venni mennyit jelent), 100 alap életerő-regennel és a Vérszomjas pajzsa is kiment a nehéz helyzetekből.

Emellett én (vegyes AD-AP ellenfelek ellen) a Tolvajsurranót szoktam kiépíteni neki, ami +25 páncélt ad, így nem kell félned, hogy rögtön kiszednek. Mostanra lesz elég védelmed és a cipő miatt el is tudsz menekülni, ha bajba kerülnél.

Negyedik tárgynak a Fantomtáncost ajánlom, de ha rosszul állsz, akkor felcserélheted az ötödik tárgyammal, az Őrangyallal. Azért tartom ezt a tárgyat jó választásnak, mert Fiorának nagy szüksége van a támadási sebessége felerősítésére, amire ez a legjobb(mivel nem a Dühöngők csizmáját veszem meg neki, ezért érdemes helyette ezt a tárgyat választani), de az sem elhanyagolható, hogy a Fantomtáncosnak van a legnagyobb kritikus csapási esélye az összes tárgy közül. Én annak is örülök, hogy plusz mozgási sebességgel ruházza fel és a passzívja is nagyon hasznos Fiora számára.

Ha jól állsz, akkor a játék ebben a szakaszában kiépítheted a Nagy láthatatlan totemet is.
Late Game
Ötödik tárgynak én az Őrangyalt szoktam megvenni, mert jó AP és AD ellenfelek ellen is, a passzívjából eredő második esély pedig nagyon jól jön. Őrangyal helyett Fiorának nagyon jó a Randuin ómenje, a Naptűzköpeny és a Tüskevért is, de én összességében az Őrangyalt tartom a legjobb választásnak. Ha nagyon el vagy feedelve és úgy érzed, nincs szükséged az Őrangyal nyújtotta biztonságra, akkor a Fekete hasítóbárdot vidd helyette, mert baromi jól jön a csökkentett töltési idő és az egyedi passzívja.

Utolsó tárgynak a Határtalan pengét javaslom, mert ilyenkorra már nem lesz szükséged további tankosításra, és az Infinity tökéletesen illik a build többi részéhez. Ha ez is megvan, akkor óriási sebzésed lesz, nagyon nagy kritikus csapási eséllyel, és biztonságos mennyiségű védelemmel, de úgyis olyan gyors leszel, hogy az ellenfélnek esélye se lesz elkapni.

Ilyenkorra már a cipőt is teljesen kiépítjük, én legtöbbször Fürgeséggé alakítom.
#1 Full Build
Én ezt a Full Buildet szoktam vinni vegyes AD-AP ellenfelek ellen. Nekem nagyon bevált.
#2 Full Build
Ezt akkor ajánlom, ha van egy elfeedelt AP az ellenfelek között.

A Szellemarc a hatalmas varázsellenállás mellet azért létfontosságú ilyen esetben, mert megnöveli a 32%-os életlopást, így aztán tényleg nehéz lesz kicsinálni, plusz Fiorának mindig jól jön egy kis csökkentett töltési idő.

Ebben az esetben én a Dühöngők csizmáját veszem meg, mert muszáj felturbózni a támadási sebességet is, és mivel ez a build nem tartalmazza a Fantomtáncost, ezért a cipők közül ezt érdemes kiépíteni. Azért nem a Higanylépteket, mert az Eleven szablya passzívja elég lesz.

Ez a build óriási életlopást, nagy sebzést és hatalmas védekezést nyújt Fiorának, de főképp erős AP-k esetében ajánlom.

Képességek

[Q] Kitörés

[W] Visszavágás

[E] Kardforgatás

[R] Nagy kihívás

Leírás

Előnyei:
+ Óriási burst damage
+ Gyors
+ Jó a tornyok ledöntésében
+ Nagyon jó 1v1-ben és a csapatharcokban is
+ Óriási Snowball


Hátrányai:
- Nincs CC-je
- Squishy
- A módosított ultiját nehéz jól kihasználni
- Jó reflexekre és időzítésre van szükség ahhoz, hogy győzz vele

Ellenük jó választás Fiora:
+ Gangplank
+ Aatrox
+ Yasuo
+ Warwick
+ Alistar
+ Nasus
+ Cassiopeia
+ Miss Fortune
+ Garen
+ Teemo
+ Rengar
+ Maokai
+ Jarvan IV
+ Nautilus
+ Dr. Mundo
+ Jayce
+ Diana
+ Shen
+ Malphite
+ Wukong
+ Volibear
+ Urgot
+ Trundle


Közepesen nehéz ellenfelek Fiora számára:
~ Akali
~ Fiddlesticks
~ Riven
~ Darius
~ Irelia
~ Talon
~ Lulu
~ Zed
~ Xin Zhao
~ Fizz
~ Lissandra
~ Singed
~ Master Yi
~ Kennen
~ Rumble
~ Gnar
~ Renekton
~ Sion
~ Tyndamere
~ Olaf
~ Vladimir
~ Ryze
~ Cho'Gath
~ Amumu
~ Blitzcrank


Akiket jobb, ha kerül:
- Pantheon
- Jax
- Hecarim
- Ekko
- Evelynn
Remélem, tudtam valakinek segíteni ezzel a builddel. :)

Megértem, ha nem mindenkinek jön be ez az összeállítás, nekem mindenesetre eddig nem okozott csalódást. Kérlek, mielőtt lepontozod, próbáld ki, vagy legalább írd meg, hogy mi nem tetszik benne...Belépés