Kha'ZixKha'Zix Build Guide: Kha'zix az antiszoc csótány! :)

86%
Készítette Doxxa, Frissítve: 2015-03-14

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés.. Ugye ez egyértelmű.:)
Két opció van a kezdésre..
Amikor a békától kezdesz:
Béka -> Blue -> Farkasok és back (én ezt szeretem)

Kezdés a golemektől:
Gólemek -> Red -> Kacsacsőrűek és back
Első back
Én ezt az itemet szeretem Kha'zixon, jó sustaint ad neki, és a smiteja sem rossz! :)
Early itemek:
Ezt a három cipőt szoktam venni, leginkább mobi cipőt veszek, aztán cserélem late gamere mercuryra a tenacity és az MR miatt!
Mobi cipő: Nagyobb mobilitás, early gamebe hasznos

Mercury's: Ha az enemynek sok cc-je van illetve sok magic damageük van érdemes megvenni minél előbb!

Ionian cipő: Ezt inkább akkor veszem amikor nagyon fed vagyok, amolyan 'YOLO' item. Nem kérdés hogy miért hasznos. :)

Hexdrinker: Ezt akkor érdemes megvenni minél előbb, amikor az enemynek nagy burstje van. Például egy Syndra, Annie, Veigar, Leblanc és stb..

Tiamat: Szerintem ez nem kérdés.. Elég jó cleart ad.
Mid game:
Nos, ahogy látjátok én a tiamat után egyből megveszem a last whispert. Ez azért van, mert szerintem a hydra viszonylag drága item, és nem ad sokkal több bónuszt mint a tiamat, ezért csak az LW után veszem meg! :)


Banshee: Elég op item. Érdemes megvenni ha a fightokban jelentős CC-t kell levédened pl. Leona ulti, egy Thresh hook és stb.. Nem beszélve a sok MR-ről és HP-ról! :)

Randuin: Érdemes megvenni ha az enemy AD Carryje fed, vagy szimplán sok attack speedre épülő champion van náluk pl. Fiora, Trynda, Vi, J4, Kayle stb.. És ugye a sok HP + armor.
Late game:
Ekkor megveheted a teljes MOM (Maw of Malmortius) itemet, és ha mobi cipellőd volt eddig, érdemes cserélni Mercuryra!

Guardian Angel: Érdemes megvenni ha a fightokban sok focust kapsz. Sok MR és armor. :)
Full build (sok ap)
Mercury VAGY Ionian. (már leírtam)

GA VAGY Banshee (ezt is leírtam)
Full build (fed ad)
Igen.. Hasznos lehet a ninja tabi egy AD comp ellen.
Az én átlagos buildem:
Én így szoktam buildelni..
Mint már írtam, kezdésnek mobi cipő, majd late gamebe cserélem. Banshee vagy GA, ezt is leírtam már! :)

Képességek

[Q] A félelem íze

[W] Ürességtüske

[E] Ugrás

[R] Ürességtámadás
Q-W-E a sorrend.
Evolve:
Q-E-W

Az ultinak már nincs sok értelme, nem ad már annyi bónuszt hogy megérje evolveolni. Régebben még adott DMG redu-t akkor még megérte. :)

Leírás

Sziasztok!

Az én nevem Doxxa, EUNE szerverén játszom 2013 szeptemberétől. Kha'zixot elég régóta játszom, nerfek előtt és után is. Nagyon szeretem ezt a karaktert mert egy nagyon mobilis és carry képes assassin. Amit sokan elrontanak szerintem az, hogy nem counter jungleöznek eleget. Kha'zix passzívjának köszönhetően nagyon erős 1v1-ben, amit kár lenne nem kihasználni! Level 6 után ahogy megvan az evolveolt Q képességed, mindig próbálj átmenni az enemy junglebe, mert ekkor hatalmas power spikeot kapsz! (persze ha az enemy jungler fed, erősebb mint te pl. egy lee-sin, vi stb.. akkor inkább próbáld meg hanyagolni a dolgot ha nem vagy szint előnyben.)
Érdemes wardokat tartani az enemy jungleben, a buffokon. Ezzel hatalmas előnyre tehetsz szert! Gondolj csak bele.. Az enemy Vi aki 4/0-ba van, egyszóval fed mint egy jóllakott ovodás leszedi a buffját amitől sok hp-t veszít, te pedig ahogy ezt meglátod begyüjthetsz egy shutdownt és a buffjait is! :)
Fightokban próbáljunk meg nem elsőnek beugrani ha nincs elegendő tankosságukn vagy follow up a teamünktől! Inkább próbálj meg mindig vagy a rossz pozícióban lévő carrykre ugrani, vagy a low hpval rendelkezőkből resetet szerezni az evolveolt E képességeddel!
Nos, így hirtelen ennyi jutott eszembe amit feltétlen le kellett írnom Kha'zixról. Későbbiekben szeretném még ezt a leírást bővíteni, illetve más championokról is szeretnék írni mint például Nidalee, Fizz és stb.. Persze szintén jungleben. :3

Köszönöm szépen ha ezt eddig elolvastad, és remélem tudtam segíteni! Ha bármi kérdésed van, írj rám bátran, vegyél fel lolon, vagy csak nézz fel a streamemre. twitch.tv/doxxahun
Sok sikert nektek! :)
Belépés