GravesGraves Build Guide: - Nincs aki legyőz! S5 Graves Tutorial

67%
Készítette DeadKnight314, Frissítve: 2015-06-08

Varázslatok

Tárgyak

Standard ADC kezdés
Alap ADC kezdés.
Ad,life steal,élet.
Első hazatérés
Ha nem jut egy K.N kardra(1550 gold) akkor ajánlom egy Csákány + még 1 Doran's Blade.
Ha meg van akkor feltétlen vegyük meg mert nagy power spike-ot ad illetve a Doran's Blade segitségével kapunk még life steal aminek következtében tovább maradhatunk a lanen. Ez összesen(Doran's Blade + Csákány) 1315 gold. Ha veszel pár potion-t az se rossz.
Na végre megvan.De csak 1-ik.
Na hát igen eljön az idő mikor ha jól farmoltál vagy szereztél pár kill-t,megvan az Határtalan Penge.ADC-nek elengedhetetlen item mivel a krit és az a 80 attack damage nem kevés.Főleg hogy vannak rúnák amiben van Attack speed és még több kritikus esély(később majd szemléltetem).Igen ám de a krit nem ér sokat ha nincs Attack speed.
Most jön a döntés.
Mivel az előbb említettem hogy a krit nem ér sokat Attack Speed nélkül ezért merül fel ez a válasz hogy a "Statikk töltőpengéje" vagy a "Fantom Táncos" éri meg jobban.
Én személy szerint mindig Fantom Táncos-t szoktam venni mert több Attack Speedet ad,bár a Statikk early game-ben sokkal jobb de late game-ben a Fantom Táncos jobb és két Attack Speed itemet nincs miért venni.Szóval early game-ben Statikk, late game-ben Fantom Táncos. De mind a kettő jó item csak az egyik early game-ben másik late game-ben.Szerintem a late game sokkal fontosabb Graves-nek(vagy bármelyik ADC-nek,mivel egy ADC-n is múlhat a Fight).
Hogy maradjak életbe?
Itt is két item jöhet szóba,de itt már egyértelmű hogy melyiket vedd.
Vérszomjas:-80 attack damage
-20% élet lopás
-50-350 sebzést levédő pajzs

Esszenciamartalóc:-80 attack damage
-10% élet lopás
-10% CD reduction
Én inkább a Vérszomjas-t ajánlom mint ahogy látjátok jobban megéri,mivel akár egy forduló pontot is jelenthet az a pajzs.Amúgy meg az a 10% CD reduction-t is kilehet hozni egyéb itemekkel vagy kék buffal.
Kell nekem cipő.
Nos,ha az alap cipőt vagy az Attack Speedes cipőt előbb megveszed az sem rossz.De azelőtt szerintem nem éri meg kihuzni.
1.Cipő fejlesztése:Düh:
-támadással vagy varázslattal okozott sebzés esetén +12% mozgási sebességet biztósít,ami 2 másodperc alatt fokozatosan elmúlik.


2.Cipő fejlesztése:Bázisvédő:
-a bolt meglátogatása jelentősen növeli az életerő- és mana-regenerálódást valamint 200% bónusz mozgási sebességet biztosít,amely 8 másodperc alatt fokozatosan elenyészik.
Kell nekem valami védelem.
Eljött a late game-re való itemek beszerzése.Amiket ajánlok ezek:
ŐrAngyal:Megtud védeni egy nagyon rossz helyzetben,illetve 30% élet és manát ad visszan.Egyetlen hátránya az,hogy 5 percenként tölt vissza.
Bansheek fátyla:Egy varázspajzsot biztosít amely hárítja az ellenfél 1. képességét.Menekülésekre egész jó tud lenni.Hátránya az hogy 5 percig tart.

Képességek

[Q] Itt a vége

[W] Füstgránát

[E] Félreugrás

[R] Robbanó lövedék
A képességek kirakásához nem füzhetek valami túl sokat talán annyit hogy 2. az E-t szoktam húzni mivel a W-nek nem nagyon látom értelmit.Az E-t én sokkal többször szoktam használni mint a W-t de ezzel lehet,hogy nem vagyok egyedül.

Leírás

Képességek
[Passzív] Szilárd jellem
Graves minél hosszabb ideig marad a csatában, annál nagyobb páncélt és varázsellenállást szerez.

[Q] Hármas lövés
Graves három lövedéket lő ki tölcsér alakban, amelyek az útjukba kerülő összes ellenfélnek sebzést okoznak.

[W] Füstgránát
Graves füstbombát lő ki a célterületre, és füstfelhőbe burkolja azt. A füstön belül tartózkodó ellenségek látótávolsága és mozgási sebessége csökken.

[E] Félreugrás
Graves a kijelölt irányba ugrik, és támadási sebessége több másodpercre jelentősen megnő. A sikeres alaptámadások csökkentik a képesség töltési idejét.

