JinxJinx Build Guide: Alap Jinx Build

40%
Készítette xSzegi, Frissítve: 2015-03-13

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő Itemek
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, egyértelműen ezzel kell kezdeni.
Első item
Első item, első hazaéréskor jó, ha megvan az 1550 a K.N kardra, de ha nincs, akkor a csákány és esetleg egy cipő combója is jó lehet a játék eleji fázisában. Semmiképpen sem ajánlom az ügyesség köpenyével való kezdést, mert az soha nem ad előnyt, ha semmi pénzed nincs, ikább még egy doran pengéjét érdemes venni mint sem hogy egy ügyessség köpenyét.
Cipő(lehet máskor is megvenni)
A második item egyértelműen egy dühöngők csizmája lesz. Nem feltétlen muszáj a második itemként ezt a tárgyat vásárolni, de én mindig itt szoktam, szerintem a játék elején megszerzett mozgási- és támadási sebesség elég hasznos, és sorsdöntő lehet, akár az 1v1, akár a 2v2, akár a csapatos harcokban. Gankeknél és kiteoknál is sokat segíthe a plusz mozgási sebesség.
Ajánlatos a 3. helyen
Ezeket az itemeket mindenképpen a harmadik helyen javasolnám megvenni, mert nagyon erősek mind a játék közepén, mind a játék vége felé. LEgtöbben (többek között én is) a statikk töltőpengéjét szeretik venni Jinxnek, de a fantomtáncos sem egy rossz választás, ezt döntétek el ti magatok, személy szerint a statikk töltőpengéjét javaslom.

Itt érdemes benevezni egy messze látó gömbre, főleg miután már egy wardot is lepakol, nagyon hasznos lehet, főleg egy Jinxnél, hiszen megnézed merre kószál a low HP-s enemy, és repülhet az ultid a kill begyűjtésére.
Enemy függő
Na most itt több lehetőség is van, ez inkább meccsfüggő. Én személy szerint ezen a ponton legtöbbször a vérszomjast veszem meg, az életlopás miatt, de teljesen meg tudok érteni minden olyan játékost is, aki az utolsó lehelletet preferálja a build ezen pontján. Talán még magam is több észérvet tudnék felsorolni az utolsó lehellet mellett, de én Jinxnél mégis inkább a vérszomjast ajánlanám, hiszen ugye Jinx arról híres hogy nem túl mobilis és ha megtámadják azonnal meghal. Ez ellen szeretem megvenni a vérszomjast, mert ez által a sebzésem is nagyot nő, és a rengeteg életlopás miatt, sokkal tovább bírom az ilyen helyzeteket. Az utolsó lehellet manapság nagyon jó kis item, hisz most a tankos toposok vannak előtérbe helyezve, és ez az item ellenük nagyon erős. Itt megint csak rátok bízoma döntést, és megint az én tippem, szerintem a vérszomjast vegyétek, de nálam is van, hogy mégis inkább az utolsó lehelletet veszem.
Előzőtöl függ
Itt pedig vegyétek meg a másikat. Tehát ha a 4. helyen egy vérszomjast vettél, akkor most vedd meg az utolsó lehelletett, ha pedig az utolsó lehelletet vetted, akkor most a vérszomjast.
Defensive
Az utolsó kiegészítőnek mindenféleképpen egy védekezős itemet javasolnék, minden adc-nek, de legfőképp Jinxnek. Ez szintén enemy függő, de ezt talán érezni fogjátok hogy melyik a jó választás.
Az őrangyal azon ellenfelek ellen jó, akik gyorsam megölnek (lebustölnek), hiszen h minden képességét arra használja hogy megöljön egyszer, de te újraéledsz, akkor utána nem lesz esélye hogy újra megöljön, hiszen nincs támadási képessége, és így jól jöhetsz kia dologból. A bansheek fátlya talán inkább a pokeolós enemyk ellen jó, pl. egy Nidalee ellen tudom javasolni, vagy egy stunolós karakter, mintpéldául Morgana. Az eleven szablya egy személyes kedvencem, hiszem ez az item egyben offensive és defensive, mert ad sebzést, mozgási sebességet, de egyaránt levesz minden gyengítő hatást, ami hihetetlen hasznos lehet, egy zed, egy fizz, vagy megint csak a Morgana ellen. Hiszen ha esetleg nem tudod ledodgeolnia stunját, le tudod dobni magadról, a Fizz ultit úgyszintén, a Zed pedig ezentúl hiába ugrik be rád, hiszen neke csak egy gombnyomás, és a fő sebzésokozó képessége már nem is okoz semmiféle sebzést. Itt teljes mértékben nektek kell döntenetek, tippet sem tudok adni, ez teljes mértékbe enemy függő.
Full build
A full build pedig így néz ki.

