FizzFizz Build Guide: Fizz-Tha new school triforce fishtoplane

0%
Készítette Sem321, Frissítve: 2016-07-16

Varázslatok

Tárgyak

Startin'
Mind a 4 solo-lane item jó neki, ezt az adott match-up dönti el. Ha az adott enemy champ ellen könnyű dolgod van, (sejted, hogy még első hazamenetel előtt meg tudod ölni) akkor ring, viszont ha a match-up miatt előre tudod, hogy szinte csak farmolni fogsz tudni akkor shield. Ha az ellenfél lanernek van sustain-je akkor a "nagy potit" szoktam venni, de alapvetően high-eloban szerintem ez a legjobb neki, meg úgy ámblokk ha nem tudod eldönteni dasnagypósön a megoldás. Hát a blade meg hmm igazából ha már earlyben is egy brusiert akarsz játszani (de szerintem a corrupting potion jobb majdnem minden szituációban). Meg ugye a potion-ök...
1st back avagy első vissza :D
A Phage nevű cucc a legjobb neki a legtöbb szituációban, mert vesztes match-upban ad plusz üthető pontokat a karakterednek illetve a nagyszerű passzívja révén tudod tartani a távolságot amennyiben oly mód ölne meg hogy rád ugrik stb. Nyertes match-upban meg a halnak nem is kell item..
GetJoked random olvasó! 4Head
Namármost nyertes lane felállásban is megfelelő a phage, mert eleve mobilis a hős de még hozzájön a phage passzívja amivel a catch garantált! Meg természetesen logikusan gondolkodom (általában) és venni szoktam a rózsaszíneket amikor csak marad rá mánnyie.
Természetesen ha előbb kényszerülsz vissza akkor ruby crystal/long sword a menü.
Mid-game/item rush-ok
Az én halacskám a triforce-ot preferálja ergo ő nem burster hanem auto attack orientáltabb. Ha phage után nincs meg egyből a triforce akkor általában a stinger erősebb minden szituációban, viszont ha kell az all-in-odhoz a sheen, hogy ölj, akkor természetesen az a választás. Ha éppen fed vagy akkor mehet a rylas és/vagy hextech gunblade viszont ha nagyon nincs tankotok (és a meccs úgy áll, de általában úgy fog állni) akkor akármennyire fed vagy vegyél offense-ebb tank itemeket (ha van rylas-od akkor a frozen mallet egy szinte felesleges választás).
Az új guinsoo szerintem túl drága kb mindennek aminek nem must-have ezért azt nem preferálom, egyébb offense itemeket a zhonyán és az abysalon kívül szintén nem preferálom.
Cipő
Természetesen nem az előbbi itemek után kell megvenni, én mindig aszerint veszem hogy van-e fölös 300-am a tatyómban vagy ha az adott match-upban hamar kell valamelyik fejlesztése mondjuk az mr vagy armor cipő és mennyire kellenek a hógolyó itemekre rusholni. (ha triforce és frozen heart az adott builded akkor értelemszerűen nem a cdr cipőt kell megvásárolni!) Igazából rá van írva a cipőkre, hogy mikor jók, szerintem ezt nem az én dolgom leírni :).
Viszonylag átlagos full build

Képességek

[Q] Haldöfés

[W] Tengerkő szigony

[E] Játékos / Trükkmester

[R] Hatalmas cápa
Természetesen w max mivel az autoattack a fő sebzés forrás, majd az e a viszonylag kicsi cd-je miatt.

Leírás

Üdv halimádók!

Az javított triforce óta megint játszható ezzel az itemmel a halacska a felsőn. Ez egy igen auto attack-ra épített build, viszont fizz mobilitásával illetve ultijával nagyon jól működik, ezért a biztosabb kill érdekében ignite-ot is lehet neki vinni flash helyett.
Fizz topon a legtöbb nem lane bully champion ellen maga is egy lane bully de alapvetően verhető. Viszont amiért jó lesz a legtöbb match-upban az az ultija és a segítőkész jungler. Mivel te le tudod követni ezt ha jön a remélhetőleg egy cc-vel vagy elég dammal rendelkező dzsungeles akkor a gyilkosság és/vagy flash kihozatal garantált onnantól meg snowball és ggez meg ilyenek.
Laning: w first és már akkor megpróbálod autoattackolni mivel ha nem vagy szürkeállományban hiányos és nem egy darius/tham/stafflikethat van ellened, akkor le tudod trade-elni, de közben ügyelj rá, hogy pusholj, és minél hamarabb legyél meg kettes amikor a q billentyűdről nevét kapó képességed kihúzásával és jó timing-al meg tudod ölni ha egy picit sem ismeri eme hall építményt (fordítás 5*).
Ama kettes szint után ha tudod, hogy erősebb (mert valószínűleg minden az) akkor játssz passzívan, freezelj és várj hatos szintig ahol az ultid és ignite-od (+esetleg junglered) segítségével lesz elég sebzésed+mobilitásod hogy megöld. Aztán meg ily koncepciók közepette lehet vele ölni amíg nem vagy fed. Ha el tápólnak még egy picit, mehet a snowball, splitpsuh vagy más enemy lanerek dive-olása természetesen csapatársaid segítségével.
Mid-late game: oké, középső szakaszban ha fed vagy akkor sebzésed miatt leszel hasznos, de ha ez nem történik meg illetve lesz kései szakasza a játéknak akkor sokkal inkább legyél szívós tank,illetve a játékstílusod is igazodjon ehhez.Ergo önmagad létével inkább a csapatod peeleld minthogy rámászol assassin mivoltodból az enemy carrykre.
-Mikor vigyek ingite-ot?
-Igazából játéktudás, pontosabban magabiztosság kérdése. Amíg nehézkesen megy addig flash-t ajánlom, de később szerintem Te is felfedezed, hogy mi az easy match-up és mi nem. Viszont ha olyan enemy jungler van aki könnyedén tud campelni, merthogy olyan az adott match-up/szituáció stb akkor egyértelmű flash.
Champ mechanic: Néha előfordul, hogy olyan az ellenfél hős vagy kicsit megszaladt ama divíziód, hogy counter play-elni tudják az ultid. Noh ezt úgy tudjuk elkerülni (mert persze el akarjuk), hogy rája kúzol, majd természetesen alapütés a legtöbb sebzés bevitele érdekében, majd ott leszel még az arcában szóval egy kis matek: skillshot+meele range=FeelsGoodMan. Viszont ha elugrik orstufflikethat
Belépés