ShacoShaco Build Guide: Make them ragequit

67%
Készítette Detox, Frissítve: 2013-12-09

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Megadtam itt két opciót, sajnos csak ilyen rondácskán tudtam. Kezdőknek a machetát ajánlom, a vállalkozó szelleműeknek pedig a dorans blade + 1 poti kombót, early gankekhez nagyszerű, viszont ha nem jön össze a first blood gondban leszel.
Rush This
Válassz egyet mindegyikből. A boots of mobility-t akkor ajánlom, hogyha már begyűjtöttél earlyben 1 - 2 kill-t, és továbbra is terrorizálnád a laneket. A berserker akkor jó, ha esetleg le vagy maradva. Lanter? Hydra? Bilgewater? Lantern bármilyen esetben jó kis item shaco-ra plusz még wardolni is tudsz vele. Hydra snowball mellé tökéletes item, és a minion wave-ket is tökéletesen betudod pusholni egy sikeres gank után, vagy ha a lane-nek szüksége van rá. A bilgewater-ből később nyilván BOTRK lesz, erre szinte mindig szükség van a game során.
Damage
Inifinity Edge opciónális, ha jobbnak látod szerezz be helyette last whisper-t.
Túl Squishy vagyok :(
Válassz maximum kettőt. Szituáció függő.
Fejezd be a builded. homeguard, ha szívás van, alacrity ha snowball. Ezt korábban is megteheted ha snowball vagy. Pink ward vagy stealth ? Én személyesen a pinket ajánlom.

Képességek

[Q] Megtévesztés

[W] Cimbi a dobozban

[E] Mérgezett dobókés

[R] Hallucináció

Leírás

Üdv!
Ez az első buildem, shaco-t választottam, mert szerintem nagyon kevés ember tudja, hogy mennyire erős, és ha valaki megtanulja rendesen használni, akkor meg sem fog állni diamondig. :)
Shaco az early / mid gankjei miatt erős. Lategameben a teamfightot hanyagoljátok, kivéve ha nagyon nagyon elmentetek az enemym ellett. Iszonyatosan könnyű kifókuszolni és megölni, vigyázzatok vele.

Mikor használjunk shaco-t?

Lehetőleg figyeljünk rá, hogy legyen valami tanky championunk aki betud menni előre és "elterelni a figyelmet" valamint bennt is tud maradni, addig mi gyakorlatilag másodpercek alatt kitöröljük a téridő-kontínumból az enemy ad carryt.

Akikkel tökéletesen mozog együtt:
- Shen
- Malphite
- Shyvana
- Leona
- Taric
és még sok más.

Tipp1: Az ultija eltünteti shaco-t 0.1 sec-re a mapról ezzel tudtok dodgeolni skilleket, ha ügyesek vagytok. Pl. Caitlyn ult
stb..

Tipp2: Kezdésnél 2 box blue-ra (1:55től) és 2 az új "white" camp-re, így tudjátok leggyorsabban elérni a level 3-at.

Tipp3: lvl6 dragon ? Semmi probléma, de legalább legyen egy madred + 2 poti nálatok.

Rúnák: x9 ad mark x9 attack speed seal x9 attack speed glyph x3 movement speed quint (esetleg armor quint, vagy armor seal as helyett és quintbe AD)Belépés