NidaleeNidalee Build Guide: A cicus karmol ... cic-cic

63%
Készítette DracoAttila, Frissítve: 2015-02-01

Varázslatok

Tárgyak

Alapok...
Ezt nem kell taglalni, egy szimpla alap mides kezdés.
Mana gondok pipálva
Nidával mana nélkül nem tudunk megállni a 2-4 lábunkon, ezért ruházzunk be egy Tear of Goddest. Érdemes venni ilyenkor egy plusz Doran Ring-et, de nem kötelező.
Ha hamarabb back-elünk, vagy meghalunk a lanen, akkor a ToG manakristályát vegyük meg...
Ha megvan a könnycsepp, macskaformában spameljük a képességeinket!
Melyik út megyen itt midre?
Ez itt egy választópont.
Elgondolkozhatunk, hogy megköveteli e a vadmacskánk az infinite manát (vagy még a Tear mellett is elérjük az out of mana szintjét) akkor Chalice.
Ellenkező opció, ha elkezdünk venni egy Sheen-t, megalapozva a Lich Banet.
Ha megvan a Sheen/Chalice, mindenképp vegyünk egy MP cipőt!
Fejezzük be az eddigieket ...
Nos, akkor melyik úton mentünk midre?
#Chalice - Akkor fejezzük be a Grált.

#Sheen - Ide azt a Lich Bane-t! A macskaforma Q a Lich Bane társaságában hatalmas damage forrás, ne becsüljük alá!

Ha ezen itemek egyike megvan, befejezhetjük az Arcangel Staff-ot. Kb minimum 600 bónusz mana felett kell lenni a cseppel, amikor elkezdjük a Staff építését. Amire megvesszük, meg is lesz a Seraph Embrance.
A cica tényleg karmol
Akkor mit fejeztünk be? Most húzzuk ki másikat! Grail esetén most Lich Bane Jöhet, Lich esetében pedig Grail.

Itt jön el az idő megalapozni a varázstörést. Kezdjünk el egy szép Void Staff-ot kirakni aranykészletünkből. Ha eddig sebeztünk, akkor most még többet fogunk.
Detected enemy on the case
Ez csak egy kis habosítás a tortára.
Egyértelműen egy Rabadon Deathcap lesz a záróbeszédben :)
Itt a trinket lehet a Vision Upgrade-s, vagy vegyünk egy felfedezőt fejlesztéssel, ha a csapatunk nem érdeklődik az enemy map kontrolljáról. Meg a poti és készek is vagyunk :)

Képességek

[Q] Gerelyhajítás / Harapás

[W] Bozótcsapda / Szökkenés

[E] Őserő / Karmolás

[R] A puma tekintete
A spear húzása érthető, az E másodlagos prioritása azért előnyösebb, mert egy erős Hp adó potenciál, illetve kapunk belőle egy kényelmes attack speedet is.

Leírás

A lándzsát spameljük ahogy tudjuk, de azért találjunk célt, ha championt nem, legalább miniont.
Az elején nézzétek meg, hogy az enemy jungler hol kezd, blue vagy red? Ha bluenál, wardoljuk le, és ha lespawnolt, próbáljuk belopni. Ha esetleg egy adc vagy supp is van a közelünkben, akkor nyugodtan dobálhatjuk őket.
Lanen az egyik busht ( általában az alsót) wardozzuk, felülre meg rakjunk 2-3 csapdát, hogy ha jön a jungler, biztosan tudjunk róla.
Ha az ellenfelünk közel jön hozzánk, akkor ne erőltessük a passzívunk rárakását, ugorjunk rá és adjunk neki egy teljes tárat. Másképp az ellent lándzsáinkkal hpzzuk le, és ha az élete 40% alá megy kb, akkor ugorjunk (W-E-Q-Ignite) , ha ez nem elég, akkor ugorjunk rá mégegyszer.
Ha ad midet kapunk ellenünk, Zed-Talon-Yasuo, akkor felesleges az armor miatt siránkozni, ha egy ad champ elér egy határt, nem fog számítani hogy mennyi armorunk van.
Zed - mikor ultizik ránk, hagyjuk, mikor kijött az ultiból, ugorjunk el hogy ne tudjon spellezni ránk (mint egy flash, csak ne siessük el). A W nagy counter hatással rendelkezik, használjuk ki a skill shotok dodgeolására (Yasuo tornádó).

Utólag legyen mondva, a Tear és a Chalice/Sheen mellett megjelenik a Sorcerer Shoes, a sebzésünk AP vásárlás nélkül ugrik egy hatalmas szintet.
Belépés