KarthusKarthus Build Guide: The Deathsinger

72%
Készítette Ghost432, Frissítve: 2014-07-26

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Kezdésnek több opció létezik. Mivel Karthus életereje a korai szinteken elég alacsonynak mondható, szerintem elengedhetetlen a Gyűrű-Ital kezdés. Illetve egy Őrszemtotem, ami némi segítséget nyújthat a gank-ekkel szemben.

A másikféle kezdés a Tündeamulett egy csomó itallal. Ez is jó választás lehet, hiszen a Gyűrűvel ellentétben, az Amulett megállás nélkül töltögeti vissza szépen lassan Karthus manáját, az italok pedig a Gyűrű által nyújtott életerő pótlását teszik lehetővé.
AD középsőösvényi bajnok ellen
Amikor az ellenfeletek egy fizikai sebzést osztó hős, akkor a Zhonya homokórája nagyszerű választás Karthusnak, mindamellett, hogy ad péncél és varázserőt is, a tárgy aktív képessége nagyon jól működik Karthus Bemocskolás-ával, mivel a sebzést továbbra is osztja a körülötte lévő ellenségekre, miközben maga Karthus rövid ideig sérthetetlen.
Manaprobléma
Karthus egyetlen problémája, hogy ha ész nélkül csak spam-eljük Karthus képességeit, akkor nagyon hamar elfogy a manánk. (Ha nem ész nélkül, akkor is kifogyhatunk a manából, csak több időbe telik majd). Ezt megelőzendő, több óvintézkedést teszek azért, hogy ez ne történhessen meg, egy Istennő könnycsepje nagyon jó választás. Karthusnak azonban elengedhetetlen az Oltalmazó kitartásból kiépíthettő Korok pálcája, hiszen amint kiépül a tárgy, meghatározott időközönként(1 perc) megnövekszik az általa biztosított életerő, mana, illetve varázserő
Teljes build
Amikor Karthus-szal játszom, szeretem minimálisra csökkenteni annak az esélyét, hogy kifogyok a manából. Kezdésnek mindenképp egy Istennő könnye-t veszek, amit egész addig nem fejlesztek tovább, amíg teljesen nincs kisztekkelve.

Hogyha varázssebzést okozó hős ellen játszom, akkor az Oltalmazó kitartás a második tárgyam, ha nem, akkor egy Keresők karvértje, amit nem építek ki teljesen Homokórává, mivel szeretem elkezdeni a lehető leghamarabb a Korok Pálcája sztekkelését. Ezért ez az első kész tárgy, amit ki is építek.
Hogyha fizikai sebzést okozó hős ellen játszom, ez az a pont, amikor a Homokórát célzom meg, mint a következő megvásárlásra kerülő tárgy, egyébként Rabadon Halálsüvege a következő tárgy.

Ez után ellenféltől függetlenül az Üresség botja a következő, ad varázserőt, illetve varázstörést is, így a kicsit tankosabb ellenfeleket nem csak karcolgatni fogom.
Az utolsó tárgy ellenféltől függ, ha mágus akkor a Homokóra, ha nem, akkor a Halálsüveg.

A varázstöréses cipő szintén elengedhetetlen egy mágusnak.

Képességek

[Q] Pokoli akna

[W] A fájdalom fala

[E] Bemocskolás

[R] Gyászcsapás
Karthus elsődleges sebzésforrása a Pokoli akna, ezért azt maxolom először.

A Bemocskolásra rakok egy pontot a második szinten, valamit javít a manaproblémán(passzív), illetve még területre is sebez(aktív).

A fájdalom fala az a képesség, amit utoljára húzok ki, jó az a pont a harmadik szinten. Minél több pont van a képességen, annál szélesebb a fal, viszont a játék korai szakaszába nincs rá nagy szükség, hiszen a csapatharcok még nem kezdődtek el.

A Gyászcsapásra mindig rakok egy pontot, amint van rá lehetőség (6,11,16). Ez egy globális képesség, ami minden élő ellenséges bajnokot sebez.

Leírás

Sziasztok!
Én jelenleg az Aranyligának csúfolt elohell szerves része vagyok. Jelenleg a 3-mas szám alatt tevékenykedem. Season 2-ben tettem meg az első lépéseket afelé, hogy kiemelkedjek az átlag játékosok közül. Sajnos mindezidáig nem jártam sikerrel :(

Pro:
-Globális végsőképesség
-az egyik legnagyobb single target-burst

Kontra:
- nagyonsok töltésidő a Gyászcsapáson
- kimanázódás a játék korai szakaszában
- végső képessége egy jól irányzott tömegirányítással megszakítható
- nincs menekülése

Karthus képességei:
Szembeszegülés a halállal:Karthus passzív képessége, amikor Karthus meghal, 7 másodpercig manaköltség nélkül használhatja a képességeit.
Pokoli akna: elsődleges sebzésforrás, ha cask egy célpontot sebez, a sebzés a duplájára nő
A fájdalom fala: egy fal, amin ha áthalad az ellenség, csökken a sebessége, és a varázsellenállása, minél több pont van ezen a képességen annál szélesebb a fal, és annál jobban lassít.
Bemocskolás: passzív képessége, hogy manát tölt vissza, amikor Karthus elveszi valaminek az életét. Aktív képessége egy területre ható sebzés. Azonban ha a Bemocskolás aktív képességével vesszük el valaminek az életét, akkor a passzív képesség nem fejti ki a hatását, és nem tölt vissza manát.
Gyászcsapás: Karthus végső képessége, távolságtól függetlenül sebzi az összes ellenséges, életben lévő hőst. Egyetlen hátulütője, hogy tömegirányítással megszakítható, ezáltal nem sebez, és a töltésidőt is megkapja.

Néhány tipp Karthus végsőképességével kapcsolatban:
Ha az ellenfél nem lát, nem tudja megszakítani. Vagyis meg tudja szakítani, de ahhoz sok mázli kell.
Ha az ösvény közepén kezded el kasztolni megvan rá az esélye, hogy az ellenfél megszakíthatja, már ha van olyan képessége amivel meg tudja szakítani.
Ha csapatharcokra kerül sor, akkor két féle használat létezik, vagy a harc elején használjuk, vagy a legvégén.
A harc legvégén történő elsütés nem függ attól, hogy meghaltunk-e vagy nem. Karthus passzív képessége miatt, halálunk után is el tudjuk "lőni". Azonban, ha kifutnánk a 7 másodpercből, kasztolni sem tudsz, tehát vagy azután használd, hogy meghaltál. Vagy akinek mázlija van, vagy kikalkulálta, az elsütheti a legvégén is, mielőtt végleg meghaltok.

Köszönöm, hogy végigolvastad a guide-omat, remélem tudtam olyan információkat biztosítani, amelyek segíthetnek nektek.
UI: Ha bármilyen észrevételetek van ezzel a guide-dal kapcsolatban, mind helyesírásban, mind bármilyen más kontextusban, kérlek osszátok meg velem.
Belépés