ShenShen Build Guide: Shen - a toplaner támogató

100%
Készítette Sandras, Frissítve: 2018-12-06

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
10ből 9,5ször ez a kezdés az optimális
Első, vagy második back
Waveclear miatt a bami parazsa nagyon fontos tárgy Shen-en, azonban nem szükséges ezt tovább fejleszteni, az már nem túl gold effective. Mivel toplanen általában melee, autoattackoló hősökkel találkozni, a ninja tabi is "must buy item", főleg az elején, de a játék későbbi részében is hasznos lehet.
Néha control ward sem árt, esetleg egy-két potival, vagy újratölthető itallal
További early core itemek
Lane dominancia szempontjából a Tiamat elengedhetetlen. Gyorsabban lehet rátolni az ellenfelünkre a sávot, a biztonságos farmolásban is segít, illetve a tradelésben is nagyon jól jön, jelentős kill pressurát adva nekünk.
Stopperórával megnő a playmaking potenciálunk.
MidGame Itemek
A játék ezen szakaszában Shen minden stattal rendelkezik, ami kell. 1v1-ben is megállja a helyét, illetve a csapattal is különösen erős dominanciát tud kialakítani.
Fullbuild
Bami parazsa eladásra került, hisz a titán hydrából van elegendő ösvénytakarítása, helyette sokkal jobban jön egy randuin, esetleg egy tüskevért.

Képességek

[Q] Támadó alkonyat

[W] Lelki menedék

[E] Árnyékugrás

[R] Egységben az erő
Q max, majd E. Ultit minden lehetőségnél fejlesszük!

Rúnák


Nehéz, folyamatosan piszkálodó ösvény ellenfél esetén Csontpáncél helyett a Megújult erő javasolt.

Leírás

Shen a játék minden szakaszában konzisztensnek tekinthető. Végjátékban azért az 1v1ben meggyülhet a baja egy-két csodálatos hős ellen, de ezt egyensúlyozni tudja a pressure, amit az ultija jelent, hisz hiába verne agyon egy Fiora, ha közben az ultiddal 4v5-ben befejezitek a meccset.
Az itemekkel jól scalel, az új rúna roppant erős rajta, a metába többnyire jól illeszkedik, ha figyelünk arra, hogy még véletlenül se verje le az ellenfelünk túl korán a turretplatingot, ezzel marha nagy előnyre szert téve.
Lvl 6 után botra érdemes figyelni. Esetleg ha dive-olják őket, egy jól időzített Shen ulti game changer lehet.

9lM5RdZl.png
Belépés