Kha'ZixKha'Zix Build Guide: Truly Kha'nker

94%
Készítette Spacei, Frissítve: 2015-09-13

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Alap Core Itemek
A jungle item megválasztása rajtad áll.Mivel Kha eléggé papír így a Vándorok úttörője egy alapjáraton ajánlott neki a sustain érdekében, de az Orvvadászok pengéje jobban kisegít a gankelésnél és a counter junglelnél.
Vérszomjas hidra-t én létfontosságúnak érzem, hiszen ez adja meg a kellő clear sebességet és biztosít egy minimális sustaint is.
Utolsó lehelet megadja azt a kellő páncéltörést amível a papír karakterek insta halált szenvednek 1v1 szituációban a tankok pedig egy kicsivel hosszasabb de halált eredményező fightokat
Cipő választás
Mivel én a DPS bogarat használom, így a töltési idő csökkentést javaslom.
Alapjáraton egy tankosabb bogárhoz a varázs ellenállással ellátott cipő a javasolt, de ha az ellenség heavy ad vagy esetleg az adsok vannak elfeedelve akkor természetesen a páncélos javasolt.
Fürgeség fejlesztést javaslom, hisz mobilitás,assassinok vagyunk, szép hogy kell nekünk.
Bázis védő is szóba jöhet de csak akkor ha gyorsan akarunk kiérni pl.: 1-1 objectre vagy wavet megállítani.
DPS Full
Ugye a 3 alap core item: jungler item, hidra és utolsó lehelet.

-Miért 'A háromág hatalma' és nem 'A fekete hasítóbárd'?
Ez igen egyszerű.Mivel töltési idő csökkentést használok rúnákban és masteriesekben egyaránt(10% total) és 2 item is ad 10-15%ot így 35% jön ki, és erre 'A fekete hasítóbárd' értelmetlen volna.

-De hát akkor jelentős páncél töréstől esünk el!
Meg lehet, de 'A háromség hatalma' mit is biztosít nekünk? sebzést,varázserőt-mi értelme is egy ad assassinon? kérlek szépen khanak a W healje és a passzívja is rendelkezik 0.5 ös ap scalel így nem hasznavehetetlen ez a kis bonus varázserő- manát, életet, támadási sebességet, egy jó kis varázspenge passzívot, amit minden egyes ulti castolás után a passzívval leütünk + E után is Q után is proccolható a megfelelő időzítéssel,ugyan azt a dühöngés passzívot amit a mostani hasítóbárd is és még egy kisebb kritikus csapási esélyt is nem si beszélve arról a mozgási sebesség bonusról is, ami assassinoknak igen jól jön.

-Határtalan penge?
Hát, kritikus csapási esélyt a háromság hatalma ígyis adott, akkor miért is ne bővítsük, illetve ha már találunk i akor miért ne 2x annyit ? megjegyzem, ha E utáni varázspenge és passzív dmgre rájön a kritikus csapás a határtalan pengével képesek vagyunk 1500 vagy több sebzést is kiosztani papírabb karakterekre.DE ezt cska akkor javaslom ha tényleg biztosnak érzed magadat és nem tartasz az enemytől.Ha netán mégis és bizonytalan vagy akkor egy Őrangyal jobb barátod lehet.
Fighter Full
ismételten a 3 core item megjelenik.

-Higany léptek és nem ioniai:
+15% töltési idő, de a hasítóbárdból származó 20% az eddigi 35%-ot kiteljesíti 40%-ra.

-Hasítóbárd? Előbb még a háromság hatalmát preferáltad.
Nos igen, de mivel ez egy match up függő játék, és nem all day all night ugyanazt játszod így változnak dolgok, pl. a builded, mivel ez egy tankosabb tücsök így a több életerő jobban számít a hasítóbárdból.

-Randuin vagy banshee:
Ismételten, match up függő.
Tank Full
Ezt csak és kizárólag Team Rankeden javasolt, ha a csapat tankot igényel dps helyett.
Trinket
Alapjáraton a Nagy láthatatlan totem a javasolt, a folyamatos rálátás érdekében, így könnyebben elcsíphetőek a solo célpontok.
Nagy észlelőtotem csak a stealt enemy match upban érdemes pl: Evelyn, Rengar, Twitch.
A látó lencse is stealt match upban javasolt, de ott már változások vannak, hiszen Evelyn ellen nem igen ér sokat de Twitch és Vayne ellen sokat segít. Rengár ellen azért nem preferálom hisz Rengar beugrik az oracle rangén kívülről, így max akkor használható ha ultiját menekülésre használja.