[R] Robbanó lövedék
Graves egy gránátot lő ki, amely súlyos sebzést okoz az első hősnek, akit eltalál. Miután eltalálta az ellenséges hőst vagy elérte a hatótáv szélét, a gránát felrobban, és sebzést okoz egy tölcsér alakú területen.

Történet
Malcolm Graves Bilgewater egyik kocsmája mögött született, ahol egy üveg szeszes tej társaságában hagyták magára. Túlélte gyerekkorát a kalózok uralta nyomornegyedben, de ehhez a nagykönyvben megírt összes piszkos trükköt be kellett vetnie. Új életet akart kezdeni, így elrejtőzött az első szárazföld felé induló hajón, amire fel tudott lopakodni. Azonban a világ zord valósága arra kényszerítette, hogy meglehetősen gusztustalan módon keresse a kenyerét a különböző városállamok alvilágában, maga mögött hagyva mindent, akárhányszor csak forróvá vált a talaj a lába alatt. Egyszer kártyázás közben, amikor különösen nagy tét forgott kockán, Twisted Fate-tel találta magát szemben. Az utolsó körben mindketten négy ászt csaptak fel. Ez volt az első alkalom, hogy a két egyenértékű szélhámos emberére akadt. Végül szövetségre léptek, és összejátszottak az asztaloknál, majd utána vállvetve verekedtek a sikátorokban. Együtt járták az utcákat, és halmozták a zsetonokat, kártyákat és díjakat.

Graves azonban elkövette azt a szerencsétlen hibát, hogy hatalmas összeggel rövidítette meg Dr. Aregor Priggst, a magas rangú zauni hivatalnokot és üzletembert. Amikor Priggs felfedezte az átverést, bosszút forralt. Tudomást szerzett az emésztő vágyról, amit Twisted Fate érzett a mágia irányítása iránt, és azonnal üzletet ajánlott neki: ha a kezére juttatja Gravest, cserébe megkapja, amit akar. Twisted Fate belement a dologba – ő és Graves is ismerte a megállapodásuk tétjét, de az ajánlat túl jónak bizonyult. Amint megkaparintotta, Priggs egy különleges helyre vitte Gravest, ahol olyanokat tartottak fogva, akiknek az esetében nem akarták, hogy a bűntetteiknek – vagy még inkább a büntetésüknek – írásos nyoma maradjon. Graves hosszú éveket raboskodott Zaun leggátlástalanabb felügyelőinek markában, mire végre sikerült megszöknie. Egyik rabtársa mutatta be őt annak a különc fegyverkovácsnak, aki Graves kívánalmainak megfelelően átalakított neki egy vadászpuskát. Miután meglátogatta Priggst, Graves csatlakozott a Legendák Ligájához, miközben két cél lebegett a szeme előtt: Twisted Fate és a bosszú.

„Van egy mondás a rácsok mögött: másom sincs, mint időm a tervezésre.”
– Graves

Bevezető

Sziasztok.DeadKnight314 vagyok.S4 óta játszom a League Of Legends-el amelyik poszt megfogott az inkább az ADC.Nem sokat játszottam ADC-vel de amióta megvettem Graves-t azóta megjött a kedvem ADC-zni.Többször is játszottam már távolsági championokkal(pl. Draven,ashe),de Graves egy teljesen más/eltérő a többi adc szempontjábol.Hatalmas power spike-ja van már lvl 1-2-ön is.Nagyszerűen lehet vele spelleket(képességeket) dodge-olni mivel az E betű egy kisebb range-ű szökés.Inkább lvl 6 után van nagyobb jelentősége,tehát amikor van ulti-ja.

Summoner Spellek

Heal:Amikor olyan support van veled aki nagyon papír tud lenni(pl.Annie,Morgana...)akkor ez a summoner spell hasznos tud lenni,hogy megmentsd más életét.
Barrier:Ez ugyan az mint a fenti csak éppen az ellenkező esetben,amikor tankos support van veled(pl.Leona,Blitz,Thresh...)akkor inkább a magad életét mentsd ha bajban vagy.
Ignite:Elég ritka eset sőt én nem is szoktam ilyen summoner spellt használni,mivel ok,hogy leviszed az ADC életét de így nincs amivel megmentsd valakinek/magadnak az életét.

Előnyök és Hátrányok

Előnyei:
-Early game-ben nagyon nagy sebzés.
-Mivel van egy kisebb range-ű szökése ezért könnyebben el tud menekülni.
-LVL 6 után hatalmas power spike.
-Nehéz SkillShottal eltalálni.

Hátrányai:
-Elég törékeny.Vagyis egyetlen CC és kinyiffant.
-Nem túl könnyű hasznosnak maradni.
-Nem könnyű életben maradni ha nincs E.
-Ulti nélkül nincs sok jelentősége Graves-nek.

Végezetül

-Köszönöm,hogy rápillantottál a buildre.
-Ha úgy gondolod,hogy tetszik a guild/tutorial akkor kérlek csapass egy +-t.
-Örülök,hogy segíthettem.
Belépés