IreliaIrelia Build Guide: Irelia top

0%
Készítette rojiblanco, Frissítve: 2016-10-09

Varázslatok

Tárgyak

Start
Kezdés az esetek nagy részében Romlás italával, nagy early sebzéssel rendelkező hősök ellen (Pantheon, Renekton, Olaf, Darius) mehet a Lágy vért + poti.
Alap tárgy
Ez az alap tárgy, Irelia enélkül semmi. Könnyen eltüntethető ellenfelek ellen a Ragyogás legyen az első a burst miatt, tankok ellen a Fullánk, ha hátrányban vagy, vagy biztonságra törekszel, akkor pedig a Kalapács.
Armor
Critelő hősök ellen a Randuin alap, Tüskevért sok alaptámadást használó hős ellen, Fagyos szív nagy támadási sebességgel rendelkezők ellen. Tolvajsurranó ritkán, earlyben jó lehet néhány hős ellen, de a Higanyléptek az esetek többségében alap. A Holtak vértje mehet a Randuin mellé, ha full AD az ellenfél csapata és nincs szükség a fenti tárgyakra.
Magic resist
Ha rosszul állsz egy AP toplaner ellen (Cho'Gath, Rumble, Swain, Ryze, Kennen) egy Átoknyelő jól jöhet, amit később beépíthetsz a Malmortius bendőjébe. Mellé esetleg egy Szellemarc, vagy akár a Bansheek fátyla, de utóbbi csak abban az esetben, ha durva feedben van az enemy midlaner. Eleven szablya sok-sok cc ellen.
Damage
Earlyben könnyen verhető ellenfél (Akali, Kayle, Vayne, Zed) esetében vehetsz egy Doran pengéjét. A többi ízlés szerint, de kettőnél több damage itemet ritkán engedhetünk meg magunknak (ha a jungler és a support is tankos, vagy ha a 20. percben már 20-5-re vezettek killekben).
Őrangyal
Utolsó tárgynak tökéletes, főként ha carryzel.
Ward&Elixir
Mindig vegyél észlelő őrszemet, ha leütötték vegyél megint. Illetve ha Akali ellen játszol ne tedd le, hanem tartsd magadnál a W képességére.

Képességek

[Q] Acélugrás

[W] Tüzes tánc

[E] Páratlan páros

[R] Élharcosok pengéje
Közelharcos ellen EQW az első három szinten, távolsági harcos ellen pedig QEW, ezzel könnyítve a farmolást.

Leírás

Ne játssz Ireliát, ha nem vagy egy türelmes típus. Sok ellenfél ellen ugyanis a hetedik, vagy akár a kilencedik szintig passzívan kell játszanod, ha hátrányba kerülsz Ireliával rendkívül nehéz visszajönni. Farmolni torony alatt, hogy mihamarabb meglegyen a Triforce, megfagyasztani az ösvényt, várni a megfelelő pillanatra az all inhez, vagy a jungler érkezésére. Viszont ha megvan a minimális előny, a Triforce és a lvl 9, Irelia megállíthatatlan. A játék középső szakaszában az ADC és az APC kiiktatása a legfőbb feladat, a végső szakaszban visszaesik a sebzés, így ekkor már a tank funkciót töltjük be leginkább.

Ne pickeld Ireliát
Renekton ellen SOHA. Pantheon szerintem a 2. legnehezebb ellenfél, de lvl9 után ha nem vagy hátrányban, ölhető. Olafra is nagyjából ugyanez vonatkozik. Nasus ellem sem a legjobb választás, rendhagyó módon itt az elején te vagy előnyben, ha sikerül beszedned rajta egy gyilkosságot jó lehet, ebben egy korai Doran pengéje lehet a segítségedre. Abból a szempontból jó Nasus ellen lenni, hogy ő az ösvényre van kötve, betolod a minionokat a tornya alá, és átnézhetsz midre, vagy teleporttal botra. Darius sokak szerint az egyik legnagyobb counter, nekem eddig nem volt problémám vele, a lényeg, hogy kerüld el a Q külső részét. Illaoi is nehéz lehet, kerüld a skillshotjait, kezdeményezd a harcot úgy, hogy vannak minionjai a közelben, így ki tudsz ugrani az ultijából.

Pickeld Ireliát
Teemo, Akali, Vladimir, Kayle, J4, Jayce, Yasuo, Zed, Quinn, Tryndamere, Riven ellen.

A legélvezetesebb ellenfelek
Ezek az igazi ki-ki meccsek, ahol minimális különbség dönthet valaki javára: Jax és Fiora.

A fel nem sorolt ellenfelek mind verhetőek, csak türelem szükséges hozzá.

Irelia mid: abszolút játszható, nyugodtan lehet pickelni, főként assasinok ellen. Flash + ignite, a mastery 18/12/0-ra módosul és a sebzést növelő tárgyakat részesítjük előnyben.
Belépés