ShyvanaShyvana Build Guide: Shyvana - Top Lane

72%
Készítette RenzoQ, Frissítve: 2013-12-09

Varázslatok

Tárgyak

Starting Items
Mivel Shyv-nek nincs semmiféle shield vagy hp regenes képessége, ezért a nagyobb sustain érdekében érdemes ez a kezdés.
2. Dorans Blade-el szoktam kezdeni, ha nem tankos enemyt kapok lane-re
3. Cloth armor+5 hp pot ha nem tankos az enemy és counterel
Early Game Item
Hydrara szoktam rusholni, nekem ez vált be. Sokan használják a Blade of the Ruined Kinges kezdést, kipróbáltam azt is, de ez jobbnak bizonyult. Cipőt kiépíteni ráérünk mivel a (W) képességből kapott movment speed elégnek bizonyul a lane fázisban
Mid Game Items
Boots of Switness-t használok, mivel általában én szoktam engagelni és a masteryből is kapom a cc reduction-t elég jól tud jönni. Ellenféltől függően persze a Ninja Tabi és a Mercury's Treads egyaránt jó
Mid-Late Game Items
Spirit Visage nem csak az AP-s enemy-k ellen tud hasznos lenne, a Hydraból kapott life stealünket is lényegesen megnöveli ami mind lanen való farmolásban, mind teamfightokban hasznos lehet.
Randuin's Omen természetesen ad-s enemy ellen és teamfightok kezdésénék nyújt hasznot, ultival beugrasz a tömegbe és már nyomod is a lassítást. Locket of the Iron Solari szintén hasznos lehet.(egyeztessünk junglerrel, illetve supporttal, hogy ki vegye)
Full Build
Itt elég sokféle variáció elképzelhető.
Ha jó a statunk és nincs nagy halálozási arányunk nyugodt szívvel buildelhetünk Black Cleavert. Ha esetleg AP-s enemy nagy dmg-t osztana, de mi tartjuk magunkat egy Maw of Malmortius segíthet rajtunk.
Ha nem érezzük magunkat elég szívósnak a true damage illetve % os sebzése ellen akkor a Warmog armor, esetleg a Guardian Angel segíthet rajtunk (helyzet függő)

Képességek

[Q] Ikerharapás

[W] Kiégetés

[E] Tűzlehelet

[R] A Sárkány alászáll

Leírás

Shyvana egy elég erős mid-late, late game champion. Top lanes szívósságát igazán az season 3-ban bekövetkezett balanceolásnak köszönheti, de jungleben is megállja a helyét.Egy bruiser-tank championról beszélünk amelynek legfőbb előnye hogy ultijával könnyedén ki tud zárni ellenfeleket a teamfightból(adc,apc) ezáltal nyújt csapatának előnyt. Mindezek mellet nem elhanyagolható az a hatalmas AOE alapú sebzés amit leoszt. Lane fázisban könnyű vele farmolni ezáltal nyomást lehet gyakorolni az ellenfélre, viszont vigyázzunk arra hogy ne pusholjuk a hálálba a lanenünket és ezáltal ne legyünk könnyű célpontjai az enemy junglernek, ha bepusholtad a lane-t a legcélszerűbb ha elmész golemezni vagy farkasozni amíg ellenfeled vissza nem hozza magát. Ha rendesen vagy wardolva és biztonságosnak érzed a lane-t. (E) képességgel pokeolgasd ellenfeled turetje alatt ezzel távol tartva őt a farmolástól. Legnagyobb hátránya, hogy az enemy pontosan látja mikor van ultid és mikor nincs, ne hagyd hogy ezt kihasználva gankelés áldozata legyél (flash+ulti comboval szinte halhatatlannak érezheted magad lanen, menekülés szempontjából) ami így is van, de csak ésszel :)
Érdemes fightot kezdeményezned, de csak akkor ha sikeresen tudtad bevinni az (E) képességed, ne hagyd hogy ellenfeled előnybe érezze magát, tartsd rajta a nyomást.
Mivel Shyvana jelentős ap illetve ad damage-vel rendelkezik ezáltal nehezen védekezhetünk ellene.
Sajnálom, hogyha kicsit hosszú lett :) és ha valaki máshogy gondolja vagy valami, nyugodtan jelezze nekem. Ezeket az információkat magamtól tapasztaltam és beváltak eddig. Ha esetleg van valami kérdése valakinek nyugodtan írjon, megpróbálok válaszolni rá :) sok sikert a fél sárkány kordában tartásához.
Belépés