KayleKayle Build Guide: AP Kayle [Mid/Top]

100%
Készítette Seinos26, Frissítve: 2014-01-04

Varázslatok

Tárgyak

Starting items
Egy Doran's Ring mindig tökéletes kezdés a bónusz AP/HP/Mana bónuszai miatt illetve hogyha ellenfelünk rendelkezik lopakodó(stealth) képességekkel Warding Totem helyett vegyünk Sweeping Lens-t.
Első vételek
A Sorcerer Shoe's segít áthatolni az ellenfél Magic védelmén így többet sebezhetünk rájuk. A cipő amúgy is domináns item Kayle 'W' képessége mellett mivel nagy sebességgel jobban elérhetjük ellenfeleinket.A második Doran's Ring nem kötelező bár erősen ajánlott mivel a kezdeti játékban gyakran elfogyhat a manánk de két Doran's Ring-el aggresszívan játszhatunk, nem kell nagy mértékben a manánkra vigyázni.
Burst Itemek
Mivel Kayle főleg Normal Attackokból támad ezért van szükségünk Nashor's Tooth-ra ami növeli a támadások gyakoriságát, csökkenti a képességeink lehülési idejét illetve
Normal Attackajainkhoz bónusz Magic sebzést ad jelenlegi AP-nk mennyiségétől függően. A Lich Bane egy képesség használata után első Normal Attackunkhoz nagy mennyiségű Magic sebzést ad jelenlegi AP-nk mennyiségétől függően.
Válassz egyet!
Két item közül csakis EGYET vegyünk a helyzettől függően.Erősen a Deathfire Grasp-et ajánlom mivel csökkenti a képességeink lehülését, AP-t ad illetve Aktívjával megsebzi célpontunk majd pár másodpercig több Magic sebzést vihetünk be neki. Liandry's Tormentet olyan helyzetekre ajánlom ahol nekünk egy kis életre van szükségünk illetve ellenfelünknek nem tudunk eleget sebezni képességeinkkel.Ez az item nagyban csökkenti ellenfelünk Magic védelmét illetve bónusz sebzést ad minden képességünkre (Kayle 'E'-betűjére is!) az ellenfél HP- mennyiségétől függően(Nagyobb HP-nál többet sebez, tökéletes Tank Counter item bár elengedhető).
Utolsó Itemek
Rabadon's Deathcap és a Void Staff eggyüttesen szolgál rengeteg AP-t illetve Magic áthatolást, így elengedhetetlen ahhoz hogy a maximum sebzést vigyük be ellenfeleinkre.

Képességek

[Q] Leszámolás

[W] Isteni áldás

[E] Szent harag

[R] Intervenció
Kayle passzívja a Holy Fervor mely minden egyes képességgel vagy Normal Attack-al megütött ellenfélnek ellenfélnek stackenként 3%-al csökkenti az Armor-ját és Magic Resist-jét.A maximum stack 5-ös azaz 15%-al csökkenthetjük ellenfelünk védelmeit.

Kayle 'Q' képessége egy célpontra egy ellenséges célpontra irányuló képesség mely ellenfelünket lassítja és sebzi. A burst támadásaink alapja, ha egy ellenfelet üldözünk vagy minket üldöznek érdemes használni ha lehetséges mert nagyban segíti akcióinkat a helyzettől függően.

Kayle 'W' képessége magunkra vagy egy csapattársra használható képesség mely felgyorsítja célpontunkat és gyógyítja azt.Életben maradáshoz/üldözéshez egyaránt tökéletes mivel gyógyításnak köszönhetően tovább élhetjük túl az eseményeket és a sebességnek köszönhetően könnyű fordítani helyzetünkön.

Kayle 'E' képessége egy buff kayle-re amely megnöveli Kayle Normal Attack-jainak hatótávját illetve azok egy AoE sebzést kapnak így egy körbem mindenkit sebez maga körül. A képesség használata közben rendes Normal Attack-ot végzünk így minden onhit effekt aktiválódik(Lich bane,Trinity Force stb...).

Kayle 'R' (Ultimate) képessége magunkra vagy egy csapattársa használható képesség amely szintjétől függöen 2 / 2.5 / 3 másodpercig minden fajta sebzésre immunissá teszi célpontunkat. Ha hatalmas sebzést kell benyelni-e valakinek vagy valakit megakarunk menteni a halál elől mert éppen sebződik, bátran használjuk rajta.

Combok/képességhasználat:

Aggreszív játék: Amikor lehet rohanjuk le ellenfelünk egy 'Q'-val és amíg próbál elmozdulni az adott helyről üssük 'E' képességünkkel. Ha már nincs lelassulva használjunk magunkon 'W'-t így mi leszünk gyorsabbak ezáltal folyamatosan üldözhetjük és közben üthetjük őt. Ha van Ignite-unk használjuk vele eggyütt.

Defenzív játék: Maradjunk távol ellenfelünktől, ne kerüljünk messze Turretünktől várjuk míg az ellenséges minionok a közelünkbe érnek és 'E' képességgel könnyedén farmolhatjuk őket. Az esetlegesen beérkező sebzéseket 'W'-vel gyógyíthatjuk illetve Ultival elnyelhetjük azokat például egy esetleges ellenséges Dive esetén.

Ha az ellenség Dive-ol minket: Helyzettől függően ha szükséges előszőr vagy gyógyítsuk magunkat 'W'-el illetve nyeljük el a sebzést Ultival vagy támadjuk le ellenfelünk Q/E kombóval így a célpont nem tud elmenekülni a Turret és a sebzésünk elől.

Ha mi Dive-olunk: Győződjünk meg róla hogy ellenfelünknek nincs olyan eszköze mellyel kijátszhat minket (CC vagy bármi más).Ha ez megvan szaladjunk be ellenfelünkért a Turret alá és egy aggresszív Q/E kombóval és próbáljuk meg megölni.Ha sikerült és szükséges akkor használjunk 'W'-t hogy gyorsan eltávolodhassunk a Turret-től illetve Ultit ha a Turret vagy más éppen megölni készülne.

Támogatás: Ha egy csapattársunk menekülni/meghalni/üldözni készül használjuk rajta 'W'-nket hogy gyorsabban fusson illetve Ultinkat hogy elkerülje a halálozást/sebzést. Ellenfeleinken alkalmazzuk továbbra is képességeink mint a Q-t lassításra.

Leírás

Kayle egy olyan Champion melyet több Item Builddel is elláthatunk köszönhetően képességeinek. A leghatékonyabb build az AP Kayle mellyel hatalmas burst dmg-re tehetünk szert mindezt Magic sebzéssel elérve.

Köszönöm hogy elolvastad a Build Guide-omat. Ha tetszett nyugodtan lájkold és szóljatok ha még szeretnétek hasonló buildeket látni.
Üdv: Seinos26
Belépés