A Tier-ekről kicsit

Írta Reez
2014-10-21 20:25

Sziasztok. EUNE szerveren játszom már nagyon rég óta és megosztanám veletek a Tier-ekkel kapcsolatos észrevételeimet/tapasztalataimat. Lehet sokak számára néhány dolog teljesen egyértelműnek tűnik de lehet valaki számára újat mondok.

Bronze

Erről a Tier-ről azt kell tudni, hogy a játékosok nagy része aki itt játszik éppen elérte a játékban elérhető maximális szintet és megvan a kellő hőse ahhoz, hogy Ranked játékot játsszon. Az ilyen játékosok nagy része még nem tapasztalta ki a játék és a hősök minden részletét tehát legyetek elnézőek, és segítőkészek hogy együtt, egymást segítve jobb játékosokká válhassatok.
Viszont találkozhatunk ebben a Tier-ben(és az alsóbb Tier-ek mindegyikében) profi játékosokkal is, akik új felhasználót kreáltak és előröl kezdik a játékot. Ők sokszor egymaguk képesek eldönteni a mérkőzés kimenetelét tehát ne érezzük rosszul magunkat ha esetleg ilyen módon kapunk ki. Ezek a játékosok nagyon kevés időt töltenek Bronze-ba, ha egyáltalán ide kerülnek a besoroló mérkőzések után.

Silver

Én magam itt kezdtem a Ranked pályafutásomat. A Silver Tier az a lépcső ahol elkezdjük megérteni a játék menetét apró dolgait amikre eddig nem biztos, hogy figyelmet fordítottunk. Itt már a pályán található Objective-ek mint pl.: a sárkány, a buffot adó szörnyek az erdőben és a legerősebb buffot adó szörny rövid nevén Baron megölésének fontosságát és hasznosságát felismerik a legtöbben. Mire ide érnek a játékosok már van egy-két hős amik a kedvenceikké váltak és viszonylag sokat játszottak vele így nem kell azon gondolkodniuk,hogy milyen item-eket vegyenek nekik, ezáltal a játék kicsit gördülékenyebben zajlik.

Gold

Ezt a Tier-t nevezhetjük középmezőnynek. Itt már kevesebb alapvető hibát követnek el a játékosok mint az alacsonyabb Tier-ekben. Gondolok ilyenekre pl.: nem halnak meg a minionoktól, nem harcolnak túlerővel, és nem kísértik a szerencséjüket 100hp-val a lane-en. Összességében szerintem itt lehet először átélni a játék komplexitását a csapatmunka nyújtotta előnyöket, örömöket. Tapasztalatom szerint innen nehéz továbbjutni annak köszönhetően, hogy a játékosok jobban bíznak magukban(néha túlságosan is), próbálgatják magukat, bontogatják szárnyaikat amik nem mindig sülnek el jól és esetleg egy két ilyenből adódó hiba a játék elvesztéséhez vezethet.

Platinum

Ebben töltöttem a legtöbb időt, voltak rossz napok, és voltak nagyon rossz napok. Azt tapasztaltam, hogy itt mindenki meg akarja mutatni mekkora fa***gyerek és ennek az a következménye, hogy az eddig megtanult dolgok, mint csapatmunka egyszerűen eltűnik és mindenki egyedül akarja megnyerni az egész játékot. Nos, ez 99% lehetetlen. Miért? Azért mert ha jó is az illető, az ellenfél csapat rá fog jönni, hogy őt kell először kiiktatni tehát nem fog tudni érvényesülni. Ez az összefogás amivel megölik ki fogja nőni magát egy nagyobb dologgá: egy összedolgozó csapattá ergó a nyerési esélyeik megugranak. Ha pedig nem jó az illető aki egyedül akarja megváltani a világot azzal ugyanúgy az ellenfél kezére játszik. Mit lehet ebből levonni? Azt hogy attól mert jobban játszunk már, nem lehet elhagyni a csapatmunkát mert veszíteni fogunk de sajnos sokan nem fogják fel.

Diamond

A színvonalas játékok itt kezdődnek. A játékosok itt már mindenre ki vannak élezve. Minden apró rezdülésre figyelnek ami a képernyőn történik, a kis térképet fél szemmel mindig figyelik, figyelnek a csapattársaik figyelmeztetéseire( pingjeikre ) és visszatér a csapatmunka. Itt a játékosok már előtérbe helyezik a csapat érdekeit a saját, egyéni céljaik helyett. Gondolok ilyenre például, hogy valaki feláldozza magát, hogy megmentsen egy nálánál erősebb/értékesebb csapattagot,vagy akár az egész csapatot vagy ahelyett hogy végigkerget a pályán egy ellenfélt, hogy megölje inkább leüt egy tornyot amiből mindenki profitál. A chat-en már nem vagy csak ritkán látunk szitkozódást/sértegetést, ezeket átveszik az ötletek és taktikák eszmecseréje.

Master

Ez egy nemrégiben bevezetett Tier ahova azok a játékosok kerülnek akik már jobbak, mint Diamond, de nem férnek be a Challenger Tier-be vagy még nem oda valók. Így mégis feljebb kerülnek a ranglétrán ami egyrészt jó érzés, másrészt megmutatja hogy az illető igenis jobb mint Diamond.

