NidaleeNidalee Build Guide: Nidalee az erdőben! :)

82%
Készítette Doxxa, Frissítve: 2015-03-16

Varázslatok

Tárgyak

Egyértelmű szerintem. :)
Kezdés:
Gólemek -> Red -> Kacsacsőrűek

vagy

Béka -> Blue -> Farkasok (én ezt szeretem és ezt csinálom majdnem mindig)


Tegyük fel.. Kék oldalon a békánál kezdesz, leszeded a kéket és egyből viheted az enemy redet amire a smiteod is visszajön. Ezzel lemarad az enemy jungler, illetve ha ő már ezt szedi elég nagy eséllyel viszed el őt is.
Ezt inkább olyan championok ellen lehet kihasználni akik nagy valószínűséggel a saját kék buffjuknál kezdenek és lassú clearjük van, illetve muszáj backelniük a 3. camp után(nem érik el a redet). Például Amumu, Nocturne, Wukong, Maokai, Fizz stb..
Első back:
Ezekre van pénzed minimum, illetve ha first bloodot/killt szereztek akkor egy Codex is belefér.
Early itemek:
ROA: Tankosít, kevesebb mana probléma. (Én ezt szeretem.)

Tear: OP shieldje van a staffból.

Iceborn: Tankosít, mana, sheenel elég erős Nidalee.

Lich Bane: Ciculi formában sok plusz damage. 'YOLO' Item szerintem.

Négy közül egyiket válaszd ki! Szituáció függő, de ha kipróbálod mind a négyet te is rájössz hogy melyik a jobb.
Mid/Late game:
Rusholhatod a zhonyát ha az enemynek assassinjai vannak, például: Zed, Rengar stb.. vagy olyan spellek amiket nagyon lényeges blockolni, például: Karthus ult, Vi ult stb..
Hasznos item lehet még:
Mejai: Érdemes earlybe megvenni ezt az itemet, ha nyeritek a lane-eket, illetve te fed vagy. Vigyázz! Ha megvetted és meghalsz feleződnek a stackjeid, ezt ne felejtsd el! OP Item, sok AP és CDR 20 stacknél. :)

Abyssal: Jó item lehet ha az enemynek sok AP sebzése van, na meg ugye a penetration..

Rylai: Mehh.. Soha nem vettem még. Hasznos lehet a HP true damage ellen, de ROA mellé.. Nem is tudom, én nem próbáltam még.. Ha valakinek bevált már, az írja meg légyszives! :)
Standard full build:
Én általában ezeket veszem.
Heavy AD team ellen:
AP Enemy comp ellen:
Mercury: Hasznos lehet sok cc ellen + MR.

Abyssal VAGY Void. (már leírtam)

Képességek

[Q] Gerelyhajítás / Harapás

[W] Bozótcsapda / Szökkenés

[E] Őserő / Karmolás

[R] A puma tekintete

Leírás

Sziasztok!

Az én nevem Doxxa, és 2013 szemptemberétől játszom a játékot és nem tudom letenni. :) Jungle a main role-om, itt érzem igazán otthon magam. Imádok mindennel játszani amivel lehet csapkodni a farkasokat, békát, és a gólemeket. Nidaleet nagyon szeretem mivel egy rendkívül mobilis assassin/mage karakter, akinek elég nagy sustainje van az erdőben. Szerintem amit sokan elrontanak vele, hogy nem counter jungleöznek eleget(igen, lehet ismerős a Kha'zix guideomból.), illetve nem fordítanak elég figyelmet az objektívekre, leginkább a dragonra! Jó ha tudod, hogy Nidalee képes elvinni a dragont egyedül akár level 4-en is egy blue buffal, lila itemmel és egy Codexel! Mindig próbáljatok meg visiont tartani a dragonon earlyben is, fontos lehet az első sárkány! Counter jungleről röviden.. Próbáld meg wardolni az enemy buffjait, illetve ha az ellenfeledet látod visszatérni a bázisra, próbáld meg sanyargatni őt azzal hogy elviszed a farmját a saját erdejéből! :) Próbálj mindig killeket szerezni az enemy junglertől, főleg ha az egy viszonylag gyenge karaktert hozott earlybe, például egy Amumu, Wukong stb.. Nidalee ebben a patchben(5.5) az egyik legerősebb jungler 1v1-ben, ezt használd is ki és légy agresszív!
Nidaleet próbáld olyan compokhoz pickelni ami nem a fightokra veszi a hangsúlyt, mivel itt gyenge lehetsz! Próbálj olyan compokkal játszani ahol poke-on van a hangsúly, például Xerath, Lux, Sona, Ezreal, Corki, Jayce stb..
Szeretném még bővíteni ezt a kis leírást, hirtelen ennyi jutott eszembe!

Köszönöm szépen ha ezt eddig elolvastad, és remélem tudtam segíteni! Ha bármi kérdésed van, írj rám bátran, vegyél fel lolon, vagy csak nézz fel a streamemre. twitch.tv/doxxahun
Sok sikert nektek! :)
Belépés