NamiNami Build Guide: Support carry - by.: NPC Adeon (Master tier)

82%
Készítette LoLNews, Frissítve: 2014-10-03

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő itemek
A spellthief' edge az egyik legjobb kezdés Naminak a gold és a manareg miatt. Az ap-t nyugodtan úgy lehet venni, mintha ott sem lenne (alternatívája a doran's shield).
1st back
Ha sikerül összegyűjteni 800 goldot, akkor a vision érdekében mindenképpen !!! kötelező !!! sightstone-t venni. Folyamatosan meg kell említeni, hogy aki supporttal játszik, vagy esetleg az a mainje, az ne akarjon pentakillezni. Ha ezt képtelen elfogadni a játékos, akkor valószínűleg nem ez a legmegfelelőbb poszt a számára.
A sárga trinket cseréje pirosra automatikusan történik, mihelyt megvan a sightstone, mellé pedig, ha maradt pénz, egy pink ward mindenképpen jöhet a sárkány miatt.

Ha nem sikerült elérni a 800 goldot, akkor ruby crystal-lal kell folytatni, mellé pedig legalább egy sima és egy pink ward ajánlott.
Post-mid game
Ritkán szoktam komoly meccseken fejleszteni a spellthief's itemet, hogy a mid-game elejére meglegyen a cipő és a chalice a manareg miatt. Szinte minden esetben core itemnek számít Namin, hiszen nincsen rosszabb annál, amikor kénytelenek vagyunk elsütni azt a mondatot, hogy: "megmenthettelek volna, csak nem volt manám". Ezeken a csak nem volt ez meg az szavakon megy el a sárkány/bot lane turret és akármennyire is azt érezteti, hogy milyen jó support az illető... háááát, lehet meg kéne barátkoznia a chalice-szal.
Mid game
A cipők ízlés szerint variálhatóak. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, teljesen szituáció függő, hogy melyik mellett kell dönteni. A boots of mobility számomra azért a megfelelőbb, mert gyorsan át lehet szaladni (Namival, haha.:D) a pályán wardokat elhelyezni és tisztogatni.
A Mikael item pedig cleanse és heal egyben: általában van legalább egy heavy cc, az ellen mindig jó (Leona ulti, Morgana snare, Veigar stun).
Late game / Eseti itemek
Ezek vásárlására általában már nem kerül sor, de felsorolok pár hasznos tippet, hátha segít.
Locket of the Iron Solari: aoe pajzs és aoe magic resist. Ha az enemyben van például egy Amumu és az ultija előtt sikerül elnyomni a locketet, meg lehet nézni, hogy mennyi dmg-től sikerült megóvni a teamet.
Randuin's Omen: ad heavy teamnél ajánlott, jó védelem az adc számára az aktív lassítás
Frozen Heart: attack speed team ellen jó döntés (Kayle, Vayne, Irelia) - általában az ellenséges adc nem fog ebből a hatásból semmit sem érezni, mivel elsődlegesen a bruiser/assasin/gap close-zal rendelkező hősöket kell levakarni az adc-ről, abba pedig nem fér bele, hogy a support elkolbászoljon mellőle.

Képességek

[Q] Buborékbörtön

[W] Apály és dagály

[E] A Dagályhívó áldása

[R] Árhullám
Maxolni a w-t nagyobb sustain-ért és nem utolsó sorban kellő sebzést biztosít (Morgana shield meggyengítése, megtörése - esetleg rákényszeríteni, hogy hagyjon el egy pontot a q-ról Morgana, cserébe rakjon az e-re, így a snare is rövidebb és a sebzése is gyengébb lesz).
Az e képesség növekvő lassítása segít helyesen használni a q skillt.
Ha nincsen a saját lane-en fenyegetés, akkor a második pontot lehet az e-re is rakni a jobb poke miatt.

Leírás

Sziasztok!

NPC Adeon vagyok, jelenleg soloban master tier-es (valószínűleg vissza fogok esni diamondba, mert nincs időm játszani), support main-nel.

Nami egy jelenleg magas prioritást élvező support hős az általa nyújtott biztonság, a cc, a sustain és az engage/disengage skillek miatt. Egyik legoptimálisabb lane partnere Lucian jelenleg (Lucian passzívja 2 stacket vesz le Nami e-jéről), illetve számomra egy másik nyerő párosítás Nami és Kog'Maw (Kog slow-ja miatt egyszerűbb találni a q-val + Kog nagy range jól profitál Nami e-jével).
Szerintem direkt counterja nincsen, hiszen a játék jelenlegi fázisában játszva minden support ellen játszható - legnehezebb ellenfelei Thresh, Tristana (heal felezés), Lucian (e-vel dodgeolja a q-t), esetlegesen Blitzcrank és bizonyos esetekben (leginkább jungler nyomásra) Leona.
Exhaust helyett pedig alternatíva az ignite, főleg healelős supportok ellen jó, vagy ha az enemyben Swain mid van és nincsen Zed/Fizz/Talon/Akali/Rengar/Kha'Zix stb (más szavakkal burstos champion)
Belépés