LuxLux Build Guide: Lux the LASOR QUEEN

65%
Készítette Reez, Frissítve: 2014-10-22

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
A legbiztonságosabb és legáltalánosabb kezdés amit az esetek 90%-ban használok.
Első visszaút
Próbáljunk törekedni arra, hogy legalább addig lane-en maradjunk míg összejön ezekre a tárgyakra az arany, és első visszautunk alkalmával megvehessük őket. Nagyon fontosak mivel az elején kevés manával rendelkezünk ezért fontos a mana regeneráció, a cipő pedig mobilitás végett kell.
Kötelező tárgyak
Grail - Cooldown csökkentés, mana regeneráció, Ability power. Minden értéke egyszerűen kell Luxnak.
Rabadon - A játék legerősebb Ability poweres tárgya, kötelező!
Void - Magic penetration, a játék vége felé elég szükséges tárggyá válik, mert mindenki vesz valamennyi magic resistet továbbá az Ability power sem elhanyagolható
Szituációs tárgyak
Lich Bane - Lux passzívjával elég erős kombót alkot, ha jól megy a játék akkor vehetünk ilyet.

Mejai's - Csak ha nagyon jók vagyunk akkor éri meg, ha elég sűrűn meghalunk akkor felesleges tárgy.

RoA - Ha kell egy kis extra élet, ha sokat vagyunk fókuszálva hasznos tárgy, jobban bírjuk a strapát.

Védekező tárgyak
Abyssal - Ha sok Ability poweres ellenfél hős van akkor jól jön.

Zhonya - Elég gyakori tárgy ám én mégis csak bizonyos esetekben ajánlanám, bizonyos hősök ellen (Zed,Veigar,Riven,Syndra,Vel'Koz,Zyra,Leona,Sona)

Banshee - Nagyon hasznos tárgy, a passzív pajzsa életeket menthet, vagy épp elég időt nyer neked hogy fordíts a harc kimenetelén. ( kombó hősök ellen a legjobb )

Képességek

[Q] Fénycsapda

[W] Spektrumpajzs

[E] Térgörbítés

[R] Végső szikra
Q - Mindig az első képesség. Lvl 1-en valószínűleg több értelmét látnánk az E-nek, de ha esetlek jön egy invade. ezzel meg lehet akasztani őket, megmenthetsz pár csapattársat. Fordítva is működhet, ha ti mentek invadelni lefogsz valakit és First Blood! Mostanában nem divat de előfordulhat hogy az ellenfél junglere lvl 2-n már gankel, és ekkor te még nem vagy 2es. A Q-val nagyobb eséllyel éled túl. Magyarán ez a biztonságos kezdés.

W - Ezt fejlesztem utoljára a legtöbb esetben mivel inkább agresszív játékmódot preferálok. Bizonyos helyzetek megkövetelik hogy rakjunk rá még 1 pontot még a játék első felében pl.: olyan ellenféllel állunk szemben aki sokat használja a képességeit rajtunk( Orianna;Zed;Kennen;Syndra )

E - A fő sebző képességünk. Sokat sebez viszonylag nagy területen és még lassít is. Elég messzire lehet küldeni és ezeknek köszönhetően elvehetjük ellenfelünk kedvét a farmolástól, és elég jól le tudjuk sebezni.

R - LASOOOOOOR

Passzív - Nem elhanyagolható kis passzívunk van itt kérem. Minden sebző képességünk után amivel eltalálunk valakit, egy debuff jelenik meg a célponton amit auto attackal( sima ütéssel ) tudunk aktiválni. Elég szép kis plusz sebzést lehet vele osztani és nincs rajta cooldown.

Leírás

Ez az első buildem a kedvenc hősömről, remélem hasznos lesz sokak számára!

Először is Lux egy Skillshotoktól függő karakter, ha nem tudsz célozni, előbb tanulj meg különben ez nem a te hősöd. A kombói azon alapulnak, hogy eltalálod-e az ellenfeled. Mivel elég sokáig tart mire visszatöltenek a képességei nagyon ajánlatos eltalálni vele a célpontunkat.
A általános kombó harrasolni amit használni szoktam Q>E>AutoAttack(később AA)>E>AA ; ha biztos vagy benne, hogy a passzív extra sebzése nélkül is meghal a célpont akkor Q>E>R>E . Mint láthatjátok szinte mindegyik azon alapul, hogy a Q-val eltaláld az illetőt. ( tanuljatok meg célozni )
Érdemes figyelni a térképet alacsony életes ellenfelet keresve, mivel az R képességünknek elég nagy hatótávja van ezáltal távolról úgy megölhetjük, hogy hogy nem is számít rá.
Pozíció, pozíció és harmadszor is pozíció. Mivel az Ultimate ( R ) képességünk mindenkire ugyanannyit sebez akit eltalál ezért muszáj úgy helyezkednünk hogy a lehető legtöbb ellenfelet eltaláljuk egy teamfightban. Sorsdöntő lehet a csata kimenetelét tekintve.
Summoner spellről: "Barrier" sokan mikor meglátják hogy ezt hozok egyből leugatnak hogy milyen "noob" vagyok. Elmondom nektek miért nem "Ignite"-ot hozok. Nagyon egyszerű: Lux képességeinek sokkal nagyobb hatótávjuk van mint az "Ignite"-nak és mivel nem akarok közel menni/közelharcba bonyolódni nincs rá szükség, mert nem tudnám használni. A "Barrier" még egy plusz pajzsot ad nekünk amit a sajátunkkal kombinálva elégsz szép kis sebzést tudunk elnyelni vele. Ez az én álláspontom.

A nevetése a karakternek hatalmas, spammeld játék közbe és kikészítesz vele akárkit! :D

Észrevételeket nyugodtan írjátok meg.

Sok sikert Idézők!
Belépés