JannaJanna Build Guide: Janna, aki életeket menthet!

54%
Készítette Kanade Yuno, Frissítve: 2015-07-09

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Mivel Janna mindig supportként megy, ezért az Ősi érme passzívja nagyon jól jön neki, főleg, hogy eleinte nagyon nehezen megy neki a farmolás, emellett manára is mindig szüksége van. Ha biztonságosabban szeretnél kezdeni, akkor a Doran gyűrűjét ajánlom helyette.

A Láthatatlan őrszem jelentőségét szerintem nem kell elmondani egy support számára.
Early Game
Elsőnek Rylai kristálybotját szoktam megvenni, mert nagymértékű élet- és varázserőt ad neki, ráadásul a passzívja jól kiegészíti Janna W-vel elérhető képességét. Ezzel a tárggyal már sokkal tovább tud kint maradni.

Ha ez megvan és rendelkezel elég arannyal, akkor érdemes elkezdeni kiépíteni a Runaan hurrikánját.

Ha pedig az Ősi érmével nem boldogulsz és továbbra is mana problémákkal küszködsz, akkor szerezz be egy Istennő könnycseppjét.
Mid Game
Janna eredendően nagyon gyors, ezért a cipőt elég a Mid game során megvenni neki, mert a játék elején anélkül is lehagy mindenkit. Én leginkább a Higanylépteket szoktam nála használni, de nagyon jó választás A mozgékonyság cipője, a Tolvajsurranó és az Ioniai fénycipő is. Az ellenségtől függ, hogy melyiket érdemes megvásárolni.

A támadási sebessége sajnos kifejezetten lassú, ezért azt mindenképp fel kell turbózni. Nagyon szeretem neki megvenni a Runaan hurrikánját, mert hihetetlenül gyors lesz tőle és a passzívjától az ellenséges minionoknak esélyük se lesz a közelébe jutni, igazi gyilkológép lesz belőle. (Elsőre furcsa választásnak tűnhet, de miután egyszer kipróbáltad, meg fogod érteni, hogy miért nagyon jó választás neki.)

A játék ebben a szakaszában már érdemes lecserélni a Láthatatlan őrszemet Rubin látókőre. A játék alakulásától függ, hogy érdemes-e a Pásztázólencsét továbbfejleszteni.
Late Game
Az Ikerárnyak nagyon megerősíti Jannát és a passzívja is szuper, ha teheted, akkor szerezd be a végére.

Ilyenkor már különösen fontos a védelem megerősítése Janna számára, ezért mindenképp ki kell építened most már egy defensive tárgyat is. Lehetőleg olyat válassz, amivel a csapattársaidat is erősíted, a következő pontban összegyűjtöttem, hogy mik közül érdemes választani.

Kiegésztő tárgyak
Ezekkel a tárgyakkal sokat tudsz segíteni a társaidnak, így legalább egyet érdemes a végső buildben elhelyezni közülük, hiszen Janna elsődleges célja a csapattársak segítése. Harctól és a körülményektől függ, hogy melyik a legjobb választás.
Full Build
Ezzel a builddel Janna nagyon megerősödik és a csapat többi tagjának is rengeteget tud segíteni.

Az utolsó tárgy az változó lehet, de leginkább ezt ajánlom, mert mindkét passzívja életeket menthet a végső ütközet során.

Ha úgy alakul a játék, hogy elboldogulsz Rubin látókő nélkül is, akkor az előző pontból válassz még egy tárgyat (leginkább a Vezérzászlót) vagy pedig a Toronytörőbe fektess be, ha sokáig elhúzódik a meccs.

Képességek

[Q] Süvöltő hurrikán

[W] Szellő

[E] A vihar szeme

[R] Monszun
Először a Q-t szoktam kihúzni, mert az a támadó ereje, de mindig az E-t kell először maxolni.
A W lassítása is nagyon fontos, de főként late game során van rá a legnagyobb szükség, így azt szoktam a végére hagyni.

Leírás

Janna az egyik legjobb support. Ha őt viszed magaddal, akkor arra kell számítanod, hogy nem lesz rekord mennyiségű gyilkosságod, inkább az asszisztokból lesz sok. Eltérően a többi támogatótól, ő a tornyokra is képes pajzsot bocsátani, ami létfontosságú lehet egy meccs során. Eleinte elég gyenge, ezért nem érdemes egyedül hagyni a lane-en, később azonban a csapattársairól leválva is képes igazi pusztításra.

Előnyei:
+ Sok CC
+ Nagyon gyors, könnyen el tud menekülni
+ Nagyon nagy a védelme az E képességének köszönhetően
+ Könnyen tud menteni
+ Minden ADC-hez jó
+ A passzívjának hála növeli a felé közeledő csapattársak sebességét
+ Az ultija bevetésével megfordíthatja a meccs állását


Hátrányai:
- Nagyon alacsony damage
- Az ultiján kívül nem rendelkezik heal-lel
- Az ultija bevetéséhez közel kell mennie az ellenséghez
- Tapasztalatot igényel, hogy jókor vesd be az ultit, mert ártani is tudsz a csapatodnak, ha rosszul időzítesz
- Nehéz jól irányítaniEllenük jó választás Janna:
+ Soraka
+ Alistar
+ Leona
+ Galio
+ Fiddlesticks
+ Amumu
+ Katarina

Jó a nála lassabb hősök ellen, de a lassító hatásokkal rendelkező játékosokra nagyon oda kell figyelnie, mert a vesztét okozhatják.


Akiket jobb, ha kerül:
- Sona
- Sivir
- Nami
- Zyra
- Hecarim
- Aatrox
- Singed
- Shaco
- Lulu
- BlitzcrankRemélem, tudtam valakinek segíteni ezzel a builddel. :)

Megértem, ha nem mindenkinek jön be ez az összeállítás, nekem mindenesetre eddig nem okozott csalódást. Ha esetleg lehúzod a buildemet, akkor megköszönném, ha megírnád, hogy mi zavart benne.Belépés