Challenger

Az abszolút Profi Tier. Ez a játékban elérhető legmagasabb rang. Ezeket a játékosokat általában elismerés, csodálat övezi hiszen nem kis teljesítmény felküzdeni magunkat idáig. Itt már elmondhatjuk magunkról hogy TUDUNK játszani, minden helyzetből kihozzuk a lehető legjobbat, a legkevesebb veszteség árán. Innen kerülnek ki azok a csapatok akik eljuthatnak a hivatalos bajnokságokra.

UI:

Utólag megjegyezném, hogy nincs olyan hogy tökéletes Tier. Nincs mivel mindenhol emberek játszanak, az emberek különbözőek, ezért mindenhol lesznek olyanok akik toxikusak, károsak a morálra és/vagy mindent megtesznek azért hogy elrontsák mások játékát. Ilyenkor jobb ha megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni és lenémítani a chat-ről és inkább azzal foglalkozni, hogy ilyen hátrányos helyzetből mégis kihozzuk a legjobbat.

Sok sikert Idézők!

Hozzászólások (11)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Call Me Gosu - 6 éve 1
U.i.:És azok az emberek akik Masterben vannak de nincs elég idejük a lolra ergo megvan a skilljük de nem challengeresek.(azokról mi a véleményed mit üzensz nekik?)

Reez - 6 éve 2
A nincs elég idejük relatív, napi 1-2 játékkal is lehet előrébb jutni, kevesebbel is csak tovább tart,sokkal tovább. Ha nincs elég idejük mert más elfoglaltságuk van ami lehet hogy fontosabb mint a játék( munka,család,iskola ) amikre jobban megéri időt szánni azokra szánjunk időt, ha ügyesek vagyunk és marad egy kis plusz szabadidő akkor mehet a LoL. Ne akarjunk minden áron, minden mást félrehajítva elérni egy címet/rangot ami csak a LoL-ban vonatkozik ránk. Ha jobbak vagyunk, mint ahol jelenleg tartunk, az előbb utóbb ki fog derülni, és oda kerülünk ahova tartozunk.

RRyders Norby - 6 éve 3
Hümmm, Gosu valahogy éreztem, hogy magyar vagy pár napja játszottunk egymás ellen, még talán megtalálod a mecshytoridba :D

Shyvannáztam te meg Ezrealeztél :D

Ne értsd férre, nem a statodból gondoltam ,hogy magyar vagy csak megérzés:D

Call Me Gosu - 6 éve 4
én is emlékszem rád meg a haveroddal akivel duoztál :D

Reez - 6 éve 5
Nagyon örülök nektek srácok de ez nem chat, máshol beszéljétek meg a dolgaitokat!

Baromka - 6 éve 6
Az idő kérdésről: Jön két hetente egy új patch. 10 meccs kitapasztalni, hogy kiket tett erőssé. 10 meccs kitapasztalni az éppen aktuális God tire bajnokokat a lanen amit játszol. 10 meccs kitapasztalni hogy nagyjából hogy lehet megfogni ezeket, kit érdemes bannolni, kit tettek erősebbé a counterjeit ért nerfek.
Ez napi 15 meccsel 2 nap, és 150 meccset játszhatsz a következő patchig.
Napi 2 meccsel 15 nap, és még 2 meccs hiányzott volna, hogy elkezdhess játszani :D

Nubian Cracker - 6 éve 7
Fasza kis leírás, de azért hozzá tenném hogy nem mind1 hol játszik az ember. EUW-en toltam eddig Plat Tier, csináltam 1 accot EUNE-n mondom hátha jó lesz magyar csapatokkal TS blabla.. A lényeg hogy EUNE-n röhejesen egyszerű volt elérni nemhogy a Platot de még a Diamondot is EUW-hez képest.

Nubian Cracker - 6 éve 8
U.I.: Persze ettől függetlenül mindenhol vannak jó és rosszabb játékosok. :)

Reez - 6 éve 9
A patchekről annyit, hogy túl sok jelentőséget tulajdonítasz neki a véleményem szerint, előfordul hogy valamelyik karakter nagyon unbalanced lett, de ez hamar kiderül és kapja a bannt egyből. Az hogy melyik szerveren játszol tényleg befolyásolja ezeket, bár én pont fordítva mondanám. EUW-en a játékosok viselkedése jobb és több hangsúlyt fektetnek a csaptamunkába, míg EUNE a Rambo wannabe játékosok színtere, önfejűek és egyedül akarják megváltani a világot (tapasztalatból beszélek). Mondhatni EUNE a gladiátorképző míg EUW egy kicsit taktikusabb és jól összedolgozó játékosokat "nevel". Ha neked EUNE könnyebb volt, örülök neki, de nekem erről ez a véleményem. :)

Kriotox - 6 éve 10
Én jelen pillanatban platinum vagyok,és itt érzem hogy meggyökereztem. Platinum korszakodat kitudnád kicsit bővíteni? Mert én 80%-ban érzem azt hogy nem rajtam megy el a meccs de csapattársaimon se látok/tudok észrevenni olyan stabil hibát..
Belépés