Képességek

[Q] A félelem íze

[W] Ürességtüske

[E] Ugrás

[R] Ürességtámadás
Evolvolás: Q > E > R / W.Én személy szerint az R-t evolvolását preferálom, hisz megduplázza a láthatatlanság idejét, megnöveli ez idő alatti mozgási sebesség bonust és 2 helyett 3-szor castolható (mobilítás egyszóval). W-t csak a fix győzelmekre illetve ha szükséges a CC a csapatban, akkor használom.
A 2. képesség kirakása függ a játszott stílustól. Ha megfelelő a match up akkor 2. szinten a W helyett az E re érdemes rakni és meglepni az enemy junglert. Match up: kék oldalon vagyunk -> pirosan való kezdés -> enemy blue rush , wardolni a kék mögötti területet hogyha enemy mides esetleg followolna ne ütközzünk egymásba, a fal mellett befordulunk a blue bushba(így az enemy jungleres nem vesz minket észre) és ha az enemy alacsony életerőn van akkor egy ingyen gyilkosságot bezsebelhetünk ,mert lvl 2-őn a Q dmg egy izolált célpontra képes akár 150-200-at is dmgelni, amit a junglerek nagy része instant halál ként foghat fel mivel alacsony/nincs sustain-jük. Ilyen pl.: Rengar, Evelyn, Lee Sin, Nidalee, Master Yi stb. de lvl 2-őn tényleg kevés karakter rendelkezik olyan sustainnel amivel egy lvl 2 kha invadet túlélne.

Leírás

Sokan nem tudják Kha'Zix igazi erejét. Ez nem más, mint a Q képesség passzívja, az az, az izoláció. Ennek köszönhetően az egyedül lévő célpontokra sokkal nagyobb sebzést képes kiosztani mint ha csoportban lennének.Ezért könnyű és érdemes is vele a counter junglezés, hiszen enemy jungler egyedül lesz, alacsony életerőn remélhetőleg.

Double Jump mechanika: Face ot face 1v1 kezdődik, az ellenfél alacsony életerőre kerül - 1 Q val képes vagy megölni.El castolod az E képességed így átugrod őt és gyorsan még az ugrás elején(nem nem előtte, a castolás után) rányomsz egy Q-t. Így mid-air E közben resetelődik és ugorhatsz 2-t földet érés nélkül. Lényegében sok értelme nincs azon kívül hogy látványos és esetleg gyorsabban teheted meg az utadat.

Gankelni mikor is éri meg. Alacsonyabb szinten csak akkor, és akkor, ha biztos vagy abban hogy hoztok el belőle gyilkosságot.

Én a Q E R evolv híve vagyok, hiszen earliben az evolvozott Q hihetetlenül nagy sebzést oszt ki, mid gameben az ugrás növelése és resetelése megadja a mobilítás alpaját, és az R evolv ezt csak növeli. Vannak akik szeirnt E elsőnek jobban megéri, hisz akkor earliben nagyobb lesz a lane pressure, az az könyebb gankelni/diveolni ami igaz, de én ugye dps solocarryt játszok, nem pedig teamre támaszkodom.

Ganknél próbáljunk meg úgy eljutni az enemy lanerig hogy nem használjuk el az E képesságünket, hiszen ha megjelenünk mögötte akor reflexből/logikusan elfashel elnyomja az escape skilljét és valahogy followolnunk kell. Ilyenkor vagy flash off tőlünk is vagy ha megvan az E akkor csak egy sima ugrással utolérhetjük. Ezt a counter junglezés közben is ki kell használni.

Amit még sokan nem tudnak hogy Kha'Zix ultija egy fajta resetelés. Megfelelő reakcióval képes vagy a Darius ultit vagy Garen ultit leresetelni. Ugyanígy a Nau ultit is.

Kha'Zix passzívja ugyebár egy 1. alaptámadást erősítő képesség, ami annyit tesz hogy ha fog of warból jön elő, akor az 1. támadésa bónusz varázs sebzést és lassítást is okoz.Ezt minden egyes alkalommal vissza kpaja ha eltűnik a szemünk elől.Ugyan akkor ezt wardok felfedezésére is használhatjuk egy egy gank után (ha nem kapjuk vissza a bokorba lépést követően). Még 1 fontos dolog, az ulti instant reseteli a passzívot, nem számít hogy pink ward mellett ultizunk el, vissza kapjuk.
Belépés