Kha'ZixKha'Zix Build Guide: TOP - Season 5

58%
Készítette EGC GeRy, Frissítve: 2015-09-10

Varázslatok

Tárgyak

Csak bírjuk ki!
Érdemes ezzel kezdeni. Célunk a játék korai szakaszának átvészelése. Sebzésünket bebiztosítja az alap kit amivel a tücsök rendelkezik:).
Elég zseton lett!
Az első hazatérésnek a célja a Brutális megszerzése volna. Ha hazakényszerít az ellenfél, akkor is ennek a tárgynak az alapját vásároljuk be.

Következő tárgyunk a Tiamat lesz, ha marad pénz másra is :)
Csak a DMG! Miénk a carry:)
Miután már rendelkezünk a Brutálissal érdemes egy Tiamatot beszerezni amit nem feltétlen kell egyből Vérszomjas Hidrává alakítanunk.Célszerű egy cipőre is szert tenni! Erre 3 opció van:

-Higany léptek
-Tolvajsurranó
-Ioniai fénycipő

Megelőzheti egy Utolsó Lehelet :)

Értelem szerűen ellenfelünk ellen a legmegfelelőbbet válasszuk. A töltési idő csökkentést akkor ajánlom csak, ha nem tervezünk hosszú játékot és nem lesz a táskánk tartalma A Fekete Hasítóbárd.

Varázsló az ellenfél és fáj
Ebben az esetben a brutális után egy Átoknyelő majd később egy Malmortius bendője kerülhet megvásárlásra!

pl.: Vladimir, Rumble stb.
Full vs ap+hard cc
Nem részletezném. Tökéletes védelem a mágus csapat ellen a kellő sebzéssel díszítve:)
Full vs alapeset
Az Őrangyal és A Vérszomjas:

Ha szorult a helyzet akkor választjuk az Őrangyalt. Nagy segítség tud lenni, főleg ha a csapat addig odaér és segít :)

A vérszomjas ha biztosak vagyunk a takarításba, de még kell egy kis plusz ami rányomja a habot a tortára:)

Képességek

[Q] A félelem íze

[W] Ürességtüske

[E] Ugrás

[R] Ürességtámadás
Az ulti szintjein az alábbi fejlesztési sorrendet kell alkalmazni: Q lv6, E lv11 és utolsónak W lv16. Az ulti a gyengítés óta nem éri meg (régen redukálta a sebzést amikor alkalmaztad).

Leírás

Miért égetés(ignite)?

Szükség van rá, ahhoz, hogy a gyilkosságokat könnyeben begyűjtsük. Sajnos így nem biztos, hogy letudjuk követni az ellenfél TOP-os játékosát.

Animációk megszakítása

Az (W)Ürességtüske képesség animációja, valamint az alaptámadás animáció megszakítható a (Q)Félelem íze képességgel. Ez segíthet a sebzés gyorsabb bevitelében.

Double Jump?!

Ezt nehéz elmagyarázni. A lényeg, hogy amikor ugrunk az áldozatra még a levegőben vagyunk, viszont a (Q)Félelem íze közben elsüthető így tegyük fel végzünk a célponttal. Még lesem értünk a földre és a kifejlesztett (E)Ugrás ismételten alkalmazható. Így még nehezebb lekövetni/elkapni minket.

Harc, de hol?

Ha tudjuk az ellenfelet tereljük bokor felé, ott nekünk van helyzeti előnyünk, hisz a passzív képességünket visszatudjuk kapni ha megbúvunk a bokorban egy kis időre. Valamint ami a legfontosabb! MINDIG EL KELL SZIGETELNI AZ ELLENFELET!

I. Játék korai szakasza, avagy a legnagyobb ellenfél

Mivel a felső ösvény nem éppen a squishy(nevezzük papír) karakterek helye, Kha'zix eléggé kellemetlenül érezheti magát a játék korai szakaszában. A feladata a vadásznak, hogy éhségét a minonok mészárlásával elégítse ki. A cserékre a passzív + Q képesség kombinációjával tudunk azért válaszolgatni, valamint ezért is van szükség a rengetek potira + (W)Ürességtüske gyógyulására.

II. Fejlődj és győzz!

Nem, sajnos itt még nem a Nexus fog bedőlni, de nagy eséllyel az ellenfél igen. Lv6 a (Q)Félelem izét fejlesztjük fel. Ennek köszönhetően szinte 100%, hogy áttudjuk venni az ösvényen a dominanciát, ha sikerül elszigetelt állapotban az ellenfelünkbe megmártani éles karmainkat.

III. Szárnyaink nőttek :O

Innentől kezdődik a móka, lv11 az (E)Ugrás továbbfejlesztése és ezzel a felső ösvény kötelező otthagyása kezdődik meg. Itt válunk igazi ragadozóvá.

IV. Csapatküzdelmek/harcok

Alapesetben a mi feladatunk az lenne, hogy a középső ösvény/ADC-t semlegesítsük meg. Ha ez sikerül, könnyű szerrel eltudunk iszkolni az (E)Ugrás képességnek köszönhetően. Ez az egész türelem játék, meg kell várnod még az ellenfél egyik játékosa eltávolodik társaitól és BOOOM.
Belépés