ShyvanaShyvana Build Guide: jungle 6.3 - carry to diamond.

100%
Készítette Broken Wings, Frissítve: 2016-02-19

Varázslatok

Tárgyak

Core...
Ezek a tárgyak képezik Shyvana build-jének az alapját. A maxra stackelt lélekfaló 2 ütésenként kétszer adja be a találati hatásokat, így a Titánhidráét is, valamint a Q képesség töltési idejéből nem 1 mp-et vesz le ilyenkor, hanem kettőt. A jungler item szituációtól függően, ha az ellenfél mobilisabb, akkor a kéket, ha kevésbé, akkor inkább a pirosat érdemes megvenni, az sok extra sebzést ad. Ha úgy érzed, hogy szükség van még rálátásra a pályán, akkor nyugodtan megvásárolhatod a wardozósat, sokszor jól jön.

Cipő: Általában a fürgeség cipőjét vásárolom meg, rövidebb idő alatt lehet vele megtenni egy távot, és ugye az idő pénz. Tömegirányító képességek nélkül Shyvanának az az egy lehetősége maradt, ha gyorsabb ellenfeleinél, így tud chaselni és meglógni szorult helyzetekből. Természetesen Tolvaj surranó és higany léptek is szóba jöhet szélsőségesebb esetekben.
Közép/végjáték védelmi tárgyai
Zz'Rot-kapu: Akkor vásárlom meg, ha az ellenfél varázs és fizikai sebzése is veszélyt jelent, általában ez a 3. tárgy, amit megvásárolok. Ez az item pont annyi páncélt és varázsellenállást biztosít a skálázós rúnákkal együtt, amennyire szükséged van a középjátékban. Remekül lehet vele pusholni egy lane-t, míg te épp az ellenfél erdejében tevékenykedsz, vagy épp objectumokért harcolsz velük, akiknek hamarosan a kapu által megtolt ösvényre kell vonulnia védekezni.

Raduin ómenje: Akkor érdemes megvenni, ha az ellenfélnek elhanyagolható a mágikus sebzése, vagy nagyon el van tápolva egy ellenséges, erős alaptámadással rendelkező ellenfél. Elég sok életerőt is ad, így ennek megvétele után előbb tudsz további sebzést adó tárgyakra befektetni.

Iron solari: Ha az ellenfél sok mágikus sebzéssel rendelkezik, akkor a csapatharcokban nagyon jó szolgálatot tesz.

Holtak vértje: Ha az ellenfél inkább képességekből és nem alaptámadásokkal osztja a fizikai sebzés, akkor választható. További mozgási sebességet biztosít, ami mindig jól jön.

Thormail(tüskevért): Ha az ellenfél sok alaptámadást használó championnel rendelkezik, akkor érdemes megvenni. Nagyon fontos, hogy ez az item nem ér sokat, ha nincs megfelelő mennyiségű életerőd, szóval inkább late game item.

Közép/végjáték támadó tárgyai
BotRK: Támadási sebesség tovább növeli a jungler item hatékonyságát, az életlopás pedig hasznos 1v1-1v2-es szituációkban, egy harc után minionokon, jungle szörnyeken visszanyerhetsz életerőt, így recall nélkül nagyobb sikerrel fordulhattok objektumokra. A passzív képessége nagyon jó tankok ellen, az aktív képessége pedig segít nyakon csípni a carry-ket. A nerf ellenére is remek item maradt Shyvanának, és ha beruházok további támadó tárgyra, akkor erre esik a választásom.

Frozen mallet(jégkalapács): Ezt a tárgyat akkor szoktam megvásárolni, ha még nincs elég életerőm, pl: megvan a jungler item, a Titánhidra és a Zz'Rot-kapu. Védelmem már van elegendő a jelenlegi állás szerint, életerőre még szükségem van. A passzív képessége miatt ilyenkor ez a tárgy jól jöhet.

Képességek

[Q] Ikerharapás

[W] Kiégetés

[E] Tűzlehelet

[R] A Sárkány alászáll

Leírás

Fő erősségek:

- Nagyon gyorsan lehet vele takarítani a jungle-t.
- Ugyan így az ösvényt is, ennek következtében nagyon jól lehet vele split pusholni.
- Szabad terepen nagyon mobilis.

Fő gyengeségek:

- Korai rajtaütésekben nem teljesít jól.
- Ha az ulti kiment, utána könnyű ki kite-olni.
- Ha nem áll rendelkezésre ulti, akkor könnyű sarokba szorítani fallal övezett helyeken.Abban az esetben nem ajánlott választani, ha a csapatunk nem bővelkedik tömegirányító képességekben. Shyvana ereje igazán akkor kezd megmutatkozni, ha a jungler tárgyunk kifejlődött és megszereztük mellé a Titánhidrát is. Célunk tehát, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen.

A játék korai szakasza:

Tömegirányító képessége kimerül az ulti használatával, így rajtaütésekben nem sikeres mobilis champion-ök ellen. Próbáljunk meg ehelyett a counterjungle-t és a countergankeket. Ehhez arra van szükség, hogy mindig nagyjából tisztában legyünk az ellenséges erdőjáró pozíciójával, ezért mindig mély wardokat kell kihelyeznünk az ellenség erdejében (már elős visszatértünkkor vásároljunk mindent látó őrszemet), így tisztában leszel a tárgyaival, életerejével is és a megfelelő időben kifoszthatod a campjeit, vagy ha kevés az életereje, akkor lecsaphatsz rá.

Mindig próbáljunk meg a fejlődésre koncentrálni, sose menjünk bele rizikós, vagy felesleges dolgokba, még ha az ösvénylakók erre is sürgetnek, nem szabad tétlenkedni.

Középjáték és csapatharcok:

A core itemek már megvannak, így már nagyon erősek vagyunk 1v1 szituációkban. Igazából ugyan azt tegyük, mint eddig, és mellette split pusholjunk. Csapatharcokat is fel lehet vállalni, rengeteg féle lehetőség áll fenn, ezt most nem részletezem, ti érzitek majd, hogy mikor érdemes felvállalni. Ha csapatharcra kerülne a sor, akkor a lehetőségeink a következőek lehetnek:

Ulti használatával védhetjük a sebzés osztóinkat, így elsodorjuk tőle a támadókat. Ulti használat előtt közvetlenül érdemes benyomni a W képességünket, így röptében is felperzselt földet hagyunk magunk után.

Másik lehetőségünk, ha egy társunknak sikerült egy többcélpontos elkapást alkalmazni, akkor landolhatunk ott ultival, sárkányformában Q képességünk több célpontra is sebez majd. Viszont ha úgy érezzük, hogy egy elkapott carryt nem tudunk befejezni és el tud menekülni úgy, hogy utána csak futással nem érjük utol, akkor érdemes kivárni az ultival, míg a képességeit menekülésre használja.

Természetesen egy csapatharc ezerféle módon alakulhat a bajnokok sokszínűségéből adódóan így ezt tovább nem is részletezném.

Rólam: Season 1 óta játszok, minden évben léptem felfele egy divíziót solo rankedben, tavaly a legjobb elért helyezésem Diamond 4 volt, jelenleg Platina 2-ben vagyok és jungle mainként tevékenykedek, de ezúttal is szeretnék egy divíziót javítani az előzőhöz képest.

Amennyiben érdekel, streamem is megtekinthető, jelenleg még nem túl aktívan, de csak idő kérdése! :)

http://www.twitch.tv/broken_wingss


A leírást későbbiekben még bővítem, mert rengeteg dologról írhatnék még. Az észrevételeket, jó modorú kritikákat szívesen fogadom!
Belépés