Képességek

[Q] Van másik!

[W] Villám!

[E] Lángcsapdák!

[R] Szuper-mega-gyilkos rakéta!

Leírás

Először is köszönöm a meglátást Drognar-nak!
A karakter használatáról szeretnék pár szót ejtenei. Csak olyan enemy-k ellen érdemes pickelni, akiknek nem sok a lefogásuk,a cc-jük vagy hasonló, nem mobilis karakterek számára kellemetlen dolgok.
Érdemes tudni a karakterről, hogy a rakéta használatával nő a karakter hatótávolsága, amivel elég messziről tudod támadni az ellenséget. Érdemes még tudni a minigunjáról, hogy vele sokkal gyorsabban tudsz lőni, és a sebzése sem sokkal kevesebb mint a rakétának, tehát ha az ellenség benne van a minigun hatótávjában, mindenképpen azzal érdemes lőni, mert hosszabb távon sokkal több sebzést tudsz okozni. A rakéta pokeolásra nagyon használható, vagy ha esetleg egy nagy falon keresztül szeretnéd az ellenfeledet ütni és üldözésekben is nagyon jól használható. De mégegyszer leírom, mert nagyon fontos, hogy ha van rá mód, és az ellenfél közel van, és nem is látszik úgy hogy nagyon futni szeretne, akkor mindenképpena minigunnal lőj, ha esetleg elvillan, vagy gyorsan messzire kerül, még mindig át tudsz váltani a rakétára és messziről támadni, de a közelharcokban a minigun sokkal erősebb.
A "w" használatával nagyon messzire tudsz sebzést kiosztani, ha esetleg eza cél, de az ellenfél lassítására is nagyon alkalmas, vagy ha esetleg az az "e" képességed célt ért, akkor ezt is bele lehet tolni az ellenfélbe, sebzést gyanánt, de azt nem ajánlom. Szerintem ha az "e" képességed sikeresen betaláltad, akkor minigunnal üsd ellenfeled amíg csak lehet, majd ha elfutna, akkor használd a "w"-d és így elég erős lassítást teszel ellenfeledre, és így akár a minigunnal, akér a rakétával sikeresen be tudood fejezni, és megölni az ellenfeled.
Ha téged támadnak és futásra kényszerülsz, ez a képesség akkor is kíválóan használható, hátralövöd az ellenfeledre, és az máris erős lassítást tudhat magáénak, és talán ez fog megmenteni egy-egy menekülésben. Valamikor érdemesebb az "e" képességedet hátradobni, hiszen aztt sokkal gyorsabban lerakja a karaktered, és így nem állsz meg olyan sok ideig, és az nem csak lassít, de le is fogja az ellenfeled, ami még hatásosabb lehet egy menekülésben.
Először nézd meg a terepet, ha szűk helyen vagy, érdemesebb az "e"-t lerakni, mert azzal teljesen elszeparálhatod magad az ellenfeledtől, és megmenekülhetsz. Ha az ellenfeled közel van hozzád, akkor mire a "W"-det vissza tudod lőni rá, addigra rég utolér, és megöl, theát ez nem minden helyzetben jó. Ha egy tág területen vagytok, és az ellenfeled messzebb van, akkor érdemes a "W" képességed használni, mert ha az "e"-det lerakod, azt valószínűleg kikerüli, és nem lesz sok előnyöd vele szemben.
Az "e" képesség kívlóan használható támadásra, és védekezésre is. A támadásnál érdemes ezt az enemy alá rakni, majd minigunnal gyorsan nagy sebzést okozni neki. Menekülésnél pedig a fent említettek alapján, szűk helyeken érdemes alkalmazni.
Az ulti képességedet minnél messzebről lövöd, annál nagyobbat sebez, szóval nem érdemes az ellenfél arcában állva ellőni, mert úgy nem használod ki minden sebzését. A hosszú kasztolási ideje, és lassú repülése matt könnyen kikerülhető, szóval ha van rá mód, olyan helyről lődd, ahol nem látnak, és így csökken a dodgeolás esélye.

Nem is gondolnék többet írni, ha valakinek valami észrevétele van, nyugodtan írja meg commentben, de ha lehet kultúrált módon, és ha olyan, érvekkel alátámasztva.
Végül köszönöm hogy megnézted a buildet és elolvastad a regényeimet, remélem hasznosítani tudod. Sok szerencsét!
Belépés